Astroloji: 30 Ağustos – 26 Eylül Merkür retrosu

30 Ağustos itibariyle başlayıp 26 Eylül tarihine kadar devam edecek Merkür retrosu etkisi altına giriyoruz. Peki bu ne anlama geliyor? Merkür retrosu hayatımızı astrolojik olarak nasıl etkileyecek? Özellikle Başak, İkizler, Yay ve Balık burçları dikkat!

Astroloji: 30 Ağustos - 26 Eylül Merkür retrosu başak ikizler yay

Önemli bir işiniz var ve çıkmadan evdeki dağınıklığı topluyor, çocuklarınızı okula, eşinizi işe uğurluyor, kedinizin temizliğini yapıp mamasını koyuyor, bilgisayarınızdan ofis işlerinizi planlayıp gelen maillerinize cevap yazıyor bu arada da akşam yemeği için neler yapacağınızı planlayıp iki arada onu da hallediyorsunuz. Giyinip hazırlanıp tam kapıdan adım atıp çıkacaksınız ki bir şey sizi durduruyor ve diyor ki “Git sabahtan beri yaptığın her işi bir daha tek tek gözden geçir, bi bak bakalım atladığın bir şey var mı? Acele işin olması önemli değil geri dön ve hepsini bi kontrol et 🙂 İşte merkür retrosu tam da böyle bir şey, ne kadar da sinir bozucu değil mi? Üstelikte her işinizi tam ve eksiksiz yaptığınızı düşünüyorsanız. . .

Merkür retrosu nasıl etki edecek?

Bilginin aktarılması yani her türlü yazma, konuşma,öğretme; bilgini algılanması yani dinleme, anlama, okuma, gözlem, öğrenme ve sorgulama gibi kişisel fonksiyonlarımızın astrolojik olarak ifade bulduğu gezegen Merkür‘dür.  Kısa mesafeli yolculuklarımızı, trafiği, lojistiği, hava durumunu, her türlü ulaşım konularını, ticareti, hesap kitap işlerini de Merkür yönetir. Erkek ve kız kardeşlerin de göstergesidir. Bir doğum haritasında ise Merkür kişinin aklının nasıl çalıştığını, nasıl iletişim kurduğunu ve bunun kalitesini verir.


Merkür klasik astroloji asalet sistemine göre yüceldiği burç olan Başak‘ta 30 Ağustos tarihinden itibaren geri gitmeye başlayacak ta ki 23 Eylül 2016 tarihine dek geri hareketi devam edecek ve asıl yıpratıcı etkisini de durağan dediğimiz pozisyondayken üstelik de anretic (Anaretik bir gezegenin herhangi bir burcun 29 derecesinde olması demektir ve yıkıcı ve tahrip edici olanı anlatır)bir derecedeyken yapacak.  28 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında Merkür hiç de olumlu çalışmayabilir, üstelik 1 Eylülde gerçekleşecek Başak burcundaki Güneş tutulmasının da başrol oyuncusu olduğunu da hesaba katarsak Merkür‘ün bizleri fazlasıyla sinirli, endişeli, tutarsız ve hassas yapacağını söyleyebilirim.

Bu süreçte zihinsel faaliyetlerimiz içe dönerek, kendimizi doğru ve net ifade etmek güçleşebilir, doğru yerde doğru kelimeler ağzımızdan çıkmayabilir ve dilimizle başımızı derde sokabiliriz, mantıksız bir dizi uğraş içerisinde kendimizi bulabiliriz. Merkür’ün ifade ettiği konular yani yazışmalar, sözleşmeler, bankacılık işlemleri, ticari faaliyetler, teknolojik aletler, kısa mesafeli yolculuklar, her türlü lojistik faaliyetleri, nakliye gibi konularda ilerlemek güçleşebilir. Yeni başlayan işlerin bir nedenle sekteye uğraması söz konusu olabilir.

Acele ile düşünüp planlamadan yeni bir işe koyulmak bir dizi hatalara sebep olmamıza yol açabilir.  Bankacılık işlemleri sırasında aksamalar görülebilir. Teknolojik aletler ile ilgili arızalar meydana gelebilir. Özellikle durağan olduğu günlerde tatsız haberler ve olaylarla karşılaşabiliriz.  İlerlemek oldukça güçleşebilir. Merkür astrolojide kardeşlerimiz ve onlarla olan ilişkilerimizi de anlattığı için bu dönem onlarla olan iletişimimiz hassaslaşabilir ya da onlardan alacağımız haberlerle canımız sıkılabilir.

merkür retrosu etkileri 30 ağustos

Biliyorum gerçekten bu saydıklarım sinir bozucu ama Merkür retrosunun bir dizi faydasını da anlatmıştım geçtiğimiz retro döneminde.  Okumak isteyenler için linkini paylaşıyorum: Hep kötü olacak değil ya! 28 Nisan – 22 Mayıs ‘Merkür Retrosu’ Doğuştan hem yanık hem de retro Merkür’e sahip biri olarak söyleyebilirim ki evrenin ilahi ve kusursuz işleyen bir sistemi var. Olan her şey mükemmel bir amaca hizmet etmek için oluyor. Değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu bu günlerde hayatımıza yeni sayfalar açmak, yeni düzenler inşa etmek için öncesinde bi dönüp bakmakta fayda var, ne eksik? Ne fazla? İletişimde güçlü ya da zayıf olduğum noktalar neler? Hayatımda neleri bir Başak titizliği ile yeniden ele alıp, düzeltip, faydalı hale getirmem gerekiyor?

Başak burcuna etkisi

Başak burcu toplumsal hizmeti temsil eden kurumları ve bu anlamda toplumsal hizmette bulunan insanları da anlatır. Belediye hizmetleri, Polis ve güvenlik teşkilatı, Sağlık kurumları, vergi daireleri, itfaiye, sendikalar ile iş ve işçi bulma kurumları, eğitim ve öğretim kurumları ile ilgili bir dizi aksaklıklar ve engellerle karşılaşılması da söz konusu olabilir.  Bu alanlarda yeniden düzenlemelerin yapılması gündeme gelebilir.  Ticaret ile ilgili konularda durgunluk yaşanabilir ve en çok da bundan küçük esnaf etkilenebilir.

sinirliyim yaklaşma

Kişisel anlamda ise iş ve iş koşullarımızda ilerleyememe, günlük hayatın rutin aktivitelerinde engellemeler ya da dönüp dönüp yeniden kontrol etmemiz gereken durumlarla karşılaşmamız nedeni ile sinirli, huzursuz ve tutarsız olabiliriz.  Başkalarının bizim hakkımızda ne düşündüğünü kafaya takıp kendi kendimizi yıpratabiliriz.  Bu da elbette ki sağlıklı düşünmemizi ve doğru karar vermemizi, insanlarla “zan”lara dayanmaksızın, ön yargısız iletişimi güçleştiren bir durumdur.  Sağlık açısından ise sinirsel gerginliğe bağlı hastalıklarda bu dönem artış olabilir, eller, kollar ve akciğerler bu dönemde hassaslaşabilir.  Bu süreçte sağlık taraması yapılması belki de henüz ortaya çıkmamış hastalıkların önlenmesi açısından faydalı olacaktır.


Merkür gerilemesi döneminde yeni bir işe başlamak, bir konu hakkında karar vermek için uygun koşullar oluşmayacağı için asıl yapmamız gereken yarım kalan işlerimizi tamamlamak, gözümüzden kaçan noktaları tekrar ele alıp düzeltmek olmalıdır.

Merkür, Başak burcunda çok güçlü: Handikaplar neler?

Başak burcunda oldukça güçlü olan Merkür belki de o meşhur Başak titizliği ile her şeyi doğru ve tam olarak yaptığımızı düşündürdüğü için bizi asıl zorlayan nokta kendimizi daima haklı, yaptığımız işin de doğru  olduğunu görmek gibi bir handikapın içine düşürmesi olabilir.

“Başkaları benim hakkımda ve yaptıklarım hakkında ne düşünüyor acaba?” gibi hastalıklı bir zihin içinde kalmak da ikinci bir handikabımız olabilir.  Bu nedenle şimdi geçmişe dönük uğraşlarımız her ne ise onları soğukkanlı bir şekilde ele alıp, sabırla ve titizlikle düzeltmek yoluna gidelim.  İnsanların bizden beklentisini iyi analiz edip kendimizi ifade ederken iletişim hatalarına düşmeyelim.  Ve en önemlisi de kişisel “zan”larla değil olabildiğince objektif gözlemlerle hareket etmeye çalışalım.

Merkür retrosundan en başta yönetici gezegenleri olduğu için Başak ve İkizler burcu etkilenirken, genel olarak Yay ve Balık burçları da etkiyi yoğun hissedenler arasında olacaktır.  Kişisel doğum haritalarında ise Başak burcu hangi yaşam alanımızı kapsıyorsa ve Merkür hangi hayat alanlarımızın hakimi ise o konularda bir dizi engel ya da tıkanıklarla karşılaşabiliriz.

Hepimize Retro Merkür’e rağmen sağlıklı iletişim kurduğumuz, hayatımız içerisinde düzeltmemiz gereken yerleri nokta atışı ile tespit edip, başarı ile düzene koyduğumuz, bilgi karmaşasına kapılmadan en etkili kaynaklardan, en verimli ve sorunumuzun çözümüne yönelik hedeflere ulaşabileceğimiz bir  Merkür retro dönemi diliyorum.

Sevgi, mutluluk ve ışıkla…Gökyüzü rehberimiz olsun…


**

Astroloji: Güneş bugün Başak burcunda, sapla samanı ayırma vakti

Astroloji: Kova burcu dolunayı tüm burçları nasıl etkileyecek?

Astroloji: 18 Ağustos Kova burcu dolunayı: Tanrının parmağı

Astroloji: Satürn Retrosu bitti – Dersimizi çalıştık mı?

Astroloji: Ağustos ayı için burç yorumları

Astroloji: Ağustos ayı görünümleri ve ruhun karanlık geceleri