Astroloji: 18 Ekim – 12 Kasım Venüs Yay burcunda

Astroloji: Venüs yay burcunda. Venüs’ün 12 Kasım‘a kadar sürecek Yay burcundaki seyahati hayatımızı nasıl etkileyecek?

Astroloji: Venüs yay burcunda. Venüs'ün 12 Kasım'a kadar sürecek Yay burcundaki seyahati hayatımızı nasıl etkileyecek?

Venüs, Jüpiter ve Kiron

Mitolojiye göre, Kiron kaza sonucu Herkül’ün zehirli okuyla topuğundan ya da kalçasından yaralandı. İronik bir biçimde kendini tedavi edememişti, büyük acılar çekiyordu. Ölümsüz olduğu için tanrılara ölümsüzlüğünü ölümle değiştirmek istediğini söyledi. Bir şartı vardı bunun için. Prometheus’un da çektiği acılardan kurtulmasını istiyordu. Prometheus, ‘sağduyu’ anlamına gelir ve insanlığı yaratmıştır. Tanrılara meydan okuduğu için, Zeus tarafından zincire vurularak cezalandıran bir Titandır.

Prometheus, insanoğluna vermek üzere, ateşi tanrılardan çaldı. Zeus bir kartalı onun ciğerini yemek için görevlendirdi. Her gün ciğeri yenileniyor ve tekrar kartal tarafından didikleniyordu, bu işkencenin son bulması ve Prometheus’un serbest kalabilmesi için bir ölümsüzün hayatından vazgeçmesi gerekiyordu.


Kiron sayesinde Prometheus tekrar Dünya’ya, insanoğluna hizmet etmek için geri gönderildi. Kiron’un bu iyi niyeti karşısında, tanrılar onu, gökyüzünde bir takım yıldızı olarak biçimlendirerek onurlandırdılar. Bu takım yıldızı Yay idi, evrenin iyiliği için kendini feda eden Kiron her zaman Yay burcunun gücünün bir parçası sayılır. Öğretmen ve şifacı olan Kiron Yay burcunun paylaşımcı ruhunun en büyük temsilcisidir ve Yay burçlarının mükemmeli arama dürtüsü yüksek eğitimlerinin bir ürünüdür.

Tanrı bizi yaratırken kendi yaratıcılığından da bir parça verdi. Dualarımızı tamamlarken kullandığımız ‘amen’ sözcüğü, İbranice’de ‘inanç’ ve sanat’ anlamına gelir.

astroloji ekim kasım 2016

Venüs Kabalistik Yaşam Ağacında Sonsuzluk küresinin, zevk, doğa ve sanat küresinin elçisidir.

Kaderinize yaptığınız yolculukta Venüs, diğer yolcularla oluşturduğunuz yakın ilişkileri, karşılaştığınız manzaraya, kokulara, müziğe ve yiyeceklere olan tepkinizi simgeler.

Venüs Yay burcunda iken sonsuzluğumuz (zevk) , öğrettiğimiz, öğrendiğimiz veya seyahat ettiğimiz zaman geliyor. Yay burcunun gücünün bir parçası sayılan Kiron, gökyüzünde Balık burcunda bulunuyor.

Yay burcunun ve Balık burcunun yönetici gezegeni Jüpiter Terazi burcunda seyrediyor. Kabalada Jüpiter Lütfu, koşulsuz sevgi küresini simgeler. Terazi burcunda iken bu lütuf ortaklar, eşler aracılığıyla ve şefkat alışverişini geliştirerek geliyor. Bereket de güçlü adalet duygusu da bu alanlardan geliyor.

Venüs ve Kiron Jüpiter’in yönettiği burçlarda iken Yay burcu arketipine uygun bilgi ve şifa boyutunda ele almak istiyorum bu görünümü.

27 Ekim'de Venüs ile Jüpiter arasında sekstil açı var astroloji kasım

27 Ekim’de Venüs ile Jüpiter arasında sekstil açı var

Buradaki karşılıklı ağırlamanın da olumlu etkisiyle, Tanrı ya da evren ile ilişkimizde, sonsuzluk ve lütuf kürelerimizden geçerken ilişkiler, sanat, bereket, bilgi ve koşulsuz sevgi ile sarmalanabiliriz.

4 Kasım’da Venüs ile Kiron arasında kare açı var

Kare açı bir stresi ifade etse de harekete geçiren olumlu bir tarafı da vardır. Bu tarihte ise kendimizle, evrenle ilişkimizde; başkaları aracılığıyla, onlara şifa verirken yaralanarak koşulsuz sevgiyi deneyimleyeceğiz. Böyle bir olasılığı bilmek bu deneyimi sanat aracılığıyla şifalanmaya da dönüştürebilir inancındayım.


Demem o ki, Venüs’ün 12 Kasım‘a kadar Yay burcundaki seyahatinde, hayatımızda ilişkiler, para, sanat ve aşka sofistler gibi bakabilmeyi deneyerek ve bu süreci kendimizi bu alanlarda gözlemleyip bilmenin hakikatine ulaşmaya çalışarak değerlendirebilir ve bu bilgi ile özgürleşebiliriz.

Venüs Boğa burcunun da yöneticisi olduğu için dünyayı beş duyumuzla algılamamızla da ilgilidir. Beş duyumuzu Yay kalitesinde değerlendirebileceğimiz harika bir film önerim var.

Venüs 4 Kasım’da Kiron’a kare açı yaparken Uranüs’e ise üçgen yani uyumlu bir açı yapıyor.

Bu bize özgürleşme, yaratıcılık, sıradışı bir bakış açısı da kazandırıyor. Türkçe ‘Yeryüzündeki Son Aşk‘ olarak çevrilen filmi izlediğinizde, farklı ilişkiler anlatma üzerine denemeler yapan yönetmen David MacKenzie size beş duyunuzun, aşkın, hayatın önemini çarpıcı bir şekilde anlatacak.

Fragman: Yeryüzündeki Son Aşk (Perfect Sense)

Orijinal adı ‘Perfect Sense’ olan filmin belgesel tarzında olduğunu belirtmeliyim ve ağır ilerliyor. Süslü olsun gökyüzünüz…

Kaynakça: Susal Miller – Burçlar ve Olasılıklar. Gahl Sasson – Kozmik Gezgin.

 

Astroloji: Koç burcu Dolunayı – Tüm burçlar nasıl etkilenecek?

Astroloji: 16 Ekim Koç burcundaki dolunay Türkiye’yi nasıl etkiliyor?

Astroloji: Merkür 7 – 24 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda

Astroloji: 27 Eylül – 9 Kasım Mars Oğlak burcunda


Astroloji: Ekim ayı için burç yorumları


Sibel Tosun
5 Nisan 1979 Bursa doğumluyum. Astrolojiye ilgim ortaokuldan beri popüler düzeyde vardı, ne zaman ki 2012 yılında bir arkadaşımdan astrolojik danışmanlık aldım, o zaman gökyüzünün hayatımdaki yansımasına, anlayamadıklarımı aydınlatmasına hayranlıkla tanık oldum ve eğitimini almaya karar verdim. 2012'den bu yana AstroArt Astroloji Okulu'nda Sevgili Hocam Öner Döşer'den eğitim alıp geçtiğimiz yaz başarıyla mezun oldum ve Uluslararası Profesyonel Astrologlar Derneği (APAI) üyeliğine hak kazandım. Üniversiteyi Eskişehir'de okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema - Televizyon bölümü mezunuyum. Televizyon programcılığı, reklam ajansında müşteri temsilciliği, sosyal medya yöneticiliği gibi medya sektörü ağırlıklı işlerde görev aldım. Şimdi ise özgürce ve severek yaptığım astroloji danışmanlığıyla her danışmanlıkta gökyüzünün ve yeryüzünün eşzamanlılığına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 yılından beri reiki, nefes, mandala, sema, radyestezi gibi çeşitli şifa çalışmalarının atölyelerine, eğitimlerine katıldım. En çok Access'i sevdim, Access danışmanlığı da yapmaktayım. Astrolojinin rehberliğini ve Access'te soruların gücünü kullanarak hayatımda büyük farklar yarattım. Astroloji ile ilgili önemli gökyüzü olaylarını renkli bir dille yazmaya çalışacağım.