Astroloji: Koç burcu Dolunayı – Tüm burçlar nasıl etkilenecek?

Astroloji: 16 Ekim Koç burcu dolunayı tüm burçları nasıl etkileyecek? Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burçları…

Astroloji: 16 Ekim Koç burcu dolunayı tüm burçları nasıl etkileyecek? Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burçları...

16 Ekim Pazar günü sabah saatlerinde oldukça kuvvetli enerjiler açığa çıkartan bir dolunay yaşayacağız Koç burcunun 23. derecesinde. Ay dürtüsel sabırsız ve düşünmeden harekete geçen Koç burcunda ve Uranüs ile de kavuşarak sabırsızlık, düşüncesiz hareketler, çabucak değişimi daha da vurgulayacak. Hiçbir şeye kolay kolay konsantre olamayacağımız gibi başka birinden emir almaktan ya da yönlendirilmekten hiç de hoşlanmayacağımızı anlatıyor bu görünüm, özellikle ikili ve ortaklı işler, evlilik ve partnerlik konularındaki tutumlarımızda.

Acelecilik ve belki de düşüncesiz hareketlerden en çok nasibini alacak gündem maddelerimiz evlilik ve ortaklık ilişkilerimiz başta olmak üzere, danışmanlık aldığımız- verdiğimiz kişiler, anlaşma ve sözleşmelerimiz, çocuklarımızın eğitim konuları, dava sürecindeki konularımız olacak. Yükselen burcun tam üzerinde duran Terazi burcundaki Güneş bencillik ve ego merkezli düşünce ve ifadeyi anlatsa da aslında kendimizi ve içinde bulunduğumuz ilişkileri analiz etme, gerçekte neye ihtiyacımız var onu anlama isteğimizi anlatıyor. Zorlanmadan diğer insanlar üzerinde etkili olurken evlilik ve ilişkiler adına problemler yaşama ihtimali var diyor gökyüzü.


Öncü bir burç olan Koç burcunda gerçekleşecek bu dolunay başta Koç, Yengeç, Oğlak ve Terazi burçlarını etkisi altına alacaktır. Ayrıca yükselen burçları başta olmak üzere kişisel gezegenleri (Ay, Merkür, Venüs ve Mars ) gezegenleri 18- 28 derece Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burçlarında olanları doğrudan etkileyecektir.

Koç burcu

koç burcu astroloji

Dolunay burcunuzda gerçekleşiyor, Uranüs etkili bu dolunayda kendinizi gergin, aceleci ve her an değişim yapmak adına harekete geçmeye hazır hissedebilirsiniz. Özellikle eş ya da ortağınızla ilgili olan konularda hakkınızın yendiğini, ezildiğinizi, değerinizin bilinmediğini düşünerek daha da gergin ve sinirli hissedebilme ihtimaliniz var. Sabırlı ve daha sakin düşünmeli gereksiz risklerden ve tartışmalardan uzak kalmanız gerekiyor.

Kaza riskine açıksınız, trafikte başta olmak üzere evde ve iş yerinde dikkatli olmanız gerekiyor kazalara karşı. Sabırlı ve kontrollü hareket ettiğiniz ve ilişkiler adına fazla risk almadığınız taktirde, krizler yaşasanız dahi bunu  iyi yönetebilirseniz maddi ve manevi anlamda kazançlı olacağınız bir döneme adım atabilirsiniz.

Her tür ilişkinizde özellikle iş ve kariyer konularında baskıcı ve manipülatif davranışlardan uzak kalmalısınız. Çevrenizdekileri görmezden gelerek sadece kendi isteklerinize odaklanmamanız gerekiyor. Dolunay hayatınızın pek çok alanını harekete geçirecek kadar güçlü etkiler ortaya çıkartmakta ve pek çok alanda teste tabi tutuluyorsunuz, başarılı olmanız ise davranış ve güdülerinizi kontrol altında tutmakla ve çevrenizdeki herkese olan saygınızla doğru orantılı.

Boğa burcu

boğa burcu astroloji

Dolunay ve sonrasındaki süreçte yalnız kalmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyabilirsiniz. İş ve çalışma alanınızda bulunan Jüpiter, Güneş ve Merkür şartların sizin lehine geliştiği, olumlu durumlar yaratırken birden alacağınız bir haber ya da şimdiye dek henüz fark etmediğiniz, gözünüzden kaçan bir ayrıntı canınızın sıkılmasına neden olabilir. Olabildiğince sakin kalmalı ve acele ile karar vermekten de kaçınmalısınız.

Günlük hayatın temposu içerisinde, iş koşullarınızla ilgili oturtmaya çalıştığınız düzen ve yapmak istediğiniz yeni girişimler sizi zihnen ve bedenen yormuş olmalı. Bir parça temponuzu düşürmeye ve dinlenmeye ihtiyacınız olabilir. Sağlıkla ilgili de dikkat etmeniz gereken bir süreç bu özellikle bel, böbrek sorunlarına, yoğun kaygı ve stres kaynaklı depresyon gibi ruhsal rahatsızlıklara açık olabilirsiniz. Dolunay sizden gizlenmiş ve duyunca şok olabileceğiniz bir haberi ya da gelişmeyi gündeminize getirebilir.

İkizler burcu

ikizler burcu astroloji

Sosyal aktiviteleriniz, grup çalışmalarınız, sosyal hayatınız üzerinde bir odaklanma yaşamanıza neden olabilir dolunay. Gruplar içerisinde bireysel yanlarınızı ortaya koymak, bununla birlikte çoğunluğun kararlarına uyum göstermek arasında bir ikilem yaşayabilirsiniz.  Sosyal bir aktiviteye başlayıp, yeni çevrelere girebileceğiniz gibi varolan gruplarınızdan da aniden kopuşlar yaşayabilirsiniz.

Gerçek dostluğun değerini hissedip, hayatımızda çocukların, aşkın ve gelecekle ilgili arzularımızın önemini size fark ettirecek bir süreç yaşayabilirsiniz. Kendi yaptığınız işten gelen kazançlarınızda ani para kayıpları olabileceği gibi hiç beklemediğiniz yerlerden de sürpriz kazanç fırsatları yakalayabilirsiniz.

Yengeç burcu

yengeç burcu astroloji

Dolunayın sizin haritanızda gerçekleştiği alan dilek ve umutlar alanı olduğu için bir dileğinizin ya da bir beklentinizin gerçekleşmesi yönünde sabırsız hissedebilirsiniz kendinizi. Sert etkiler ve ani gelişmeler oluşturabilecek bu dolunayda olabildiğince sakin kalmaya, sizi dinlendiren sosyal ortamlarda kalarak ya da çocuklarınız varsa onlarla vakit geçirerek etkileri azaltma yönünde adım atabilirsiniz.

Dolunay etkisi sizlerin iş ve kariyer hayatınızı anlatan alanda gerçekleşiyor. Hayata dair kadersel değişimlerin arifesindesiniz sevgili Yengeç’ler. Hayatınızda ani gelişecek bazı olaylar karar vermeniz yönünde sizi zorlayabilir. Aile ve yuvanıza ait bazı problemler hayatınızı bu dönem sıkıştırmış olabilir.

Hem aile içerisinde yaşadığınız sorunlar hem de iş hayatınızda sizi karar vermeye iten stresli durumlar altında gergin ve sinirli olabilirsiniz. Bu dönem ani çıkışlardan, hele ki iş ortamında olabilecek stresli, çatışmalı ortamlardan uzak kalmanız gerekiyor.

Kimi Yengeç burçları ani bir şekilde işten ayrılabilir, iş yerinde pozisyon değişikliği olabilir, iş arayan Yengeçler sürpriz bir şekilde beklenmedik fırsatlarla karşılaşabilir. Dolunay  ve sonraki süreçte anne ya da babanızın ani rahatsızlıkları olabilir.

Risk içeren kararlar almaktan, ev hayatında şartları fazla zorlamaktan uzak durmalısınız. Sert ve ani gelişen olayları gündeme taşıyabilecek kuvvetli bir dolunay yaşanacak bu nedenle kendinize zaman ayırmalı ve dinlenmenizi, gevşemenizi kolaylaştıracak aktiviteler içerisinde kalmalısınız.

Aslan burcu

aslan burcu astroloji

Dolunay sizlere olumlu etkiler getirebilir sevgili Aslan burçları. Sağlık açısından riskler içerse de genel olarak sizin için olumlu gelişmeler yaşanabilir. Seyahat planları yapabilirsiniz, yurt dışı yolculuklar planlayabilirsiniz. Çocuklarla ilgili sorumluluklarınızın arttığı bu günlerde tatil yapmak, dinlenmek size iyi gelebilir.

Ruhsal ve felsefi konularda araştırmalar yapmak, astroloji başta olmak üzere ezoterik konularda bilgi edinmek adına bu süreci olumlu olarak kullanabilirsiniz. Eğitimi yarım kalmış Aslan burçları ani bir kararla eğitimlerine yeniden başlayabilir. Yurt dışı bağlantılı işler yapan Aslan burçları bu konularda ani haberler alabilir ve ilginç gelişmeler yaşayabilirler.

Sağlık alanınızda bulunan Plüton ve Marsın sert kontağı kaza, sakarlık, dikkatsizlik sonucu oluşabilecek sorunlara işaret etmekte. Ayrıca iş ve çalışma koşullarınızda aynı ortamı paylaştığınız insanlardan gelecek çeşitli zorbalık ve hırs içeren davranışlara da muhatap olabilirsiniz, olabildiğince sakin ve kontrollü hareket etmelisiniz.

Yurt dışında yaşayan ya da uzak akrabalarınızdan sürpriz haberler alabilirsiniz. Sert etkiler ve ani gelişmeler yaşatabilecek bu dolunayda olabildiğince sakin kalmalı, kaza risklerine karşı da dikkatli olmalısınız.

Başak burcu

başak burcu astroloji

Dolunay sizlerin maddi kazanımlarınızı özellikle başkasından elde ettiğiniz nafaka, burs, prim, eşten gelen maddi destek  gibi kazanımları anlatan alanda gerçekleştiği için bu konularda ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Maddi kazanımlar alanınızda bulunan Jüpiter, Güneş ve Merkür bu dönem arzu ettiğiniz düzeyde maddi kazanım içerisinde olabileceğinizi anlatıyor.

Eşiniz, partneriniz ya da ortağınızla olan ilişkilerinizde belirsiz, net olmayan konular aileniz içerisinde gerginliğe neden olabilir. Aşk ilişkileriniz, çocuklarınızla ilgili konularda bir takım kararlar vermeniz yönünde, aksiyon almanız yönünde sizde baskı yaratabilir. Bu konularda elinizden para çıkabilir.

Miras konularında bir takım gündemi olan Başak burçları bu konuda ani gelişecek stresli durumlar içerisinde kalabilirler. Mal – mülk konularında alım satımlar gündeme gelebilir. Dolunayın gergin ve stresli etkiler ortaya çıkarabileceğini unutmadan, ani kararlar vermekten, riskli hareketlerden kaçınmalısınız.

Terazi burcu

terazi burcu astroloji

Burcunuzda bulunan Jüpiter, Merkür sizlere yeni girişimlerde bulunmak adına destekleyici etkiler getirse de sıra dışı, garip ve enteresan kişilere karşı çekim de getirebilir. Evlilik ve iş ortaklıklarına girmek adına ya da sorunlu devam eden bu türlü ilişkileriniz varsa onları aniden bitirmek adına kararlar alabilirsiniz. Eğer yeni bir birlikteliğe başlayacaksanız karşınızdaki kişiyi iyice tanımaya çalışmalısınız zira Uranüs etkisi ile nerede sıra dışı, tuhaf diyebileceğim kişiler varsa karşınıza çıkabilir.


Evliliğinde sorun yaşayan Terazi burçları aniden evliliklerini bitirmek yönünde karar alabilir. Sağlık alanınızda bulunan Neptün etkisi ile ilaç ve gıda zehirlenmelerine de açık haldesiniz. Nedeni belli olmayan, teşhis konulamayan hastalıklar da görülebilir bu dönem. Eviniz için masraflar çıkabilir.

Dava sürecinde olan konularınız varsa bunlarla ilgili sürpriz sonuçlar duyabilirsiniz. Eğitim çağında çocuğu olan Terazi burçları bu konularda da sürpriz değişim ve gelişmeler yaşayabilirler. Gergin enerjiler, stresli koşullar altında gerçekleşecek bu dolunayda olabildiğince sakin kalmaya çalışmalı, agresif ve aceleci davranışlarınızı kontrol altına almaya çalışmalısınız.

Akrep burcu

akrep burcu astroloji

Dolunay iş ve çalışma koşullarınızı anlatan alanda gerçekleşiyor. Bu alan ayrıca sağlık konularını da anlatmaktadır. Elbette önce sağlık diyerek bu konudan başlamak istiyorum. Dolunayın gergin enerjileri sizin, ailen birinin ya da birlikte çalıştığınız kişilerden birinin sağlığı açısından olumsuz etkiler ortaya çıkartabilir. Ani kazalar, ev içinde acele hareketlerden kaynaklanan tatsız durumlar canınızı sıkabilir. İş ve çalışma koşullarınızda ve günlük hayatın rutinlerinde bir takım ani gelişen olaylar ve değişimler olabilir.

Yeni koşullara uyum sağlamak açısından kendinizi gergin ve sinirli hissedebilirsiniz. İş yerinizde çalışma arkadaşlarınızın işten ayrılması sonuca iş ağırlığınız ve yoğunluk artabilir. Maddi konularda sıkışık bir dönem olabilir. Ev içinde masraflar ortaya çıkabilir.

Yakın çevre ve kardeş ilişkilerinizde bir takım gergin durumlar ortaya çıkabilir, onlar adına karar vermeniz, harekete geçmeniz gereken durumlar oluşabilir. Ani ve düşünmeden alacağınız her karardan siz zararlı çıkabilirsiniz bu yüzden evde, iş yerinde, trafikte azami dikkati elden bırakmamalısınız.

Yay burcu

yay burcu astroloji

Koç burcundaki dolunay sizlerin Güneşi ile uyumlu açılarda olacağından  bu süreçten kazançlı çıkabilecek bir kaç burçtan biri de sizsiniz. Dolunayda gündem maddeleriniz, varsa çocuklarınız başta olmak üzere aşk hayatınız, yaratıcı çalışmalarınız, hobileriniz, hayattan keyif aldığınız konular, sportif faaliyetleriniz çerçevesinde şekillenebilir. Ani başlayan aşk ilişkileri olabileceği gibi aniden biten ilişkilerde söz konusu olabilir.

Çocuğunuzla ilgili sürpriz gelişmeler bir takım kararlar almanıza yol açabilir. Ani hamilelikler gündeme gelebilir evli olan ve çocuk sahibi olmak isteyen Yay burçları için. Kalbi boş olan Yay burçları kendilerini yıldırım aşklarına açabilirler.

Eğlenceli aktivitelere katılmak, dost ve arkadaşlarınızla olmak, grup içerisinde uyumlu olmakla kendi bireysel kimliğinizi ortaya koymak arasında kalsanız da dolunay etkileri sizin için olumlu gelişmeler yaratabilir. Sizi olumlu anlamda etkileyebilecek olsa da yine de kaza ve tatsız sürprizlerle karşılaşmamak adına kontrollü hareket etmenizde fayda var sevgili Yay burçları.

Oğlak burcu

oğlak burcu astroloji

Ev, aile ve yakın çevreyi ilgilendiren olaylar, aile içerisinde ani gelişen var olan şartların değişmesi, yaşadığınız evle ilgili yer değişimleri bu dolunayda gündem maddeleriniz olabilir sevgili Oğlak burçları.

Kariyer evinizde bulunan Jüpiter ve Güneş sizleri parlatacak, tanıtacak, dikkatleri bu alanda üzerinize çekecek gibi görünüyor. Haritadaki diğer etkenler de dolunayı destekler tarzda açılar yapıyorsa bu potansiyeliniz daha da yüksek olabilir. Yaptığınız bir işle, ortaya koyduğunuz bir çalışma ile dikkat çekebilirsiniz.

Merkür ve Satürn arasındaki olumlu açısal etki henüz açığa çıkmamış, aniden belirebilecek önemli iş anlaşmalarını gündeme getirebilir. Dolunay sizleri en fazla aile içi ilişkilerde ve yerleşimle ilgili konularda zorlayacaktır.

Sahip olduğunuz mülk ile ilgili alım-satım durumları, yaşadığınız evden taşınma ya da kiralama konuları, aile büyüklerinizin sağlık sorunları, evliyseniz eşinizin işi ve statüsü ile ilgili ani değişimler aniden gündeme gelebilir dolunay etkisi ile. Olabildiğince sakin ve kontrollü hareket etmeli, iş ve aile konularında haksızlığa uğradığınız konularda kendinizi ifade ederken sakinliğinizi korumaya çalışmalısınız. Sert etkiler ortaya çıkarabilecek bu dolunay da trafikte, evde ve iş yerinde kazalara, stresli durumlara karşı dikkatli olmalısınız.

Kova burcu

kova burcu astroloji

Yakın çevre, akraba ve kardeş ilişkilerinizde ani oluşabilecek tatsız durumlar ya da var olan tatsız durumların sürpriz bir şekilde çözüme ulaşması… Eğitim ve yayıncılık alanlarında çalışan Kova burçları için yeni kararlar verilmesi, ilginç ve sıra dışı konularda eğitimler alınması ya da eğitim verilmesi… Yeni bir eğitim programına sürpriz bir başlangıç yapılması, yazım ve edebiyatla ilgili Kova Burçlarının yeni eserler ortaya koyması bu dolunayın sizler açısından getirecekleri diyebilirim sevgili Kova burçları.

Uzak akrabalarınızdan ya da yurt dışı bağlantılı işlerinizle ilgili konularda yeni haberler ve gelişmeler olabilir. Kısa yolculuklar, yakın akrabaları ziyaretler başta olmak üzere seyahatler yapabilirsiniz dolunayı takip eden günlerde. Yeni anlaşmalar, kontrat yapmak zorunda kalabileceğiniz durumlar olsa da sağlıklı karar vermek adına bir süre ciddi adımlar atmanızı tavsiye etmiyorum zira Uranüs etkili bu dolunayda verdiğiniz kararları değiştirmenize yol açabilecek yeni koşullar her an gündeme gelebilir.

Belli bir gelişim kaydettiğiniz eğitim konuları, iletişimle ilgili görüşmeler, toplantılar ya da randevular bir anda farklı bir noktaya kayabilir. Bilinçaltınızda bulunan ve şimdiye dek bastırdığınız bir takım korkular ve endişeler dolunayla birlikte sizi sıkıştırabilir. Sakin kalmak adıma meditasyon benzeri çalışmalar içerisinde olmanız size iyi gelecektir. Tutulmanın olduğu alan trafik ve otomobillerle de ilgili olduğu için trafikte kazalara dikkat etmeniz, varsa aracınızın bakımını yaptırmanız ani oluşabilecek tatsız durumlara karşı sizi koruyacaktır.

Balık burcu

balık burcu astroloji

Sevgili Balık burçları dolunay sizin maddi ve manevi kazanımlar evinizde gerçekleşmekte. Maddi kazanımlar ve her türlü gelirleriniz adına stresli ve sıkışık enerjiler açığa çıkabilir. Hiç hesapta olmayan harcamalar ve beklediğiniz gelirlerin sizi tatmin edecek düzeyde olmayışı canınızı bir parça sıkabilir. Haritası uygun etkiler alan kimi Balık burçları ise bu konularda çaba gösterdilerse şayet çabalarının karşılığını alabilecekleri yeni kazanç fırsatları da yaratabilirler ancak çok kolay ve pürüzsüz olmayıp mutlak çaba gerekmekte bunun için. Bir miras konusu, sigorta, vergi ödemeleri ile ilgili hiç hesapta olmayan ani gelişmeler olabilir.

Borç verirken iki kere düşünmenizi öneriyorum zira bu aralar verdiğiniz paraları geri almakta zorlanabilirsiniz. Eşinizden kaynaklanan kredi ve borç ödemeleri ile maddi anlamda da sıkışmış hissedebilirsiniz. Dolunay eşinize ait bir sağlık sorunu varsa ani bir operasyon ihtimalini de getirebilir gündeminize. Sert ve gergin enerjiler ortaya çıkarabilecek, şok olabileceğimiz gelişmelerle gündemimizi her an değiştirecek olaylar yaşatma ihtimali olan bu dolunayda olabildiğince sakin kalmaya, ani kararlar hele ki maddi anlamda yeni kararlar almamaya özen göstermelisiniz.

Astroloji: Ekim ayı için burç yorumlar

Astroloji: 16 Ekim ‘Koç burcundaki dolunay’ Türkiye’yi nasıl etkiliyor?

Astroloji: Merkür 7 – 24 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda

Astroloji: 1 Ekim’de gelen yeniay – Burç ve yükselen burç yorumları


Astroloji: 27 Eylül – 9 Kasım Mars Oğlak burcunda