Game of Thrones: Demir tahta kim oturacak?

Dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan Game of Thrones dizisi, 6. sezonu ile izleyenleri heyecanlandırmaya devam ediyor.

Game of Thrones: Demir tahta kim oturacak?

Game of Thrones – Taht Oyunları

Game of Thrones (Taht Oyunları),  David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisi. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO’da yayınlanıyor. George R. R. Martin’in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanmış olan dizi, adını ise serinin ilk kitabından alıyor. İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO’da yayınlanan dizinin beşinci sezonu tamamlandı.Beşinci sezonun ilk bölümü ise Türkiye’de 13 Nisan 2015 Pazartesi günü televizyonda CNBC-e’de yayınlanmıştı. Beşinci sezonun ilk dört bölümü internet korsanları tarafından sızdırılmıştı. Dizinin çekimleri Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas’taki mekanlar ile Belfast’taki bir stüdyoda çekiliyor. Altıncı sezonu 24 Nisan 2016’da başladı… HBO tarafından yedinci sezon onayını da aldı.

Game of Thrones 6. sezon hangi kanalda yayınlanıyor?

“Game of Thrones”un yeni sezonu ABD yayınından hemen sonra Dilediğin Zaman ve Dilediğin Yerde uygulamalarından, yeni kanalı Dizimax Sci-Fi’dan izlenebilecek. İlk sezon ile birlikte geçmiş beş sezonun tamamı ise kesintisiz şekilde yine 25 Nisan’dan itibaren “Dilediğin Yerde Dilediğin Zaman” uygulamasıyla dizi severler ile buluşan”Game of Thrones” efsanesi yeni sezonu Türkiye’de Digiturk’le ekranlara döndü.


Game Of Thrones konusu

Yazların on yıllarca uzadığı, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kıştepesi’nin kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağrılan Eddard Stark kendisini Demir Taht‘ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün Targaryen kardeşlerin taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır. Kış, Starklar ve yandaşları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecektir.

Dizinin ana karakterlerinden Jon Snow‘u en son, 5. sezonun finalinde karların üzerinde ölü yatarken görmüştük. Bu sahne ölümlere alışan Game of Thrones fanlarını bile derinden sarsmış, günlerce konuşulmuştu.

Jon Snow öldü mü?

Yönetmen David Nutter ve yazar George R. R. Martin‘den gelen açıklamalar Jon Snow‘un öldüğünü onaylasa da bu bir son olarak görülmemişti. Jon Snow’un öldükten sonra Ak Gezen olarak geri döneceği teorisi internette dolaşan en yaygın iddialardan biri. Ölüm sahnesinde Jon Snow’un gözlerinde beliren mavi ışık, bu iddiayı destekliyor olabilir. Jon Snow’un kızıl rahibe Melisandre tarafından dirilteceğini düşünenler de var. Melisandre’nin 5. sezonda “yanlış ata oynadığını” görerek Kara Kale’ye gelmesi bu teoriyi besleyen olaylardan biri.

Rus – İsrail asıllı model Ania Bukstein, Kinvara rolüyle dizinin yeni “kızılı” olacak.

Kıbrıs asıllı Türk aktör Tamer Hassan, 5. sezonda Dothraki lideri Khal Forzo olarak karşımıza çıkacak.

Hassan’dan önce Game of Thrones ekibindeki tek Türk oyuncu olan Sibel Kekilli‘nin de Tyrion’un büyük aşkı Shea karakteri ile geri dönebileceği konuşuluyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın diziyi izledikten sonra spoiler verip vermeyeceği herkes tarafından en çok merak edilen konu olmuştu.


Game of Thrones’un yeni çekim mekanları

Game of Thrones gibi oldukça popüler bir dizi için senaryo yazmak, çekim için uygun yerler, mekanlar bulmak da bir o kadar araştırma gerektiren zor bir iş. Dizinin fanatiklerinin sıkılmaması için dizideki karakterlerini öldürmek ya da sakat bırakmak için yeni yollar yeni yerler bulmak gerekiyor.

Game of Thrones, 6. sezonuna başlarken bu sezonda kilit lokasyon olarak İspanya’nın kuzeyindeki Tudela seçilmiş. Sezon için dizinin yeni çekim yerleri duyuruldu. Bunlardan birisi de İspanya’da yer alan Castillo de Zafra.

İlk 5 seride Avrupa’nın çeşitli spektaküler mekanları kullanıldığından bu ülkeler dizinin etkisiyle turizmde oldukça yüksek turizm hareketliliği görülmüştü.

Bir Orta Çağ şehri görünümündeki 6. sezonun mekanı, İspanya‘nın Navarra bölgesindeki Tudela şehri.

Tudela’yı ilgi çekici kılan ise şehir merkezi değil hemen şehrin dışındaki Bardenas Reales Doğal Parkı. Kanyonları ve yarı çöl olması iklim örtüsüyle su ve rüzgarın ritmik dansı dizinin senaristlerinin de ilgisini çekmiş. Doğasında görülen değişiklik diziye fantastik ortamı sağlamış.

Bardenas Reales Doğal Parkı’ndaki kumtaşı ve kireçtaşı oluşumlarının benzerlerinin ülkemizdeki Kapadokya bölgesinde de bulunması sonraki sezonlarda çekimler için acaba Türkiye’de olabilir mi sorusunu akla getiriyor.

Tudela’ya gitmek için en kısa yol Zaragoza‘ya uçmak. Zaragoza Havaalanı’ndan Tudela’ya 1 saatlik araba ulaşımıyla ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak ise Bilbao havaalanı ve 2,5 saatlik bir sürüş. Tudela dışında, öncelikle İspanya’daki birçok kent Game of Thrones için seçilen mekanlardan oldu.

Canet de Mar’daki Santa Florentina kalesiMontrgi kalesi (Torroella de Montgrí), Girona‘nın orta çağ bölümü ve katedral, Katalonya‘nın orta çağ kasabası BesaluPeñíscola kasabası, Almeira‘daki Alcazaba kalesi, Cordoba’daki eski Roma köprüsü ve Sevilla’daki Alcazar sarayı bu mekanlardan bazıları…


Game of Thrones 6. sezonuyla izleyicisiyle yeniden buluştu. Game of Thrones’un 6 sezon 2. bölüm fragmanı da yayınlandı. Peki yeni bölümde Game of Thrones’da neler yaşanacak? 6. sezon 2. bölümde sizleri neler bekliyor?

Game of Thrones dizisinin 8. sezonu nasıl izlenir?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.