13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Vizyonda Mayıs ayının ikinci haftasında 4 yabancı ve 3 tane yerli yapım film izleyicisi ile buluşuyor… 13 Mayıs 2016 yılının filmleri arasında çocukların heyecanla beklediği Angry Birds de bu hafta gösterimde.

Angry Birds – The Angry Birds Movie

Uçamayan kuşların huzur içinde yaşadığı güzel bir adada huzuru olmayan belki de tek kuş, öfke problemini bir türlü yenememiş olan Red’dir. Red, Chuck ve Bomb adlı diğer iki kuşla birlikte sürekli olarak dışlanmaktadır. Bir gün adaya gemi dolusu domuz gelir. Adadakilere dostça davranan domuzlar kuşların güvenini kazanır. Ancak bir gece adadaki tüm yumurtaları çalarak kaçarlar. Ne yapacağını bilemez halde çaresiz kalan kuşlar, en başından beri domuzlara kuşkuyla yaklaşmış olan Red’den yardım isterler. Red’in çözümü bellidir, içlerindeki öfkeyi serbest bırakarak savaşmak!

Film bizi nüfusu tamamen ya da neredeyse tamamen mutlu ve uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya götürüyor. Bu cennet köşede, öfke sorunu olan Red, hızlı Chuck ve gelgitleri olan Bomba hep dışarıda kalmıştır. Fakat ada gizemli yeşil domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, domuzların neyin peşinde olduğunu çözmek bu dışlanmış kuşlara kalır.


Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2016

Yapımı: 2016 – ABD

Tür: Animasyon

Senaryo: Jon Vitti / Yapımcı: John Cohen David Maisel / Müzik: Heitor Pereira

Yönetmen: Fergal Reilly, Clay Kaytis

Oyuncular: Jason Sudeikis

Seslendirenler: Yekta Kopan, Arda Aydın, Boğaçhan Sözmen, Sinan Divrik, Özden Ayyıldız

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Dadaş

Dadaş, devlet teşkilatında önemli konumda bir memurdur. Mafya’ya savaş açan devlete misilleme olarak Dadaş ve ailesi hedef alınır. Ailesini bir saldırıda kaybeder. O saldırıda kendisi de ağır yaralanır, mucize eseri kurtulur. Yaralandığı için malulen emekliliğe sevk edilir. Dadaş bu olaylardan dolayı hırslanır, Çeçenistan’a gider. Orada aldığı eğitimler sonucunda operasyonlara katılır. Bu görevleri başarıyla tamamlayan Dadaş, yeni devletten teklif alır. Başarıları nedeniyle sadece mafya değil Devlet teşkilatları tarafından da hedef haline gelmesine neden olur. Kendisine ulaşmak isteyen Rus asıllı tetikçiden Bakanı kurtarabilecek midir?

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2016 / Tür: Aksiyon / Süre: 90 Dak.

Yapımı: 2016 – Türkiye

Yönetmen: Selim Kemal Dağlı / Senarist: Murat Yıldırım / Görüntü yönetmeni: Aşkın Sağıroğlu /

Müzik: Murat Tuğsuz

Oyuncular: Murat Yıldırım, Ümit Acar,  Yılmaz Şerif,  Halit Karaata, Ulvi Yiğit, Tuğrul Dilhan Arslan

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Kötü Komşular 2 – Neighbors 2

Kötü Komşular 2’de Seth Rogen, Zac Efron ve Rose Byrne ekibine Chloe Grace Moretz katılıyor. Ebeveynlerin komşu kız kardeşlerle karşı karşıya geldiğinde meydana gelen olayları konu alan filmin yönetmen koltuğunda Nicholas Stoller oturuyor Mahallelerindeki evlerini satıp başka bir yere taşınmaya karar veren Mac (Seth Rogen) ve Kelly (Rose Byrne), satışın resmileşmesi için 30 gün bekleyecektir. Ancak bu esnada yan eve birileri taşınır ve bu yeni komşuları hiç tahmin etmedikleri şekilde eskisini aratacaktır. Nitekim yan eve üniversitenin kız topluluğu taşınmıştır. Eski komşularından çok daha beter olan bu çılgın genç kızları ürkütebilmek, böylece yeni ev sahiplerinin evlerini satın almaktan vazgeçmesini engellemek için eski komşuları Teddy (Zac Efron) ve Pete’in (Dave Franco) yardımına başvurmaları gerekecektir.

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2016

Diğer Adı: Bad Neighbors 2

Yapımı: 2016 – ABD / Tür: Komedi / Süre: 91 Dak.

Yönetmen: Nicholas Stoller / Yapımcı: Seth Rogen   Nathan Kahane /  Görüntü yönetmeni: Brandon Trost / Müzik: Michael Andrews

Senaryo: Seth Rogen, Nicholas Stoller, Evan Goldberg,  Andrew Jay Cohen

Oyuncular: Seth Rogen, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Dave Franco, Selena Gomez , Lisa Kudrow, Andrew Jay Cohen

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Dehşet Treni – Howl

Howl, trendeyken bilinmeyen bir yaratık tarafından saldırıya uğrayan birkaç kişinin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Seyahat görevlisi Joe 20’li yaşlarında genç bir adamdır. İşte geçen uzun bir günün ardından eve gitmeye hazırlanır, fakat henüz çıkmadan müdürü tarafından gecenin son tren seferinde çalışması gerektiğini öğrenir. Geceyi katlanılabilir kılan tek şey güzel hostes Ellen’in de Joe ile birlikte çalışacak olmasıdır. Tren, ne olduğu belli olmayan bir cisme çarpıp ormanın ortasında kaldığında ve makinist etrafa bakmak için trenden inip bir daha geri dönmediğinde durum çok tuhaf bir hal alır.

Hayatta kalmak, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. Yaratık trende karşılaştığı her insanı tek tek öldürürken, geriye kalanların ümitleri de yavaş yavaş tükenmeye başlayacaktır.

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2016 / Tür: Korku / Süre: 89 Dak

Yapım Yılı: 2015 / Ülke: İngiltere / Gösterim Tarihi: 13 Mayıs 2016

Yapımcı: Lee Brazier,Martin Gentles / Yönetmen: Paul Hyett / Senarist: Mark Huckerby, Nick Ostler

Oyuncular: Ed Speleers, Holly Weston, Shauna Macdonald, Sam Gittins, Rosie Day, Calvin Dean, Elliot Cowan

Görüntü Yönetmeni: Adam Biddle / Müzik: Paul E. Francis

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Oflu Hoca’nın Şifresi 2

Ahmet, başkanlığı kaptırdığı için hala Oflu’ya çok kızgındır. Oflu Hoca yüzünden hem itibarını hem parasını kaybetmiştir. Tekrar başkan olmanın yollarını ararken zengin müteahhit İdris, oğlu Şaban’a Nur’u ister. Ahmet kendini kurtarmak için hemen kabul eder. Durumu öğrenen Kadir ve Oflu Nur’u kaçırmaya karar verirler.Ama Nur’u kaçırırken yanlışlıkla Ahmet’in halasını kaçırırlar. Hala, Ali Osman’a evvelden beri aşıktır, onunla evlenmek ister. Ama Ali Osman bu durumu istememektedir. Hala, Ali Osman’ı ikna ederse Arsin’deki arsaları Ahmet’in üstüne yapacağını söyler. Teklifi duyan Ahmet hemen çark eder, Oflu’ya babasını bu evliliğe ikna ederse Nur’u Kadir’e vereceğini söyler. Ama aklında başka bir plan vardır. Nikah hazırlıkları başlar. Ahmet’in keyfi yerindedir. Önce Emine halayla Ali Osman’ın nikahını kıydıracak sıra Kadir ve Nur’un nikahına geldiğinde nikah kıyılmadan duruma el koyacaktır. Niyeti Nur’u Şaban’la evlendirmektir. Ama planı ters teper, Ali Osman ve Oflu Ahmet’in hinlik peşinde olduğunu anlamış, ona oyun oynamışlardır. Başrollerini Çetin Altay, Köksal Engür, Ahmet Varlı, Başak Daşman, Mehtap Bayri’nin üstlendiği filmin yönetmenliğini Adem Kılıç üstleniyor.


Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2016 / Tür: Komedi

Yapımı: 2016 – Türkiye

Yönetmen: Adem Kılıç / Senarist: Uğur Kandemir Arpacı, Zeynep Kaya / Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz / Senaryo: Zeynep Kaya

Oyuncular: Köksal Engür, Mehtap Bayri, Buket Dereoğlu, Çetin Altay, Başak Daşman, Ahmet Vanlı, Nihan Büyükağaç, Seymen Aydın

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Hitchcock – Truffaut

Sinema tarihinin en büyük yönetmenleri arasında yer alan Alfred Hitchcock’un, bir diğer ünlü yönetmen François Truffaut ile 1962’de 8 gün boyunca sürdürdüğü röportajdan yola çıkarak Truffaut’nun 1966’da yayımladığı Hitchcock/Truffaut adlı kitabı, bu kitaptan ve Hitchcock’tan fazlasıyla etkilenmiş ünlü yönetmenler anlatıyor.

Bir sanat dalının yöneldiği istikamete azami derecede etki eden iki yönetmen, Alfred Hitchcock

ve François Truffaut. İkisi arasında kurulmuş bir köprü var: Truffaut’nun Hitchcock’la 3 gün

boyunca yaptığı söyleşiden derlediği, 1966 yılında yayımlanan kitabı Hitchcock’a Göre

Sinema. Kent Jones’un belgeseli Hitchcock/Truffaut, bir soru soruyor sinemanın hâlihazırdaki

büyük yönetmenlerine: “Bu kitap sinemaya bakışınızı nasıl etkiledi?”

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2016

Yapımı: 2015 – ABD, Fransa

Tür: Belgesel

Süre: 80 Dak.

Yönetmen: Kent Jones / Senaryo: Kent Jones, Serge Toubiana / Görüntü Yönetmeni: Nick Bentgen, Daniel Cowen, Eric Gautier, Mihai Malaimare Jr. Lisa Rinzler, Genta Tamaki / Müzik: Jeremiah Bornfield

Oyuncular: David Fincher, Martin Scorsese, Wes Anderson, Richard Linklater, Peter Bogdanovich

Seslendirenler: Mathieu Amalric

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds

Anayurdu

Ana Yurdu, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin tansiyonu gitgide yükselen öyküsünü anlatıyor.
Film, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazandı. 25 Aralık 2015’te tek salonda gösterime giren film, 13 Mayıs 2016’da genel gösterimle izleyicilerle buluştu.

Sancılı bir boşanma sürecinin ardından yeni yeni toparlanmaya başlayan Nesrin ofisteki işinden ayrılır ve İstanbul’daki evini terk eder. Nesrin artık hayatta olmayan babaannesinden kalan Anadolu’daki boş köy evinin yolunu tutar. Çocukluğundan beri yazar olmanın hayallerini kurmuştur ve bu evde ilk romanını tamamlamaya karar verir. Ancak uzun zamandır görüşmediği ve de anlaşamadığı annesinin çat kapı evde belirmesiyle planları yarıda kalır. Şimdi ikisi için de birbirlerinin karanlık yanlarıyla yüzleşme zamanıdır

Vizyon Tarihi:25 Aralık 2015

Yapımı: 2015 – Türkiye

Tür: Dram

Süre: 95 Dak.

Yapımcı: Senem Tüzen / Senaryo: Senem Tüzen / Yönetmen: Senem Tüzen / Görüntü yönetmeni: Vedat Özdemir

Oyuncular: Nihal Koldaş, Esra Bezen Bilgin, Fatma Kısa, Semih Aydın

Diğer Adı: Motherland

13 Mayıs 2016 vizyondaki filmler: Angry Birds


Bu hafta Vizyonda olan filmler, birbirinden ilginç, keyifli seyirler…

 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.