Ayşe Begüm Onbaşı Aerobik Jimnastik dünya şampiyonu

Ayşe Begüm Onbaşı, Güney Kore’deki 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda, 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Ayşe Begüm Onbaşı Aerobik Jimnastik dünya şampiyonu

15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı dünya şampiyonu oldu

Türkiye Jimnastik Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre; Güney Kore’de 13 Haziran’da başlayan 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda, 6 kategoride finale yükselen milli takımda, 15-17 yaş kategorisinde Ayşe Begüm Onbaşı altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Aynı kategoride, Ayşe Begüm Onbaşı, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin’den oluşan Trio Milli Takımı ise gümüş madalya kazandı.


Ayşe Türkiye’nin gururu

Ayşe Begüm Onbaşı Aerobik Jimnastik dünya şampiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan bayramı vesilesiyle, Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı ve hocası Gürkan Er’i telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşe Begüm Onbaşı ve Aerobik Jimnastik Milli Takım Antrenörü Gürkan Er’in Ramazan Bayramını tebrik etti. Erdoğan, Haziran ayında Güney Kore’de yapılan Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda kazanılan altın madalyanın tüm Türkiye için gurur verici olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli sporcu Onbaşı ve hocasına başarılarının devamı dileğinde de bulundu.


Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan ve spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Kulübü bünyesinde sürdüren Ayşe Begüm’ün çalışmaları ve okul durumu hakkında Er’den bilgi alan Erdoğan, Onbaşı’nın spor faaliyetlerinin yanı sıra derslerinde de başarılı olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşe Begüm’ün aile durumu hakkında da bilgi alırken, Onbaşı ve hocası Er’in bayram vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aranmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, bu ilginin kendileri için büyük onur olduğunu ifade ettikleri öğrenildi.

“Ben bir madalya canavarıyım”

Ayşe Begüm Onbaşı Aerobik Jimnastik dünya şampiyonu

Meksika’da geçen yıl yapılan Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda gösterisini yaparken düştüğü için altın madalyayı kıl payı kaçırıp Bronz madalya kazanan Ayşe Begüm’ü bu durum daha da kamçılamış. Hem okuluna gitmiş hem de her gün Akhisar’dan Manisa’ya 45 dakikalık yolculuk yapıyormuş. Hafta için 3,5 saat, hafta sonları ise 5 saat antreman yapmış. Azmi ve disiplini onun başarıdan başarıya ulaştırıyor.

istekadinlar.com‘a konuşan milli sporcu, her yerde madalyaları olan Ayşe, şimdiye kadar kaç madalya kazandığını bilmediğini söylüyor. Gazetelerin arşivlerine göre 60’dan fazla madalya kazandığı tespit edilen Ayşe, altın madalyalarının çoğunu uluslararası yarışmalardan kazanmış.


O’na “Madalya Canavarı” diyorlarmış. O da çevresine “Ben bir madalya canavarıyım” diyormuş. Güney Kore’de yarışan ve madalyayı kazanan milli sporcu Ayşe “Altın Kız” adının hakkını fazlasıyla vermiş oluyor.

Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonu Naz Arıcı’ya destek yok


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.