Berat Albayrak kimdir? Başbakan adayı olabilir mi?

Berat Albayrak, 64. Hükümet kurulduğunda Enerji Bakanı olarak yeni kabinenin dikkat çeken isimlerinden birisi olmuştu. Enerji Bakanı olmasıyla merak konusu olan Berat Albayrak başbakanlık arayışı ile yine gündemde… Peki kimdir Berat Albayrak?

Berat Albayrak

Berat Albayrak, 1978 yılında İstanbul‘da doğmuştur. Babasının adı Sadık Albayrak‘tır. Aslen Trabzon‘un Of ilçesinin Yenice köyündendir. Serhat Albayrak adında abisi vardır.

Liseyi Özel Fatih Koleji’nde okudu.


Yüksek öğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde tamamlayan Albayrak, New York’ta Pace Üniversitesi Lubin School of Business’te finans üzerine MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yapmıştır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı olan eşi Esra Erdoğan ile burada tanıştı.

MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra enerji kaynaklarının finansmanı üzerine bir de doktora yaptı.

1996 yılında meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılında profesyonel olarak iş hayatına başlamış ve Çalık Grubu’nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding’in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi.

Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business’te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2006 yılında ABD’den Türkiye’ye dönen Albayrak, holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında 29 yaşındayken Çalık Holding’e Genel Müdür olarak atanmıştır.

Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı.


Çalık Holding Üst Yöneticisi (CEO) Berat Albayrak 2013 yılı sonu itibari ile özel sektörden ayrılarak Sabah Gazetesi’nde “Yeni Türkiye yeni ekonomi” başlıklı köşede köşe yazarı olarak görev aldı…

Albayrak, Marmara Üniversitesinde de Bankacılık ve Finansman alanında ders vermekte, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.

12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak, üç çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO’luğu görevini yürütmektedir.

2 Ekim 2014 tarihinde abisi Serhat Albayrak ve Ömer Faruk Kalyoncu ile birlikte “Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nı” kurdu.

Yeni Başbakan kim olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın damadıdır. Ahmet Akif (29 Aralık 2006) ve Mahinur (2009) adında iki çocukları vardır. 11 Aralık 2015 tarihinde Sadık adında erkek çocuğu daha oldu. 2015 yılı Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. bölge 6. sıra AKP milletvekili adayı olup, seçilmiştir.

İTO kayıtlarına göre Albayrak; Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık, Matbaacılık Yayıncılık, Teknik Hizmetler Sanayi, Kitapçılık Yayıncılık, Mobil Hizmetler, Filmcilik Prodüksiyon, Haber Ajansı, ATV Televizyon Prodüksiyon, Televizyon ve Radyo İşletmeciliği, Reklam Pazarlama Danışmanlık, Yayın Hizmetleri, Dağıtım Pazarlama, Aktif Televizyon Prodüksiyon, Medya Yayın Hizmetleri, TV Hizmetleri ve Görsel İşitsel İletişim anonim şirketinin yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.


Berat Albayrak, 9 Nisan 2014 tarihinde kurduğu BTİ Eğitim Kurumları şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapıyor. Şirket kurulurken 50 bin lira olan sermaye 12 Eylül 2014 tarihinde sermaye 500 bin liraya çıkarıldı. Şirketin faaliyet alanı, “yurtiçi ve dışında eğitim sektöründe faaliyette bulunmak, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve hazırlık sınıfları açmak, açılmış okulların işletilmesini deruhte etmek, kurs tertiplemek, bir üst sınıfa hazırlık dershaneleri, özel öğrenci yurtları, pansiyonlar, laboratuarlar, atölyeler, kız ve erkek meslek okulları ve yabancı dil öğretimi yapan okullar açmak” olarak sıralanıyor.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.