Art Expo New York’a katılacak tek Türk

Sanat dünyasının en önemli sergilerinden Art Expo New York 2016’ya Türkiye’den katılacak tek sanatçı, Amigdala’nın yaratıcısı Sonia Serpil Aslan oldu.

Art Expo New York'a katılacak tek Türk sonia serpil aslan

Geçen Aralık ayında Miami Art Fair’da eserleriyle yer alan sanatçı, 14 -17 Nisan tarihlerinde New York’ta düzenlenecek olan ‘Art Expo New York’ 2016’ya özgün eserleriyle kendi tarzını oluşturmuş genç sanatçı Sonia Serpil Aslan iki boyutlu desen çalışmaları ve etkileyici çocuk heykelleri ile katılacak ve Türkiye’yi temsil edecek tek Türk oldu.

“Amacım Türkiye’yi temsil etmek”

Ekim 2014 yılında açtığı kişisel sergisi ile kendisinden epeyce bahsedilen “Amigdala” serisinin yaratıcısı heykeltıraş sanatçısı Sonia Serpil Aslan, Türkiye’yi New York’daki sergi de temsil edecek Tek Türk olmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Dünyada böyle önemli bir sanat oluşumunda sanatımı daha geniş kitlelere göstermek ve dolayısıyla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ediyor olmak gurur verici” dedi.


Art Expo New York'a katılacak tek Türk sonia serpil aslan

“Resim ve heykel sanatçının olmazsa olmazı”

4 tane iki boyutlu desen çalışması ve 3 heykel ile sergiye katılacağının altını çizen Aslan, “Resim, grafik, çizim ve heykelin hayatımdaki yeri çok farklı. Resim ve heykel benimle bütünleşen alanlar. Çizim salt resim ve heykelin alt yapısıdır ve bir sanatçının olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

İlgili yazılar

Sanatçı Oya Şener’in ütopyası

İzmler: Modern Sanatı Anlamak


Sanatı öğretirken üreten üretirken öğretenler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.