ABD vatandaşlarına İstanbul’u tahliye emri verdi

ABD Dışişleri’nden Türkiye’deki vatandaşlarına acil uyarı! Amerika Birleşik Devletleri, İstanbul Başkonsolosluğu’nda çalışan personel ailelerinin İstanbul’dan ayrılması çağrısında bulundu.

ABD'den Türkiye'deki iki il için uyarı!

Amerikan Dışişleri Bakanlığı devam eden terör tehditleri nedeniyle 29 Ekim’de güncellediği uyarısında; ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda çalışan personel ailelerinin Türkiye’den ayrılmaları yönünde karar aldı.

Sputnik’te yer alan habere göre, İstanbul’daki başkonsolosluk personelinin ailelerinin Türkiye’den ayrılması yönünde karar alan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, bu kararına radikal grupların İstanbul’da yaşayan ABD vatandaşlarına yönelik saldırı çalışmalarına dair istihbaratı gerekçe gösterdi.


ABD’li turistler terörün hedefinde

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kararın sadece İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu personelinin ailelerini kapsadığı ve Türkiye’deki diğer diplomatik görevleri içermediği kaydedildi. Bakanlığın Türkiye’deki durumu gözetlemeye devam edeceği belirtilirken, pazartesi günü yayınlana seyahat uyarısının geçerliliğini koruduğu ifade edildi. ABD’li ve yabancı turistlerin, uluslararası terör örgütleri tarafından hedef alındığını hatırlatan açıklama, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl, aşırılıkçılar Fransa, Belçika, Almanya, Mali, Bangladeş, Tunus ve Türkiye’de saldırılar düzenledi. Türkiye’de büyük gösterilere, turistik yerlere, restoranlara, alışveriş merkezlerine, ibadet yerlerin ve hava ulaşımı, otobüsler, köprüler, otogarlar dahil olmak üzere ulaşım ağlarına saldırılar düzenlenebilir. Aşırılıkçılar aynı zamanda Batılılar ile ABD’li yetkilileri kaçırmak ve bu kişilere suikast düzenlemekle ilgili tehditte de bulundu.”

Daha önce de uyarmıştı

Nisan 2016‘da Amerikan Büyükelçiliği, internet sitesinde yayınladığı duyuru ile başta İstanbul ve Antalya olmak üzere Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, İzmir ve Muğla ile ilgili güvenlik uyarısında bulunmuştu. Meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik “inandırıcı tehditler” olduğu belirtilmişti.


Mart 2016‘da ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) güvenlik gerekçesiyle Adana, İzmir ve Muğla’daki personelin ailelerinin Türkiye’den ayrılmasını istemişti. Bu kararın, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, “Bu karar, ABD güçlerinin Türkiye’deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı” denilmişti.

Wikileaks sızdırdı: Clinton’ın maillerinde Erdoğan için şok sözler

Yeni KHK’da neler var? Rektörlük seçimleri kaldırıldı


Bülent Tezcan’a silahlı saldırı düzenleyen kişi yakalandı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.