Kilis kent merkezine Suriye’den roket atıldı: 5’i çocuk 6 yaralı

Kilis kent merkezine Suriye tarafından roket atıldı, Roket, bir dükkana isabet etti. Kilis valisi İsmail Çataklı, 5’i çocuk 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Anonslarla patlamanın meydana geldiği yerin boşaltılması isteniyor.

Kilis kent merkezine Suriye'den roket atıldı: 5'i çocuk 6 yaralı

Suriye’den ateşlenen bir roket mermisi Kilis’in merkezine düştü

Çataklı, “5 kişinin sağlık durumu iyi” dedi.

Vali Çataklı, roket mermisinin düştüğü yerde önlemlerin alındığını söyledi.


Merminin düştüğü yer, Canpolat Paşa Mahallesi’nde Sabah Pazarı yakınlarındaki Tekke Sokağı.

Doğan Haber Ajansı (DHA), katyuşa roketatar mermisinin IŞİD’in denetimindeki bölgeden atılan bildirdi.

Bölgeye polis ile sağlık ve kurtarma ekipleri gönderildiğini aktardı.

Polis ekipleri, roket mermisinin düştüğü yeri güvenlik kordonu ile çevirerek, halkı bölgeden uzaklaştırıyor.

Roket mermisi, kentteki Cumhuriyet Meydanı’nın yanı başındaki Sabah Pazarı’nın bulunduğu Canpolat Paşa Mahallesi Tekke Sokağı’na atıldı. Kilis Valisi İsmail Çataklı, biri yetişkin, beşi çocuk 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıda çok sayıda dükkanda hasar gördü.

Olay yerinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölge güvenlik kordonu ile çevirdi. Bölge tahliye edilmeye başlandı. Doğalgaz ekipleri de patlama riskine yönelik önlemler aldı.


Suriye’de terör örgütü IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan roket mermileri yılbaşından bu yana kentte 12’si Suriyeli 22 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

CNN TÜRK canlı yayına bağlanan AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Türk ordusunun IŞİD’e karşı verdiği mücadeleden dolayı Kilis’e roket atıldığını söyledi. El Bab’dan IŞİD temizlendiğinde tüm Türkiye’nin nefes alacağını söyledi.

CNN TÜRK muhabiri Enver Kaptanoğlu, Kilis’in Cumhuriyet meydanının yanındaki pazar yerine 1 roketin isabet ettiğini söyledi. Can kaybı olmadığını ifade etti, fakat patlamayla birçok dükkanının camının kırıldığını belirtti. Olay yerinde ambulanslar ve itfaiyenin olduğunu söyledi.

Bölgede temizlik çalışmaları yapılıyor.

Kilis Valisi İsmail Çataklı ise kent merkezine düşen roket mermisinin 6 kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi. Vali Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’den ateşlenen roket mermisinin düştüğü yerde önlemlerin alındığını belirtti. Çataklı, “Biri yetişkin 6 yaralımız var. 5 kişinin sağlık durumu iyi” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da CNN TÜRK yayınına bağlandı. Kara da 5’i çocuk 1’i kadın 6 Suriyelinin yaralandığını söyledi. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı söyleyen Kara sözlerine şöyle devam etti: ”Bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Lütfen bu duruma sessiz kalmayın. Bizim ordumuz gerekli çalışmayı yapıyor ama uluslararası kurumların da bize destek vermesi gerekir. Fransa’da terör olayı olduğunda tüm dünya yas tutuyor ama Türkiye’de terör olayı olduğunda herkes sessiz kalıyor.”


DHA

Darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan askerler Times’a konuştu

Fırat Kalkanı Operasyonu: Cerablus IŞİD’den alındı, Türk askeri Suriye’de!

Türk askeri Suriye’de ateşe atılıyor!

Suriye’de çatışmasızlık uzatıldı ama yardımlar gidemiyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.