Muş’ta terör alarmı: Minibüste 1 ton patlayıcı ve ödüllü afiş

Muş’ta valilik konağı yakınına bırakılmış, içerisinde yaklaşık bir ton patlayıcı dolu minibüs bulundu. Emniyet güçleri, başına ödül konan teröristlerin fotoğraflarının olduğu afişleri kentin birçok yerine astı. 2 canlı bomba ele geçirildi.

Muş'ta terör alarmı: Minibüste 1 ton patlayıcı ve ödüllü afiş

Muş’ta içerisinde yaklaşık bir ton patlayıcı bulunan minibüs ele geçirildi

 Muş’ta teröristlerin bomba yüklü minibüsle planladığı saldırı  son anda önlendi.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Teröristlerin bidonlar içinde bomba yüklediği beyaz renkli 34 JT 708 plakalı minibüs, İstasyon Caddesi’ndeki Vali Konağı’nın yakınındaki ara sokakta görülünce polis harekete geçti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, bölgeyi boşalttı.

Muş Vali Konağı’na yaklaşık 200 metre uzaklıkta bir ara sokakta ele geçen minibüsteki patlayıcı, bomba imha uzmanlarınca incelemeye alındı. Kısa sürede olay yerine gelen bomba uzmanı ekip, patlatma düzeneğini devre dışı bırakarak minibüsteki bombayı imha etti.


Polis, bomba yüklü araçla saldırı planlayan teröristlerin yakalanması için bölgedeki Mobese ve işyerlerindeki güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye aldı ve kentte operasyon başlattı.

Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarınca yapılan incelemede, araçta yaklaşık bir ton patlayıcı, ikişer tüp ve çuval içinde gübre bulundu.

Muş'ta teröristler için ödüllü afiş asıldı

Muş’ta teröristler için ödüllü afiş asıldı

Muş İl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı, başına ödül konan teröristlerin afişlerini kentin birçok yerine astı. Aranan teröristlere ilişkin bilgiler ve ödül miktarlarının yer aldığı afişlerde, vatandaşların bu teröristleri 140 Alo Terör Hattı ile 155, 156 hatlarını arayarak ihbar etmeleri istendi.

İhbarda bulunacak kişilerin bilgilerinin gizli tutulacağının ve ihbarcıların kimliğini ifşa edenler hakkında cezai işlem yapılacağının vurgulandığı afişlerde, “Terörle Mücadele Kanunu’na giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağlayan ihbarcı, yardımcı, ihbar eden kişilere müracaatı halinde ödüllendirme yapılacaktır.

Terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüten kimlik bilgileri tespit edilmeyen, sonuçları itibarıyla toplumda infial, etki oluşturabilecek 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suç ve suçlulara ilişkin ihbarlarda, komisyonca değerlendirilerek ödül verilecektir. Ödül verilecek kişilere ait bilgiler kesinlikle gizli tutulacaktır. Bu kişilerin kimliklerini ifşa edenler hakkında Türk Ceza Kanunu ilgili maddelerince işlem yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.


Listede yer alan teröristlerin yakalanmasına yardımcı olan vatandaşlara 200 bin ila 1 milyon lira arasında değişen ödül verilecek.

Muş’ta 2 canlı bomba ele geçirildi

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Muş İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde; 4 Haziran 2016 günü PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması (YDG – H) içerisinde faaliyetlerde bulunmak amacıyla ilimizde görevlendirildiği tespit edilen 2 terör örgütü mensubu yakalanmıştır” denildi.

Her iki örgüt mensubunun da Irak’ın kuzeyindeki kamplarda ÖSB (Öz Savunma Birlikleri) ve bomba eğitimi aldıkları belirtilen açıklamada, “Eğitimlerin ardından ülkemize illegal yollardan giriş yaparak sansasyonel tarzda canlı bomba eylemlerinde bulunabilecekleri anlaşılmıştır. Ayrıca geriye dönük yapılan çalışmalarda, her iki şahsın da yakalanmamak amacıyla anlık kılık – kıyafet değiştirdikleri tespit edilmiştir. Her iki örgüt mensubu da çıkarıldıkları adli mercilerce ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmişlerdir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir” denildi.

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısı sonrası dört gözaltı

İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısına ilişkin aracı kiralayan olduğu düşünülen 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

İstanbul Vezneciler’deki patlamada son durum


Mimar Sinan’ın çıraklık eseri Şehzade Camii hasar gördü


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.