Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü – Yeni Tehdit

Vizyonda bu hafta gösterimde olan fimler; “Muna”, “Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit”, “Bekleyiş”, “Kördüğüm”,  “Süper Papağan Filmi” ve “Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden”.

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü - Yeni Tehdit

Vizyonda bu hafta biri yerli olmak üzere 6 film gösterime girdi. İlgi çeken filmler ise  “Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit” ve “Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden ile çocukları için Süper Papağan Filmi. Yerli yapım olarak “Muna” ise konusu ile de ayrıca ilgi çekebilir.

Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit

İlk “Kurtuluş Günü” filminin vizyona girmesinden 20 yıl sonra “Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit” adıyla beyazperdede yer alacak olan film, yeni bir hikaye ile seyircinin karşısına çıkıyor.


Efsanevi ilk film “Kurtuluş Günü”nden sonra yönetmen Roland Emmerich tarafından çekilen epik bölümde, insanlığın hayal edilemeyecek ölçekte küresel bir felakete karşı verdiği mücadele konu ediliyor.

İlk filmin başrolünde yer alan Jeff Goldblum, Vivica A.Fox, Bill Pullman’a yeni seride Liam Hemsworth, Maika Monroe ve William Fichtner eşlik ediyor.

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü - Yeni Tehdit

24 Haziran 2016

2016 – ABD / Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera / 119 Dak.

Roland Emmerich / Roland Emmerich, Harald Kloser

Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Maika Monroe, William Fichtner

Roland Emmerich, Nicolas Wright, Dean Devlin, Carter Blanchard, James A. Woods

ID Forever Part I, Independence Day 2

Bekleyiş

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü - Yeni Tehdit

Piero Messina’nın yönettiği filmin başrollerinde Juliette Binoche, Lou de Laage, Giorgio Colangeli ile Domenico Diele oynuyor.

İlk olarak 2015 Venedik Film Festivali yarışma bölümünde seyirci ile buluşan İtalya ve Fransa ortak yapımı filmin konusu şöyle:

“Anna, eski bir villada, ıssız bir yaşam sürmektedir. Bir gün, oğlu Guiseppe’nin sevgilisi olduğunu söyleyen Jeanne adlı bir kız çıkagelir. Guiseppe, tatili birlikte geçirmek için onu Sicilya’ya davet etmiştir. Jeanne hakkında hiçbir şey bilmeyen Anna, tüm eşyaları odasında duran oğlunun kısa sürede döneceğini söyler ancak paylaşmadığı bir gerçek vardır. Günler geçtikçe iki kadın birbirlerini daha yakından tanımaya başlarken Guiseppe’nin dönüşünü beklerler.”

24 Haziran 2016

2015 – İtalya, Fransa / Dram / 100 Dak.

Piero Messina / Nicola Giuliano, Francesca Cima / Piero Messina

Juliette Binoche, Lou de Laâge, Giorgio Colangeli, Domenico Diele, Giovanni Anzaldo

The Wait

Kördüğüm

kördüğüm

Vizyonda bu hafta bir komedi türü film: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Bill Hader ve Julianne Moore gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı yapımın yönetmenliğini “Kanıt” filmi ile tanınan Rebecca Miller yaptı.

Komedi türündeki film, otuzlu yaşlarının ortasında gelmiş, aşkta aradığını bulamayan ve tek başına da olsa çocuk sahibi olma zamanının geldiğini düşünen bir kadının; işinden başka bir şey düşünmeyen bir profesör ile mutsuz evlilik sürdüren bir adamla tanışması sonrasında yaşadığı ilişkinin karmaşıklığını konu alıyor.

24 Haziran 2016

2015 – ABD / Komedi / 92 Dak.

Rebecca Miller / Rebecca Miller, Rachael Horovitz

Greta Gerwig, Ethan Hawke, Travis Fimmel, Bill Hader, Julianne Moore


Muna

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü - Yeni Tehdit

Vizyonda bu hafta konusuyla ilgi çeken bir yerli yapım: Serdar Gözelekli’nin yönettiği ve Leyla Göksun, Turgay Aydın, Kaan Çakır, Suzan Genç, Erkan Taşdöğen ile Pınar Balkış’ın oynadığı “Muna” izleyici ile buluşuyor.

İsrail ablukası altındaki Gazze’de yıllardır yaşanan insanlık dramını sekiz yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatan filmin konu özeti:

“Gazze’de yaşayan Muna ve ailesinin evi, bir gece İsrailli askerler tarafından basılır. Mutfak dolabına saklanan Muna, sabah olduğunda tek başına kaldığını fark eder ve sokaklarda ailesini aramaya başlar. Kısa bir süre önce çocuğunu kaybeden Ela ise, savaş mağduru çaresizlik içindeki insanlara yardım etmek için Yeryüzü Doktorları’na katılarak Gazze’ye gelen bir cerrahtır. Ela ve Muna’nın yolları Gazze sokaklarında kesişir.”

24 Haziran 2016

2015 – Türkiye, Filistin /  Dram, Gerilim, Savaş / 91 Dak.

Serdar Gözelekli / Ayşe Türk

Leyla Göksun, Erkan Taşdöğen, Turgay Aydın, Kaan Çakır, Sabahattin Yakut

Süper Papağan Filmi

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü - Yeni Tehdit

Vizyonda bu hafta çocuklar için bir animasyon filmi: Aile sirkinde çalışan yaramaz bir papağının sirki kurtarmak için yaşadığı maceralı serüvenin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Ricardo Arnaiz üstlendi.

Coco, ailesinin kuşaklar boyunca sürdürdüğü sirkle çok ilgilenmeyen, hayal dünyasında yaşayan ve hayranı olduğu El Americano adlı süper papağandan başkasını gözü görmeyen genç bir Meksikalı papağandır. Ancak bir gün sirklerini işgal edip babasının pelerinine talip olan kuşlar geldiğinde, kahramanı olan El Americano’dan yardım istemek için Hollywood’a zorlu bir yolculuğa çıkar. Coco bu yolculuk sırasında kendini yeniden keşfedecek ve kahraman olmak için “süper” olmak gerekmediğini anlayacaktır

Animasyon türündeki filmin orijinal seslendirmeleri Rico Rodriguez, Cheech Marin, Kate Del Castillo ile Gabriel Iglesias’a ait.

24 Haziran 2016

2016 – ABD, Meksika / Animasyon, Aksiyon, Macera / 98 Dak.

Ricardo Arnaiz,  Mike Kunkel / Ricardo Arnaiz, Dulce Belchez /  Vero Arceo ,  Ricardo Arnaiz

Lisa Kudrow, Cheech Marin, Kate Del Castillo, Edward James Olmos, Paul Rodriguez

Süper Papağan Filmi

Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü - Yeni Tehdit

Vizyonda bu hafta Ninja Kaplumbağalar: Kaplumbağaların azılı düşmanı Shredder, cezaevine nakledilirken doktor Baxter Stockman’ın yönettiği Foot Clan tarafından kaçırılmaya çalışılır. Bu esnada Shredder farklı bir boyuta geçerek Beyin (Krang) ile karşılaşır. Yaptıkları anlaşma gereği çok güçlü bir mutant bileşenini yanında götürür ve bunu kullanarak nakil aracında tanıştığı Rocksteady ve Bebop’ı çok güçlü mutantlara dönüştürür. Kaplumbağalar Shredder ve bu güçlü mutantların yanında Beyin ile de mücadele etmek ve New York’ta güvenliği tesis etmek zorunda kalacaktır.

23 Haziran 2016

2016 – ABD / Aksiyon, Komedi, Macera / 112 Dak.

Dave Green

Megan Fox, William Fichtner, Alessandra Ambrosio, Stephen Amell, Tony Shalhoub

Josh Appelbaum, André Nemec

Michael Bay, Andrew Form

Ninja Kaplumbağalar 2, Teenage Mutant Ninja Turtles 2


Keyifli seyirler…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.