Euro 2016: Milli Takımdan bir düş kırıklığı daha

Euro 2016 Fransa’da ikinci düş kırıklığı… Ulusal Takım, Nice Allianz Arena’dan boynu bükük ayrıldı. İspanya’ya 3-0 yenilerek şampiyonadaki ikinci maçımızı da kaybettik.

Euro 2016: Milli Takımdan bir düş kırıklığı daha

Euro 2016‘da 17 Haziran akşamı Avrupa Kupası’ndaki ikinci yenilgimizi aldık!

Fransa 2016’ya Avrupa Şampiyonu ünvanıyla gelen güçlü rakip İspanya ile Nice’de, Allianz Arena’da karşı karşıya gelen ay yıldızlılarımız baştan sona mahkum oynayarak 3-0 yenildi. Bu sonuçtan sonra ikinci tura çıkma şansı kalmayan milli takımımız son maçını Çek Cumhuriyeti ile oynayarak Fransa’dan ayrılacak.

Türkiye, rakibi İspanya karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Maçın büyük bölümünde İspanya hakim oynadı. Boğalar’ın güçlü hücumları karşısında savunmamız çok zor anlar yaşadı. Ulusal Takımımız, orta sahada kaptığı toplarla yakaladığı ani atak şanslarını hatalı pas ve yanlış hareketlenmeler ile harcadı, orta sahada oyun kuramadığı gibi kanat hücumlarında etkili olamadı. Oyunu açabilecek kalitedeki kilit oyuncularımız Selçuk, Oğuzhan ve Arda maça ağırlıklarını koyamayınca takımımız tüm hatlarda etkisiz kaldı. Maçın 36. ve 37. dakikalarında arka arkaya yediğimiz iki gol ile azalan umutlarımız 48. dakikada yediğimiz üçüncü gol ile hayale dönüştü. Maç boyunca hakim oynayan İspanya ikinci tura çıkmayı garantiledi.



Euro 2016‘da Türk Ulusal Takımı büyük bir düş kırıklığı uyandırdı!

Euro 2016: Milli Takımdan bir düş kırıklığı daha

Türk futbolseverlerin sergilediği silik performans nedeniyle ıslıkladığı Arda Turan’ı İspanyol seyircilerin desteklemesi Avrupa Kupası’nın en ilgi çekici olaylarından birisi olarak kayda geçmiş olsa gerek. Sezon başında Barcelona’ya transfer olan Arda, takımının finansal sorunları nedeniyle sezon ortasına kadar tribünde oturduktan sonra sezonun ikinci yarısında oynayamaya başladı. İlk onbirde çok az forma şansı bulan ulusal yıldızımız fizik gücü açısından oldukça zayıf kalmış. Takımımızın geri kalanına baktığımızda sergilediği oyun ile dikkati çeken tek bir oyuncumuz olmadığını görüyoruz. İlk maçta olduğu gibi, İspanya karşısında da oyuncularımız hevesli görünmedikleri gibi birbirleriyle uyum içerisinde oynayamadılar. Takım oyunu açısında son derece zayıf bir görüntü çiziyoruz. Teknik yönetim psikolojik ve taktiksel açıdan futbolcularımızı iyi hazırlamamış.


İki maçta dört gol yiyen ve hiç gol atamayan Türk Milli Takımı, oyun kalitesi açısından şampiyonanın en başarısız takımlardan birisi olarak görülüyor. Şampiyonadaki son maçımız olan Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında bize yakışan mücadeleyi vermeli, Avrupa Kupası’nı gol atarak ve puan alarak bitirmeliyiz.


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.