Toastmasters ve Türkiye Ulusal Hitabet Yarışması

Toastmasters International, 1924 yılında Ralph C. Smedley isimli Amerikalı bir eğitimci tarafından, öğrencilerinin daha iyi konuşma yapabilmeleri ve daha iyi birer lider olabilmeleri için kuruldu. Bugün 135 ülkede faaliyet gösteren ve 14 bin 500 kulüp aracılığı ile milyonlarca insanın daha iyi konuşmasını sağlayan dünya çapında dev bir organizasyon. Toastmasters, insanların sahne korkularını yenmesine ve özgüven sahibi birer konuşmacı olmalarına yardım eden, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Toastmasters ve Türkiye Ulusal Hitabet Yarışması

Toastmasters International

Kulübe üye olunduğunda edindiğiniz konuşma ve liderlik kitaplarındaki projeleri tamamlayarak, üyelerinin daha iyi birer konuşmacı ve lider olarak kendilerini yetiştirmelerine yardımcı olur. Üyelerinin topluluk önünde 10 tane konuşma projesi tamamlamasının ardından uluslararası tanınan Toastmasters International’ın “Etkin Konuşmacı” (Competent Communicator) sertifikasını kazanmış olurlar.

Türkiye’de Toastmasters

Türkiye’de ilk defa 1996 yılında Ankara’da kurulan ve toplantılarını İngilizce olarak yapan  Ankara Toastmasters kulübünün ardından bugün ülkemizde hem Türkçe hem de İngilizce olarak toplamda 10 kulüp bulunuyor. Bunlar:


  • Ankara Toastmasters (İngilizce)
  • Istanbul Toastmasters (İngilizce)
  • Bosphorus Toastmasters (İngilizce)
  • Istanbul Asia Toastmasters (İngilizce)
  • Anadolu Toastmasters (Türkçe)
  • Ankara Business Toastmasters (İngilizce)
  • Kocaeli Toastmasters (Türkçe)
  • Istanbul Türkçe Toastmasters
  • Ankara Türkçe Toastmasters
  • Şehir Gavel Kulübü (İngilizce Öğrenci Kulübü – İstanbul Şehir Üniversitesi)

Toastmasters Türkiye Ulusal Hitabet Yarışması ilk kez İstanbul’da gerçekleşti!

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Toastmasters Türkiye Ulusal Hitabet Yarışması, topluluk önünde konuşma ve liderlik derneği Toastmasters International tarafından 16 Nisan 2016 tarihinde Taksim Gönen Hotel’de düzenlendi.

Türkiye’deki Toastmasters kulüplerin çoğunun bir araya gelerek gerçekleştirdikleri ilk Toastmasters Türkiye Ulusal Hitabet Yarışması tam anlamıyla bir başarıya ulaştı.  Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki 7 kulüpten kulüp içi yarışmalarla seçilen yarışmacıların katıldığı ulusal yarışmaya, toplamda 19 konuşmacı ve 100’e yakın izleyici katıldı. Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada, her iki kategoride de Türkiye’nin en iyi konuşmacısı belirlendi.

En iyi konuşmacı ödüllerini Istanbul ve Anadolu Toastmasters Kulüpleri kazandı

Toastmasters ve Türkiye Ulusal Hitabet Yarışması

Türkçe yarışmada birinciliği Anadolu Toastmasters Kulübünden David Gökçedağ, ikinciliği Anadolu Toastmasters Kulübünden Eda Türetken Özenses, üçüncülüğü ise Kocaeli Toastmasters Kulübünden Resul Tolga Yılmaz kazandı. 


İngilizce yarışmada ise birinciliği Istanbul Toastmasters Kulübünden Andreas Vetr,  ikinciliği Ankara Toastmasters Kulübünden Aqsa Parvez, üçüncülüğü de yine Ankara Toastmasters Kulübünden Dağhan Ekmekcioğlu kazandı.

Bu yarışmanın en güzel sahnelerini www.facebook.com/ToastmastersTurkey ‘den izleyebilirsiniz.  Türkiye’de ilki gerçekleştirilen bu yarışma her yıl tekrarlanacak.


Türkiye Toastmasters  hakkında ayrıntılı bilgiye www.toastmasters.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.