Alperen Ocakları’ndan Onur Yürüyüşü’ne tehdit

Alperen Ocakları, 26 Haziran’da gerçekleştirilecek 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne ‘her şeyi göze alarak’ engel olacaklarını açıkladı.

Alperen Ocakları'ndan Onur Yürüyüşü'ne tehdit

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı gerekçesiyle engellenen ve polisin orantısız güç kullanımıyla dünya basınında da yer alan Onur Yürüyüşü’ne karşı önce Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup, ‘Onursuz sapıkları yürütmüyoruz’ adlı bir etkinlik çağrısı yapmıştı.

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, yürüyüşü ‘terbiyesizlik’ olarak niteleyerek, “İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.


‘Her şeyi göze aldık, yürüyüşü engelleyeceğiz’

Ziya Paşa’nın ‘Nush ile uslanmayanı etmeli tekdiri, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir’ sözünü hatırlatan Mican, şiddete başvurabileceklerini ima etti: “Tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık, direkt yürüyüşü engelleyeceğiz.”

LGBTİ Onur Yürüyüşü‘nün özgürlükle ve yaşam tarzıyla ilgisi olmadığını savunan Mican, “Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” dedi.

Alperen Ocakları nedir?

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı (eski adı: Nizam-ı Âlem Ocakları), Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) yakınlığı ile bilinen, amacını İ’lay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem olarak açıklayan gençlik yapılanması.

1 Ekim 1992’de kurulan, ilk Genel Başkanlığını Servet Avcı’nın yaptığı Nizam-ı Âlem Ocakları, Nizam-ı Âlem Ocakları Dergisi ile yayın hayatına atıldı. Türkiye genelindeki Nizam-ı Âlem Ocakları temsilciliklerinin, özelikle İstanbul ve Ankara Nizam-ı Âlem Ocakları’nın Bosna-Hersek ve Çeçenistan’a destek gösterileri, Çeçenistan’a yiyecek-giyecek yardımı yapmaları, bu dönemde Nizam-ı Âlem hareketinin önünü açmıştır. 8 Mart 1997 tarihinde Yavuz Ağıralioğlu, Genel Başkanlık görevini Ege Bölge Başkanı görevinde bulunan Tuna Koç’a devretti. Tuna Koç, yeni başladığı görevinde eğitim çalışmalarına fazlaca yüklenerek, tüm teşkilatlarda bir eğitim seferberliği başlattı. Bu dönemde Nizam-ı Âlem Ocakları dergisi ile beraber Genç Alperen dergisi de çıkarılmaya başlandı. Üniversiteli Öğrenciler Birliği ve Liseli Öğrenciler Birliği gibi yapısal değişiklikleri de teşkilatlar üzerinde uygulandı.


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün TBMM’deki grup toplantısını Kürtçe yapması nedeniyle Alperen Ocakları protesto gösterisi düzenledi. Sokaklara inmeye karşı bir camia olan Alperen Ocakları, bu hareketleriyle basında geniş yer bulmuştu.

Onur Yürüyüşü’ne ilk tehdit Müslüman Anadolu Gençliği isimli örgütten gelmişti

Müslüman Anadolu Gençliği (MAG) isimli bir örgüt, Haziran ayının son haftası kutlanacak olan Onur Haftası için sosyal medyada linç ve nefret kampanyası başlatmıştı. Örgüt, Taksim için aynı gün ve saatte şiddet çağrısında buludu. Yayınladıkları bildiri ve afişte, “Laikistan Cumhuriyeti’nin müsaade ettiği sapkınlığa müdahale etmekle mükellefiz, seni de bekliyoruz” denildi.

Facebook etkinlik sayfasında kitleyi Onur Yürüyüşü’ne saldırmaya davet eden mesajlar ve görseller yayınlandı. IŞİD sempatizanı görseller ve işkence edilen kişilerin fotoğrafları da örgütün Facebook sayfasında paylaşılmıştı. Grubun Facebook sayfası üstünden ABD’nin Orlando kentindeki bir gay klübe düzenlenen terör saldırısını sempatiyle karşılamaları da dikkat çekti. Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaleti Orlando şehrinde düzenlenen silahlı terör saldırısında eşcinsellerin gittiği gece klübünde 59 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi de yaralanmıştı.

Taksim LGBTİ Onur Yürüyüşü için çok tehlikeli çağrı

Savaşma Seviş sloganı neden Türkiye’de tutmaz?


Dün ve Bugün: Çağlar Boyu Eşcinsellik


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.