69. Cannes Film Festivali Altın Palmiye’de yarışacak filmler

Tüm yıl hazırlıkları süren binlerce oyuncu ve yönetmenin katıldığı 69. Cannes Film Festivali (Altın Palmiye) için yeni açıklamalar geliyor. Birbirinden ünlü isimlerin katıldığı ve iddalı filmlerin yarıştığı Cannes Film Festivali ne zaman olacak sorusu belli oldu ve herkes filmseverler de dahil herkeste bir heyecan başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Fransa’nın güneyinde bulunan Cannes kentinde yapılacak festivalde büyük ödül olarak Altın Palmiye ödülü veriliyor. Altın Palmiye 2016 yılında jüri başkanı olarak Mad Max: Fury Road filmi ile Oscar Ödülleri’ne damgasını vuran George Miller’ı misafir edecek.

11 – 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek, 69’uncu Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak filmler belli oldu. Yarışma kategorisinde geçen yıl olduğu gibi, 4 Fransız filmi ödül için yarışacak. ABD’den ise  Jim Jarmusch’un dışında, son yıllardaki yönetmenlik denemeleriyle öne çıkan Sean Penn ‘The Last Face’ filmiyle büyük ödül için yarışacak. Festival programında Türkiye’den Mehmet Can Mertoğlu’nun ‘Albüm’ filmi de yer alıyor.


Cannes film festivali adayları kimler?

Cannes Film Festivali programı 14 Nisan’da duyuruldu. Bu duyuru yapılmadan önce bir çok yayın organı bu yıl festivalde olacağını tahmin ettiği filmleri yayınladı.

Bunlardan biri Jodie Foster’ın yönettiği ‘Money Monster’, Roald Dahl uyarlaması ‘The BFG’ oldu. Steve Carell, Parker Posey, Blake Lively, Corey Stoll, Paul Schneider, Judy Davis, Bruce Willis, Jesse Eisenberg, Kristen Stewart gibi isimlerin yer aldığı Cafe Society‘nin de yarışma dışında gösterileceği belirtildi.


Yarışacağı beklenen filmler ise “I, Daniel Blake”, “Free Fire”, “Julieta”, “Elle”, “The Last Face” gibi filmlerin olacağı tahmin ediliyor. Birbirinden güçlü yapımların yer alacağı festivalde açılışı da Cafe Society’nin yapılacağı belirtilirken, yarışma dışında kalan filmler ise 11 Mayıs’ta Palais des Festivals’s Grand Theatre Lumiere salonunda gösterilecek.

Altın Palmiye’de yarışacaklar dışında bu yıl 48. kez yapılacak “Yönetmenlerin 15 Günü” programının açılışı Marco Bellocchio’nun yönettiği “Sweet Dreams” ile yapılacak, kapanışı ise “Dog Eat Dog” ile yapılacak.

Altın Palmiye’de yarışacak filmler ve yönetmenleri

1- “Elle”, Paul Verhoeven
2- “Ma Rosa”, Brilliante Mendoza
3- “Aquarius”, Kleber Mendonca Filho
4- “Bacalaureat”, Cristian Mungiu
5- “Agassi”, Park Chan-Wook
6- “I, Daniel Blake”, Ken Loach
7- “It’s Only the End of the World”, Xavier Dolan
8- “Julieta”, Pedro Almodovar
9- “The Unknown Woman”, Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne
10- “Loving”, Jeff Nichols
11- “American Honey”, Andrea Arnold
12- “The Neon Demon”, Nicolas Winding Refn
13- “Personal Shopper”, Olivier Assayas
14- “Rester Vertical”, Alain Guiraudie
15- “Sierra-Nevada”, Cristi Puiu
16- “Toni Erdmann”, Maren Ade
17- “The Last Face”, Sean Penn

Yönetmenlerin 15 günü programı filmleri


Tour de France / Rachid Djaidani
Two Lovers and a Bear / Kim Nguyen
Les Vies de Therese / Sebastien Lifshitz
Wolf and Sheep / Shahrbanoo Sadat
Endless Poetry / Alejandro Jodorowsky
Fiore / Claudio Giovannesi
Divines / Uda Benyamina
Risk / Laura Poitras
L’economie du couple / Joachim Lafosse
L’effet aquatique / Solveig Anspach
Like Crazy / Paolo Virzi
Mean Dreams / Nathan Morlando
Mercenaire / Sacha Wolff
My Life as a Courgette / Claude Barras
Neruda / Pablo Larrain
Pyscho Raman / Anurag Kashyap


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.