Darbe girişiminin ardından Türkiye’de son durum

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir grup askerin, dün akşam yönetime el konduğunu açıklamasının ardından olağanüstü bir hal yaşadı Türkiye. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın rehin alındığı gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin TSK’da emir komuta zinciri çiğnenerek yapıldığını söyleyerek halkı meydanlara çağırdı. Türkiye’de yaşananlar ve son durum…

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de bugün son durum

  1. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir grup asker, dün akşam yönetime el konduğunu açıkladı
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin TSK’da emir komuta zinciri çiğnenerek yapıldığını söyledi, halkı meydanlara çağırdı.
  3. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akıncılar Hava Üssü’nde düzenlenen operasyonla kurtarıldı.
  4. Başbakan Binali Yıldırım darbe girişimi sonrası 2839 kişinin gözaltına alındığını söyledi ve “161 şehidimiz, 1140 yaralımız var” dedi.

Hakan Fidan: Operasyonlar bitiyor

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de bugün son durum

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, darbe girişimcilerine yönelik operasyonların 1 saate kadar biteceğini söyledi.

Habertürk’e konuşan Fidan, “Sistematik operasyonlar bitti. Bundan sonra nokta atış yapılacak gözaltılar var. Akıncılar ve kara havacılıktaki operasyon da 1 saate kadar biter” dedi


KCK: Taraf olunmamalı

KCK darbe girişimiyle ilgili açıklamasında, “ortadakinin askeri kliğe karşı başka bir askeri kliğin darbe yapma girişimi olduğu” belirtti.

KCK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ortada demokrasi ve Kürt düşmanı mevcut siyasi sistemi kimin yöneteceği kavgası bulunmaktadır.

“Otoriter, despot, demokrasi düşmanı güçlerin arasındaki iktidar mücadelesini demokrasi karşıtlarıyla demokrasi arasındaki mücadele olarak göstermek, mevcut faşist ve despot iktidarı meşrulaştırma ve bu gerçeğini örtmekten başka bir anlama gelmemektedir.

“Türkiye’de ne sivil bir iktidar vardır; ne de demokrasi güçlerinin darbecilere karşı bir demokrasi mücadelesi vardır.

“Eğer demokrasiye karşı bir darbe varsa, bu en başta da faşist AKP iktidarı tarafından yapılmıştır.”

Mevlüt Çavuşoğlu: Yunanistan’a kaçan 8 askerin iadelerini istedik

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de bugün son durum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’dan, bir helikopterle ülkeye kaçan sekiz askerin derhal iadesini istediklerini açıkladı.


Yunan makamların ise işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledikleri bildiriliyor.

Saray’a girmeye çalışan askerler gözaltında!

Darbe girişimine katılan ve Cumhurbaşkanı Sarayı’na girmeyi deneyen üçü rütbeli 13 asker gözaltına alındı.

Akıncılar Üssü’ne operasyon düzenlendi, Orgeneral Hulusi Akar kurtarıldı

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de bugün son durum

Asker, Akıncı’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenleyerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ı kurtardı.

Orgeneral Hulusi Akar’ın güvenli bir yere götürüldüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Çankaya Köşkü’nde görevinin başında.

Kuleli Askeri Lisesi’nde operasyon: “Çocukları tatbikat var diyerek çıkarmışlar”

Kuleli Askeri Lisesi’nde 80 öğrencisinin darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Lise çevresinde hareketlilik devam ederken, içeride sadece rütbeli askerlerin bulunduğu öğrenildi. Kuleli Askeri Lisesi’nin önüne gelen bir öğrenci velisi, “Çocuğumla telefonla görüştüm. Çocukları tatbikat var diyerek çıkarmışlar. Öğrencilerin tamamını G3 ile çıkarmışlar.
Başlarındakiler kimse G3 veriyorlar sokağa çıkıyorlar tatbikat yapıyoruz diye, çocuklar belli bir süre bunun ne olduğunu algılayamıyorlar.
Yeğenim ‘Başımızdakiler bizi bırakıp gittiler amca’ dedi. Gece 3 civarında olayın boyutunun farklı olduğunu anlamışlar. Söylediklerine göre şu an içeride bulunan komutanlar ayrılmış. Sadece öğrenciler varmış” dedi. Velinin konuşmasının ardından çevredeki bazı kişiler tepki gösterdi. Polisin çalışmaları devam ediyor.

İstanbul yolundaki tankların önü kesildi

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de bugün son durum

Lüleburgaz 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan sabah saatlerinde İstanbul’a gitmek üzere hareket eden 15 tank, otoban gişelerinde yolu kapatan vatandaşlar tarafından geri döndürüldü.
Tankların İstanbul’a doğru yola çıktığını haber alan vatandaşlar, otoban gişelerine geldiler.

Burada tankların önüne geçen vatandaşlar, Emniyet ekiplerinin desteğiyle askeri personelle burada tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine araç komutanı subay, vatandaşlar tarafından tartaklandı. Tartışmalardan sonra tanklar geri döndü.

2 Bin 745 Hakim Açığa Alındı

HSYK 2. Dairesi 2 bin 745 hakimi açığa aldı.

HSYK 2. Dairesi, 541’i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204’ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı. 5 HSYK üyesinin de üyelikleri düşürüldü.

5 HSYK üyesinin üyelikleri düşürüldü


HSYK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar verdi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ni 40 savcı soruşturacak

Economist: Erdoğan daha güçlü konuma gelecek

TRT darbecilerden geri alındı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.