Tunceli’de karakola terör saldırısı: 1 asker şehit 3 polis yaralı

Olay sabah saat 05:00 sıralarında yaşandı. Tunceli’nin Nazımiye ilçesine farklı yönlerden sızmaya çalışan kalabalık bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Eş zamanlı saldıran PKK’lı teröristler 1 askeri şehit etti, 3 polis yaralandı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Nazımiye’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tunceli'de karakola terör saldırısı: 1 asker şehit 3 polis yaralı

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde, teröristlerce düzenlen saldırının ardından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nazımiye ilçe merkezinin farklı noktalardan sızan PKK’lı teröristler, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlar ve otomatik silahlarla ateş açtı. İlçe Emniyet Amirliği’ne saldıran PKK’lı teröristler yakındaki sağlık ocağı bahçesinden polislere ateş ederken, 112 Acil Servisi’ne ait 2 ambulansı da yaktı.


Hükümet Konağı ile Özel İdare binalarına da saldıran teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma bir süre devam etti.

1 asker şehit oldu

Tunceli'de karakola terör saldırısı: 1 asker şehit 3 polis yaralı

Tunceli’nin Nazımiye ilçesine eşzamanlı saldıran PKK’lı teröristler 1 askeri şehit etti, 3 polis yaralandı.

Yaralı iki polis memuru askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesine getirildikten sonra yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Elazığ
Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

2 terörist öldürüldü

Tunceli'de karakola terör saldırısı: 1 asker şehit 3 polis yaralı

Sağlık ocağı bahçesinde 1’i kadın 2 PKK’lının ölü ele geçirildiği çatışmada sağlık ocağına çok sayıda kurşun isabet etti. Saat 06.30’a kadar çatışmanın devam ettiği daha sonra PKK’lıların ilçede bazı araçları gasp ederek kaçmaya çalışırken, takviye ekiplerin gelmesiyle ilçenin giriş ve çıkışlardı tutuldu.


Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Yer yer devam eden çatışmada 1 kadın terörist ölü ele geçirilirken, Kobra helikopterler teröristlerin kaçış bölgelerini ateş altına aldı. İlçenin giriş ve çıkışlarını kapatan güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Nazımiye’nin kenar mahallerinde de şiddetli çatışmalar çıkarken ilçe dışındaki ormanlık alana kaçmaya çalışan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye jandarma ve polis özel harekat birlikleri sevk edildi. Karma birlikler, ilçeden çıkarak kaçmaya çalışan PKK’lı teröristlerin geçiş güzergahları Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı.

İki ambulans yandı

İHA’nın geçtiği habere göre çatışma nedeniyle sağlık ocağı bahçesinde bulunan iki ambulans yanarken, kamu kurumlarına ait binalarla vatandaşlara ait binalar da hasar gördü. Dağlık alanda çatışmalar sürüyor.

Nazımiye’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde teröristlerce ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.


DHA

Gaziantep’teki kanlı kına gecesinde canlı bomba 12-14 yaşlarında çocuk

Gün, Kuvayı Milliye ruhunu diriltme günü!

Susarak yarattığımız canavarlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.