Firuzağa Cihangir’de Ramazan dayağı

İstanbul’da Cihangir mahallesi Firuzağa semtinde dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için düzenlenen etkinlikteki katılımcılara, “Ramazan ayında alkol tüketiliyor” gerekçesiyle saldırı düzenlendi.

Firuzağa’da bulunan mekanlarda birçok kişi darp edildi. İnanılmaz görüntüler olay öncesinde çekimde olan kameraya saniye saniye yansıdı. Olayda kafasına şişe geldiği için kanama yaşayan bir kişinin yaralandığı belirtildi. Sokak magandaları, Firuzağa’da korku ve terör estirdi. Birçok yabancı uyruklunun da yaşadığı bölgede panik ve endişe yaşanırken etkinliğin düzenlendiği mekanda zarar meydana geldi.

‘Velvet Underground Records’, etkinliğin Facebook sayfasında paylaştığı mesajda, kanaması olan bir kişi dışında ciddi bir yaralanma olmadığını belirtirken, “Umarız bir gün başımıza bir şey gelecek diye düşünmeden böyle etkinlikler yapabiliriz” diye yazdı.


Saldırganların “Bir daha burada için de göreyim” sözleri videoda duyulurken, saldırı anı Twitter’dan paylaşılan Periscope yayınının son dört dakikasında görülüyor.

Dışarıdaki kişilerden birinin de “Sizi içeride yakarız” diye tehditte bulunduğu videoda duyuluyor.

Misbah Demircan'dan tepki çeken paylaşım

Misbah Demircan’dan tepki çeken paylaşım

Beyoğlu Belediye Başkanı A. Misbah Demircan’ın saldırı ile ilgili attıği tweet ise sosyal medyada tepki çekti. Misbah Demircan, paylaştığı tweet mesajında “Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.” açıklamasında bulundu. Video görüntüsündeki seslerden olayın Ramazan’da içki içilmesi, yani doğrudan yaşam tarzı ve özgürlüklere müdahale olduğu çok açık.
Polis inceleme başlattı

Çoğunluğu yabancı uyruklu olan izleyiciler, saldırının ardından konserin canlı yayınlandığı plakçıdan ayrıldı. Baskını gören diğer işyeri sahipleri de polisi arayıp ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polis ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı.

İnsanlara küfür edip üzerine şişeler fırlattılar

Olay sırasında plakçıda bulunan Rayka Simoni yaşananları şöyle anlattı:

“Bir tane konser gösterisi gibi bir etkinlik vardı. Biz de arkadaşlarla ona gittik. Müzik çalıyorlardı plakçılar, bizde yere oturduk ve sakin bir ortam vardı. Herkez arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Hiçbir terslik yoktu. Alkol vardı, insanlar bira içiyordu, muhabbet ediyorlardı. Keyifli bir ortamdı. Bir anda şişeler kırılmaya başladı; adamlar insanların üzerine şişeler fırlatmaya başladılar.


İnsanların kafalarına cam şişeler fırlatıyorlardı. Her şey hızlı gelişti ve orada oturan insanların kafalarına, gözlerine vuran 20 tane adam vardı. Bizde kaçmaya başladık apar topar. İnsanlar eşyalarını toplamaya çalıştılar. Sonra benim arkadaşım sinirlendi ve ‘kadına vurulmaz’ diye çıkıştı adamlara. Bunun üzerine adamlar arkadaşımın daha da üstüne gitmeye başladılar, yumrukladılar onu baya.

Bayağı patakladılar bizi. Bizde kaçmayı başardık ama arkadaşım çok kötü yaralandı. Üzerine tekme atmışlardı omurgalarına, ağzı yüzü kan içinde kalmış, dudağı patladı. Bayağı korkunçtu ve bir sürü kişi ağlıyordu. Bir kişinin kafası ve boynu kanıyormuş ama ben görmedim. Olayın olduğu saati bilmiyorum ama saat 21.00 sıralarında olmuş herhalde.”

Firuzağa’da olay anında neler yaşandı?

Olay anında yaşananların yansıdığı video ise sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı. Görüntülerde, plakçıda oturanların yanına bir grup geliyor ve aralarından bazıları “Ramazan’da utanmıyor musunuz lan?”, “Biri bir daha içki içsin de göreyim” diye bağırmaya başlıyor.

Bir süre sonra içeride bulunanlar darp edilerek dışarı çıkarılıyor. Bu sırada dışarıda bulunan masanın bir kişi tarafından kenara atıldığı görülüyor. Saldırı sonrası plakçıdaki iki kişi ışığı ve kapıları kapatıyor.

Taksim LGBTİ Onur Yürüyüşü için çok tehlikeli çağrı

Edirne müftüsü: Ramazan’da lokanta camlarını perdeyle kapatın

Bilgi Üniversitesi Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle hocayı kovdu


Alperen Ocakları’ndan Onur Yürüyüşü’ne tehdit


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.