Polis Haftası’nda İstanbul Emniyeti’nde terör alarmı!

Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine yönelik terör eylemi yapılacağı istihbaratı İstanbul Emniyet Müdürlüğünü alarm durumuna geçirdi. İstanbul polisi şehrin dört bir yanında geniş çaplı güvenlik önlemleri alıyor.

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine yönelik terör eylemi yapılacağı istihbaratı İstanbul Emniyet Müdürlüğünü teyakkuza geçti. İstanbul polisi şehrin dört bir yanında geniş çaplı güvenlik önlemleri alıyor.

İstanbul’da çok sıkı önlemler alındı

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün etkinlik yapacağı alanlar başta olmak üzere, insan yoğunluğunun olduğu yerlerde terör saldırısı planlandığı istihbaratı üzerine alarm verildi. İstanbul polisi her yerde geniş çaplı güvenlik önlemleri alıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, polis teşkilatın kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleşecek olan etkinlik alanları başta olmak üzere, insan yoğunluğunun olduğu birçok merkezi noktada, terör eylemi planlandığı istihbaratı üzerine harekete geçti. Polis ekipleri, Eminönü Vapur İskelesi, Eminönü Meydanı, Edirnekapı Şehitliği, Taksim Meydanı başta olmak üzere birçok noktada denetim başlattı.


Polis, şüpheli görülen şahıslara yönelik GBT kontrolü yaparken bazılarının ise çanta ve bavullarında arama yaptı. Devam eden denetimlere polis helikopterinin de destek verdiği görüldü.

Yabancı konsolosluk binalarına sıkı denetim

İstanbul’da verilen terör alarmı kapsamında, yabancı ülkelerin konsolosluk binaları başta olma üzere birçok resmi kurum çevresinde de güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, konsoloslukların civarında GBT kontrolleri yapıyor.

ABD Büyükelçiliği vatandaşlarına acil duyuru geçti

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki Amerikan vatandaşlarını uyarmak için yeni bir duyuru yayınladı. Amerikan Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, başta İstanbul ve Antalya’daki meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik “inandırıcı tehditler” olduğu belirtildi.

“ABD vatandaşları için acil durum mesajı” başlıklı duyuruda, “Bu bölgelerin yakınlarındaysanız, lütfen azami dikkat gösterin. Kişisel güvenliğiniz için, yerel medyayı takip etmenizi tavsiye ederiz” denildi.


ABD’den Türkiye’deki iki il için uyarı!

Türk Polis Teşkilatı 171. yaşında

Türk Polis Teşkilatının ilk temeli 10 Nisan 1845 tarihinde atıldı. Mondros Mütarekesi’nin yapıldığı 1918 tarihinden, Milli Polis Teşkilatının kurulduğu 24 Haziran 1920 tarihine kadar, bütün yurtta Osmanlı Devletinin Polisi olarak hizmet etmiştir. 24 Haziran 1920 tarihinden, İstanbul Polis Müdüriyeti Umumiyesi’nin kaldırıldığı 24 şubat 1923 tarihine kadar geçen sürede ise polis teşkilatı ikilemiş, birisi merkezi İstanbul’da ve Osmanlı Devletine tabi olarak Kurtuluş Savaşı boyunca ve gittikçe daralmış olan bir bölgede ve yalnızca İstanbul’da, diğeri ise, merkezi Ankara’da hızla genişlemiş olan bir bölgede, İstanbul hariç Misak-ı Milli ile çizilen sınırlar içinde faaliyet göstermiştir.

24 Haziran 1920’de Milli Hükümetin Emniyeti Umumiye Müdürlüğü kurulmuş, 1 genel müdür, 1 genel müdür yardımcısı ile emniyet, seyrisefer, memurin şubelerinden ve 6 kişilik Teftiş Kurulundan oluşan küçük bir kadro ile çalışmaya başlamıştır.

Ankara’da Milli Hükümetin Emniye-i Umumiyesi Erzurum Milletvekili Durak Bey tarafından 1920 de teşkilatlandırılmaya başlanmış, aynı yıl içinde A. Naci Bey, 1923 yılında Halit Bey Emniyet Genel Müdürü olarak görev almışlardır.

Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatının 171.yıldönümü etkinliklerinde terör eylemi yapılacağı istihbaratı İstanbul Emniyetini alarma geçirdi.

Günümüzde Polis Teşkilatı

Merkez teşkilatı bünyesinde Ana Komuta Kontrol, Strateji Geliştirme, Arşiv, Asayiş, Bilgi İşlem, Dış İlişkiler, Güvenlik, Haberleşme, Havacılık, İdari ve Mali işler, İkmal-Bakım, İnşaat-Emlak, İnterpol, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele, Koruma, Kriminal, Özel Harekat, Personel, Sağlık İşleri, Sivil Savunma, Sosyal Hizmetler, Teftiş Kurulu, Terörle Mücadele Harekat, Trafik Eğitim ve Araştırma, Trafik ve Denetleme, Yabancılar Hudut İltica Daireleri vardır. Taşra teşkilatını ise, il emniyet müdürlükleri ve ilçe emniyet amirlikleri oluşturur. Genel müdürlük, üst kurum ve yönetim bakımından İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır.

Emniyet Teşkilatının görev ve sorumlulukları

  1. Genel emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik hizmetlerin ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
  2. Asayiş suçundan toplumun nasıl korunacağı hakkında halkın bilgilendirilmesi, çocukların ve gençlerin suça yönelmelerini ve suçta kullanılmalarını önleyici tedbirlerin alınması hizmetlerini yürütmek,
  3. Asayiş suçları hakkındaki bilgi ve istatistikleri değerlendirmek, suç analizi yapmak veya yaptırmak ve bunları değerlendirerek asayiş suçlarının önlenmesi için suçla mücadele yöntemlerini belirlemek, taşra teşkilatının çalışmalarına yön vermek ve toplumun her zaman için Türk polisine güvenmesini sağlamaktır.

Bu görevlerin uygulama sahası, ilgili yönetmelik uyarınca il ve ilçe belediye sınırlarının içidir.

Dikkat Çocuk Çığlığı Yükseliyor!


 

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.