WWF Türkiye’den yaban hayvanlarına ilk yardım eğitimi

WWF Türkiye, yaban hayvanlarına ilk yardım konulu eğitim düzenliyor. “Yok olmadan: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi” başlıklı etkinlikler 5 Mayıs’ta İstanbul Modern’de!..

WWF Türkiye yaban hayvanlarına ilk yardım eğitimi

Doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren “YOK OLMADAN: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi” kapsamında İstanbul Modern, sivil toplum kuruluşlarıyla doğayla ilişkimize dair farklı bakış açıları ve yeni farkındalıklar öneren etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

WWF Türkiye’den yaban hayvanlarına ilk yardım eğitimi

WWF Türkiye Yaban Hayatı Danışmanı Ahmet Emre Kütükçü, “Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi” üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Kütükçü, sunumunda doğada ya da kentte yaralı, hasta ya da öksüz bir yaban hayvanıyla karşılaşıldığında ne yapılması; hayvanları nasıl taşımamız, tutmamız, beslememiz ve onlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında bilgiler paylaşacak. Sunumda, Kütükçü’nün daha önceki çalışmaları sırasında kurtardığı yaralı hayvanlardan örnekler ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında bilgiler de yer alıyor.


wwf türkiye ahmet emre kütükçü yaban hayvanlarına ilk yardım eğitimi

TEMA Vakfı ile Zeytin Üzerine Konuşmalar

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, zeytin ve zeytin ağacının doğadaki konumunun yanı sıra, kültürel tarihi hakkında bilgiler paylaşılacak. 1997’den bu yana ahşap tabutlar ve bitkilerle bir dizi çalışma yapan Yoko Ono’nun “Ex It” adlı çalışması, “YOK OLMADAN” sergisinde yer aldı. Ono’nun ahşap tabutların içine yerleştirerek sunduğu, barışın, yeniden dirilişin, ölümsüzlüğün simgesi kabul edilen zeytin ağaçları, sergi sonrasında TEMA Vakfı işbirliğiyle Ayvalık’ta toprağa ekildi.

TEMA Vakfı ile Zeytin Üzerine Konuşmalar istanbul modern sinema


5 Mayıs Perşembe günü Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi etkinliği saat 18.30’da, Zeytin Üzerine Konuşmalar etkinliği ise saat 19.30’da İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek. Her iki etkinliğe de katılım ücretsiz.

Orman ve su varlıkları için harekete geçme çağrısı

Toprak Sergen: Halikarnas Balıkçısı’nın Manevi Torunu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.