Astroloji: Venüs Terazi burcunda – Gül ile bülbül

Astroloji: Venüs 30 Ağustos’ta burç yöneticisi olduğu Terazi burcuna yani kendi evlerinden birine geçti, 23 Eylül’e kadar orada kalacak. Gökyüzündeki bu hareketler hayatımızı nasıl etkileyecek?

Astroloji: Venüs Terazi burcunda - Gül ile bülbül

7 Eylül‘de Satürn ile sekstil açı ve Neptün ile 150’lik açı yapacak. Satürn sekstili ile ilişkilerimizde sorumluluk sahibi de olabilir ve otoriteyle iyi geçinebiliriz. Neptün 150’liği ise bize Balık ve Terazi’nin benzeşen başkalarını merkez alma özelliği konusunda huzursuzluk yaratabilir, uzlaşmacılığı abartma riskimizi işaret ediyor olabilir.

9 Eylül‘de güneydüğüm ile 150’lik açı yapacak. Neptün 150’liğinde gerektiği kadar kendi merkemizde kalamayıp güneydüğüm ile bu huzursuz açıda kayıp hissi ve vazgeçme gerekliliği yaşayabiliriz.


10 Eylül‘de Pluton ile kare açı yapacak, bu açı ile ilişkilerde kriz deneyimleyip, güç savaşlarına, manipülasyona, kıskançlığa maruz kalabiliriz.

14 Eylül civarından itibaren Mars ile sekstil açıda olacak, Mars bize ilişkilerimizde arzuladıklarımızı elde edebilme gücü ve cesareti verir.

18 Eylül‘de ise retro Uranüs ile karşıt açı yapacak. Uranüs bizim özgür olmak istediğimiz alanlarla ilişkimiz arasında kalmamıza neden olup isyan duygusu hissetirebilir.

Venüs Terazi etkileri

Venüs Terazi’de iken ilişkilerimizde daha huzurlu, barışçıl, nazik ve hoşgörülü olabileceğiz. Daha adaletli davranabileceğiz. Daha çok süsümüze püsümüze özen gösterebiliriz, estetik operasyonlar için uygun bir zaman diliminde olacağız. Saçımızın rengini gönül rahatlığıyla bu zamanda değiştirebiliriz. Tabiki yukarıda belirttiğim tarihlere dikkat etmeliyiz. Terazi’nin gölge yanları olan kararsızlık, başkalarını merkez yapıp onlara uyum sağlamayı, fazla uzlaşmacı olma durumu da söz konusu. Yaratıcı fikirlerimiz artabilir. Moda, güzellik sektörü, sanatsal aktiviteler daha çok ilgimizi çekebilir ve bu sektörlerde hareketlenme olabilir.

Venüs’ün temsil ettiği gül ve bülbül üzerinden Terazi’deki yolculuğunu değerlendirebiliriz.

Hikayeye göre bülbüller bir zamanlar şarkılarını yalnızca ağaçlara söylerler ve çiçekler bu duruma çok içerlerlermiş. Bülbül bir gün çiçeklerin yanından geçerken, çiçekler bülbüle kendileri için de şarkı söylemesi için yalvarmış. Bülbül de ‘yarın sabah erkenden gelirim, içinizden hanginizi en çok beğenirsem ona şarkı söylerim’ demiş. Bütün çiçekleri almış bir heyecan. Kıskançlık rüzgarları esmeye başlamış. Sümbül demiş ki: ‘en güzel benim, kesin bana söyleyecek’ Menekşe ‘hayır olur mu, en güzel benim’ demiş.

Diğerleri de bu yarışa katılmış ve bu tartışma gece geç vakte kadar sürmüş. Hepsi kendisinin en güzel olduğunu iddia ederken, gül sessizce olanı izlemiş, hiç söze karışıp kimse ile tartışmamış ve erkenden uyumuş. Sabah erkenden kalkmış ve bülbülün gelmesini beklemeye başlamış. Diğer çiçekler geç yattıkları için çok zor uyanmışlar ve bülbül geldiğinde uyku sersemi ve dağılmış gözüküyorlarmış. Gül ise vaktinde uyuduğu için çok güzel gözüküyormuş. Bülbül gülü seçmiş ve ona şarkılar söylemiş. Venüs Terazi burcunda iken tartışma, huzursuzluktan uzak durup, zarafetle, nezaketle her zaman etrafa huzur verir ve bununla dikkat çekeriz.


Venüs Terazi’de iken Afrodit’ten bahsetmemek olur mu?

Efsaneye göre Kronos, kral babası Uranos’u devirirken bir orakla babasının cinsel organını keser ve kesilen organ denize düşer. Denizde oluşan köpüklerden Afrodit doğar. Kıbrıslılar Afrodit’i kıyıya vuran bir sedef kabuğunun içinde, yanında oğlu aşk Tanrısı Eros ile birlikte bulurlar. Afrodit kendisini gören herkesi, tanrıları, insanları, doğayı, rüzgarları büyüler. Çiçekleri ve ağaçları baharda rengarenk donatır, üzerine aşk iksiri sürermiş. Yeryüzüne bereket ve aşkı getirir ve gittiği her yeri adeta süslermiş.

İlyada destanına göre yeryüzünde ilk güzellik yarışması MÖ 2 bin yılında İda Dağı’nda yapılmıştı. Yarışmacılar ise Afrodit, Eris, Hera ve Athena idi. Güzeller kendisini seçmesi için Paris’e önerilerde bulunurlar ve Paris elindeki elmayı içlerinden Afrodit’e verir. Yarışma sonrasında Paris Troyalı Helen’e aşık olur ve Afrodit’in yardımıyla onu kaçırarak Troya Savaşını başlatır.

Venüs Terazi burcundayken kendimizi ancak Terazi burcunun doğasında değerli hissederiz yani güzel olduğumuzda , uyumlu olduğumuzda, başkalarının onayını aldığımızda. Hayat alanlarımızda terazi burcu nerede bulunuyorsa, bu uyumlu olma durumunda dengeli kullanmamızda fayda var.

Venüs Terazi’de iken hepimize aşk, ilişkilerde huzur ve denge, para getirsin dilerim.

Süslü olsun gökyüzleriniz.

Kaynakça:

Astrolojide Temel Kavramlar, Öner Döşer
Astrolojide Öngörü Yöntemleri, Öner Döşer
CKM Mitoloji Seminerleri, Mehmet Sarıoğlu


**

Astroloji: Merkür retrorusunda hangi tarihler önemli?

Astroloji: ‘Jüpiter Terazi’ burcunda: Hangi burçlar nasıl etkilenecek?

Astroloji: 9 Eylül 2016 – 10 Ekim 2017 ‘Jüpiter Terazi’ burcunda

Astroloji: Bal böceği, tavus kuşu ve ‘Jüpiter Terazi’

Astroloji: Martı Jonathan Livingston ve tutulma


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.