Bekir Bozdağ: Fethullah Gülen’in kaçma ihtimali var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TV’de verdiği röportajda ‘Fethullah Gülen’in kaçma ihtimali’ olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.

Bekir Bozdağ: Fethullah Gülen'in kaçma ihtimali var

İşte Bekir Bozdağ’ın A Haber’de yaptığı açıklamalar

Bekir Bozdağ: Fethullah Gülen'in kaçma ihtimali var

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ’nün Türkiye’deki hainleri tarafından uygulanmıştır.

Türkiye olarak Gülen’in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik.


ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu Gülen’i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor.

Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD’ye yalvarıyor. Gel Türkiye’ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD’ye yalvarıyor.

Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye’ye burası bir hukuk devleti, sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan.

Türkiye’ye gelmek için ABD’ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var.

Fethullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika’ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı.

Belgeleri hazırlıyoruz, ABD’ye sunulacak.

Darbecilere işkence iddiası

Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Pek çok darbeci askeri vatandaş teslim aldı. Hatta bazı vatandaşlar onlarla kavga etti. Bu olaylar gözaltında olmadı. Onları yakalama esnasında yaşandı.

Akın Öztürk, Akıncı Üs’sünde yakalanma esnasında yaralandı. Bir takım iftiralar var. İsim versinler nerede yapılmış söylesinler. Darbe girişimleri başarısız olunca iftiralar atmaya başladılar.

Yakalanma esnasında olanları gözaltında olmuş gibi yansıtıyorlar.

Akın Öztürk Akıncı Üs’sünde kalkış yapmak istediğinde pistler bombalandı. O sırada ateş ediliyor ve yaralanma meydana geliyor. Gözaltında yaralanma olayı yoktur.

Cumhuriyet tarihinin en büyük davası: Yargılamalar nerede yapılacak?

Yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerimiz var. Buralarda tutuklular bulunuyor. Sığmayan yerlerde bunlara uygun cezaevleri var. Bunlara uygun tüm güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Yargılama konusuna gelince, bu soruşturma Cumhuriyet tarihinin en büyük davası. Bunun tek bir yerde yapılması doğru değil.


Binlerce kişinin sanık olduğu bir davanın tek bir yerde görülmesi sağlıklı değil. Buna savcılar karar verecektir.

Ankara’da bu büyüklükte bir salon yok. Sincan’a büyük bir salon inşaatı başlattık. 4-5 ay içerisinde yargılamanın sağlıklı bir şekilde yapılacağı bir salon olacak.

Bu davanın sanıklarının ve avukatlarının bulunabileceği bir duruşma salonunun çalışmaları başladı.

Adil Öksüz’ün serbest bırakılması

Serbest bırakan hakimlerle ilgili soruşturma başladı. Bütün Türkiye darbe teşebbüsünün Akıncı Üssü’nde olduğunu biliyor. Sabaha karşı orası havadan bombalanıyor. Ve siz orada bulunuyorsunuz. Şimdi soruyorlar. Oraya arsa bakmak için geldiğini iddia ediyor. Öyle bile olsa ne işin var orada.

Çok büyük bir şüphe var. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanmaması benim de kafamda büyük şüpheler uyandırıyor.

Kanaatim darbenin sivil ayaklarından birisi olduğu yönünde. Şu an kaçıyor ama o da yakalanacaktır.

İdam cezası gelecek mi?

Anayasamızda açık hükümler var. Türkiye idam cezasını getirmek için anayasada gerekli değişikliği yapmak zorundadır.

Türkiye bu cezanın geri getirilmesini istiyor. Halkın bu talebine kulağımızı tıkayamayız. Bu konu değerlendirme masasında.

Gelirse belirli suçlarla ilgili olur.

Cumhurbaşkanımızın Külliye’de liderlerle görüşmesi önemli

Partiler arasındaki rekabeti bir tarafa iten bir siyaset anlayışı hakim oldu. Cumhurbaşkanımızın Külliye’de liderle bir araya gelmesi çok önemlidir. Hainlere karşı bu ittifak önemlidir. Dünkü fotoğraf ve açıklamalar önemli. Bu olumlu bir gelişme inşallah netice verir.

Yeni anayasada ön planda olacaklar

Bu tartışmaları şu aşamada yapmak doğru değil. Bu darbe teşebbüsünün artçılarını ortadan kaldırmak için bir çalışma var. Şu anda darbe konusundaki en büyük tehdit geri kalan FETÖ mensuplarının yeniden böyle bir teşebbüse niyetlenme ihtimali var. Önemli olan bu ihtimali ortadan kaldırmamız gerekiyor.


Askeri yargı içerisindeki pek çok hakim ve savcı bu darbe teşebbüsünde görev aldı bunu görüyoruz. Askeri yargının bu süreçte yeniden incelenmesi ve değerlendirilmesi demokratik hukuk devletinde yeniden tanzim edilmesi çok önemlidir.

ABD Büyükelçisi John Bass’tan Fethullah Gülen açıklaması

Fethullah Gülen’in Yavuz Sultan Selim kaftanı ile halifelik planı

FETÖ’nün kriptosu deşifre oldu: 110 bin kişi iddiası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.