Van’da tuzaklı saldırı: 6 asker şehit oldu

Van’da yola yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba zırhlı araç geçerken patlatıldı. İlk belirlemelere göre biri binbaşı 6 Mehmetçik şehit oldu.

Van'da bombalı saldırı: 6 asker şehit oldu

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesinde araçların ateşe verilmesini ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Ancak yola el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristler, saat 17.00 sıralarında zırhlı araç geçerken bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Ardından da teröristler zırhlı araçlara roketatarla ateş açtı. Çatışmada alınan ilk bilgilere aralarında bir binbaşının da bulunduğu 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van’a getirilerek hastanede tedavi altına alındı. Bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor.

PKK’lı teröristler Çaldıran – Doğubayazıt kara yolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR’larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.


Operasyon başlatıldı

Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Başbakan Yıldırım, kötü haberi meclis kürsüsünde öğrendi

Başbakan Binali Yıldırım, Van’da dört askerin şehit olduğu hain saldırının haberini TBMM Genel Kurul kürsüsünde 65. Hükümet programını okuduğu sırada aldı.

Başbakan binali Yıldırım, kötü haberi meclis kürsüsünde öğrendi

Yıldırım kahreden olayla ilgili şunları söyledi:


“Şehitlerimiz var… Onlar vatan için hayatlarını ortaya koyan fidanlarımızdır. Onlar bizim kalbimizde. tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadele sürecek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.