5. Kurban: Polisiye ve suç konularını sevenlere

5. Kurban, Londra’da savunmasız kadınları hedef alan, onları öldüresiye dövdükten sonra vücutlarını ateşe vererek yakan bir seri katilin yakalanma hikayesi… Romanın kahramanlardan Maeve Kerrigan’ın ortağı olan ancak daha sonra ilişkilerinin farklı bir boyuta ulaştığı Rob, kitabın eğlence unsuru…

5. Kurban: Polisiye ve suç konularını sevenlere

Ölümün Soğuk Sesi ile tanıyabileceğiniz Jane Casey’in Maeve Kerrigan Serisinden 5. Kurban, 5 kitaplık Maeve Kerrigan Serisinin ilk kitabı…

Polisiye kitaplara olan ilgimi saklayamayacağım. Okuduğum kitapları kendi yorumlarımla kitap okuyucularına sunuyorum. Belki kitap almak isteyip bir fikri olmayanlara, yazdıklarım fikir edinme konusunda yardımcı olabilir. ‘5. Kurban’ isimli kitapta polisiye ve suç konularını işlemiş benim keyifle okuduğum bir kitap diyebilirim. Genel prensibim olarak bu kitabın özetinde de fazla ayrıntıya girmeden ve okuyucu adaylarının ilgisini dağıtmadan anlatmaya çalışacağım.

5. Kurban: Polisiye ve suç konularını sevenlere

5. Kurban, Londra’da savunmasız kadınları hedef alan, onları öldüresiye dövdükten sonra vücutlarını ateşe vererek yakan bir seri katilin yakalanma hikayesini anlatıyor. 5. Kurbanın cinayet haberinin gelmesiyle birlikte, cinayet masasında isim yapmaya kararlı olan dedektif Maeve Kerrigan, 5. Kurban Rebecca’nın ölümünde farklı bir şeyler olduğunu, bunun seri katilin cinayetlerine benzetilen bir kopya cinayet olabileceğinden şüphelenir. Seri katili yakalamak için Başkomiser Goodley seri katilin avlandığı bölgede bir operasyon düzenler. Dedektif Maeve Kerrigan’ın da aktif olarak katıldığı operasyonda seri katil yakalanır. Öncelikli olarak suçunu itiraf etmeyen seri katil, evinin aranması sonucu suç kanıtlarının elde edilmesiyle birlikte işlediği cinayetleri itiraf eder. Ancak bir sorun vardır. Seri katil 5. Cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürer. Dedektif Kerrigan 5. Kurban’ın kopya cinayet olabileceği varsayımında haklı çıkar. Ailesine, arkadaşlarına, eski erkek arkadaşına ve okul hayatına kadar Rebecca’ yı araştırır. Onun hayatı çevresindekilerle ilgili ilginç bilgilere ulaşır. Dedektif Maeve Kerrigan, başlarda Rebecca’nın katilinin eski erkek arkadaşı olduğunu düşünse de çok geçmeden gerçek katili yaklar. Ve bu gerçek katilin işlediği ilk cinayet değildir.



Kitabı ana hatlarıyla fazla ayrıntıya girmeden anlatmaya çalıştım. İçerisinde var olan birçok gizemli sorunun cevabını yine kitabın satır aralarında bulacaksınız. Okumaya başladıktan sonra elinizden düşüremeyeceğiniz bu kitap suç ve polisiye ve entrika konularını işliyor. Bu arada Maeve Kerrigan’ın ortağı olan ancak daha sonra ilişkilerinin farklı bir boyuta ulaştığı Rob’un da kitaba eğlence katan bir karakter olduğunu söylemeden edemeyeceğim.


Kitap NT’de son olarak kampanyalı fiyatı olan 9,90 TL’den satılıyordu.


Cihan Demirdaş
Cihan Demirdaş; İşletme bölümü lisans mezunu olup kozmetik, kişisel bakım ve ev temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren uluslararası sermayeli bir şirketin İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürlüğü’nde 3 yıldır görev yapmaktadır. İnsan Kaynakları, İletişim, Eğitimler, Girişimcilik, Kariyer ve İş Dünyası ile ilgili makaleler paylaşmak üzere www.cihandemirdas.com adlı web sitesini kurmuştur. Ayrıca özel müşterilerinin içerik talepleri doğrultusunda makale yazarlığı ve reklam yazarlığı hizmeti vermektedir.