İstanbul Vezneciler’deki patlamada son durum

Vezneciler’de çevik kuvvet aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti, 3’ü ağır 36 kişi yaralandı.

İstanbul Vezneciler'deki patlamada son durum

Cumburbaşkanı Erdoğan Haseki Hastanesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada yaralananları Haseki Hastanesi’nde ziyaret etti. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Polis, asker, sivil hiç farketmez. Ölen bizim insanımızdır. Bu saldırılar güvenliği sağlamakla yükümlü insanlara yönelik yapılmaktadır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Kırsal veya şehir fark etmiyor, teröristten her zaman her yerde bu tür saldırılar bekliyoruz. Mücadelemiz yılmadan devam edecek” dedi.

İstanbul Vezneciler'deki patlamada son durum

Başbakan Yıldırım’dan acil toplantı

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Ala’yı Çankaya Köşkü’nde kabul ederek toplantı yapacak. Ramazan’ın ikinci gününde polise araçlı saldırı yapıldı, PKK’dan şüpheleniliyor.


İstanbul’un Fatih ilçesinde Beyazıt Polis Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında çevik kuvvet otobüsü geçişi ve çevik kuvvet ekiplerinin görev değişimi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti, 3’ü ağır 36 kişi yaralandı.

İstanbul Vezneciler'deki patlamada son durum

İstanbul’daki patlamanın şiddeti olay yerinde çekilen fotoğraflar ve görüntülerle gözler önüne serildi. Vezneciler’deki terör saldırısının meydana geldiği yerde bulunan otelin kapalı olması ölü sayısının artmasını önledi.

Mimar Sinan’ın Şehzade Camii de hasar gördü

Patlamaya çok yakın yerde olan Mimar Sinan tarafından yapılan Şehzade Camii de hasar gördü. 1547 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Mehmet için Mimar Sinan’a yaptırılan tarihi camide penceredeki vitrayların kırıldığı, bazı kısımlarda alçıların düştüğü görüldü.


vezneciler beyazıt patlama mimar sinan şehzade camii hasar gördü

Şiddetli patlama metro durağı ve çevresindeki çok sayıda araçta ve iş yerinde hasar oluşmasına yol açtı.
Bir süredir mühürlendiği bilinen Celal Ağa Oteli kapalı olduğundan müşterileri kabul edemiyordu. Otelin açık olması durumunda can kaybı ve yaralıların artabileceği otelin ön cephesindeki hasardan tahmin edilebilir bir durum. Patlama noktasına bakan ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka cephesindeki camların bile kırıldığı bilgiler arasında.

Edinilen bilgiye göre, olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

İstanbul Üniversitesi’nde sınavlar iptal edildi

İstanbul Vezneciler’deki Beyazıt karakol binası ve otobüs durağı arasında meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki otobüs ve metro seferleri iptal edildi. Edinilen bilgiye göre İstanbul Üniversiyesi öğrencilerinin sınavları iptal edildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay yerinde yaptığı açıklamada 6’si polis 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi.

vezneciler patlama çevik kuvvet polise saldırı


İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın yaşandığı Vezneciler’de incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Şahin, 6’si polis 5’i sivil 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırının bombalı araçla yapıldığını belirten Şahin “Bugün saat 8:40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Olay yerinde hiç bir yaralımız  yok” şeklinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haseki Hastanesi’nde yaralıları ziyaret ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım olay sonrası bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan İstanbul’daki bombalı araç saldırısına ilişkin telefonla bilgi aldıktan sonra İçişleri Bakanı Ala’yı Çankaya Köşkü’nde kabul ederek toplantı yaptı. Köşkte öncelikle içişileri bakanı ile görüştü ve sonra sağlık bakanıyla görüşerek yaralılarla ilgili bilgi aldı.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.