İş Sanat: Kapılarını Kasım’da sanatseverlere açıyor

Düzenlediği birbirinden özel etkinliklerle İstanbul’u kültür ve sanat alanında uluslararası bir buluşma noktası haline getiren İş Sanat, her zevke hitap eden zengin programıyla 17. sezonuna Kasım ayında ‘merhaba’ diyor.

İş Sanat: Kapılarını Kasım'da sanatseverlere açıyor

İş Sanat, kapılarını 5 Kasım’da BİFO & Gülin Ataklı (obua), Doğukan Kuran (bariton), Ayşe Şenoğul (soprano) konseriyle açıyor. Biletleri 17 Ekim’de satışa çıkan etkinlikler, Mayıs sonuna dek sürecek ve konserler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 20.30’da başlayacak. 

Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezon, 5 Kasım, Cumartesi akşamı İş Sanat’ta artık bir gelenek haline gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ile başlayacak. Ülkemizin önde gelen şeflerinden Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki başarılı performansıyla hafızamıza kazınan genç obua sanatçısı Gülin Ataklı’nın yanı sıra yetenekleriyle uluslararası klasik müzik dünyasında başarılı bir kariyere ilk adımlarını atan bariton Doğukan Kuran ve soprano Ayşe Şenoğul’a eşlik edecek.


is sanat dogukan kuran

Açılış konserinin hemen ardından sahneyi caz dünyasının en iyilerinden sekiz isim devralacak. Alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire’in2004 yılında San Francisco’da bir araya gelerek kurdukları SFJAZZ Collective, Miles Davis bestelerinden oluşan muhteşem bir repertuvarla 7 Kasım, Pazartesi akşamı İstanbullu caz hayranları ile buluşacak.

iş sanat ayşe şenoğul

Müzikle edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisi, 14 Kasım Pazartesi akşamı, İstanbul şairi Orhan Veli’nin şiirleri ile başlayacak. Halk müziğimizi ülke sınırlarının ötesine taşıyan sanatçımız Sabahat Akkiraz, bağlamanın iki duayen ismi Arif Sağ ve Erdal Erzincan 25 Kasım, Cuma akşamı izleyenlere tadına doyulmayacak bir türkü akşamı yaşatacak. İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin 17. sezondaki ilk konukları, 9 yaşındaki kemancı Bade Daştan ve klarnet sanatçısı Batı Aktaş 21 Kasım, Pazartesi akşamı Millî Reasürans’ta sahne alacak.

BİFO ve genç sanatçılarla sezona dinamik bir başlangıç

iş sanat gülin ataklı

İş Sanat 16. sezonunda seyircisini Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki üstün performanslarıyla hafızalara kazınan genç sanatçı Gülin Ataklı (obua) ile ödüllü genç bariton Doğukan Kuran ve soprano Ayşe Şenoğul’un vereceği açılış konseri ile selamlayacak. Londra’daki BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk olan BİFO’nun olgun yorumlarıyla övgü toplayan genç sanatçılara eşlik edeceği konserin repertuvarını Verdi, Rossini, Cimarosa, Donizetti ve Korsakov’un eserleri oluşturuyor. Sezona taptaze bir soluk getirecek konser 5 Kasım, Cumartesi akşamı İş Sanat’ta.

SFJAZZ Collective, Miles Davis şarkılarıyla ilk kez İş Sanat’ta!

iş sanat Jazz collective

İş Sanat, caz kuşağını SFJAZZ Collective’in seslendireceği Miles Davis şarkılarıyla açıyor. Caz dünyasının en iyilerinden sekiz ismin; alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire’in 2004 yılında San Francisco’da bir araya gelerek kurduğu topluluk, her yıl caz dünyasının efsane isimlerinin şarkılarından 8 yeni düzenlemeyi ve tamamen yeni 8 besteyi müzikseverlerle buluşturuyor. Şimdiye kadar Ornette Coleman, John Coltrane, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Stevie Wonder, Chick Corea gibi isimlerin şarkılarını yeniden yorumlayan SFJAZZ, cazın yenilikçi ismi Miles Davis’in eserlerinin yeni düzenlemeleri ile 7 Kasım, Pazartesi akşamı ilk kez İş Sanat’ta olacak.

Usta tiyatrocu Metin Belgin’den Orhan Veli şiirleri

iş sanat metin belgin

Şiir tutkunlarının İş Sanat’ta büyük bir ilgiyle takip ettiği dinleti serisi Orhan Veli şiirleri ile başlıyor. Garip akımının öncülerinden olan Orhan Veli, ölçüsüz, uyaksız, yalın bir dil kullanarak yazdığı şiirleri ile yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş bir şair… İnsanların yaşadığı gündelik sorunları konu alan, bazı eserlerinde halk şiiri ve halk türküsünün etkisinde kalan Orhan Veli, insan ve doğa sevgisini yansıtan şiirler kaleme aldı. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı Gün Olur Alır Başımı Giderim isimli dinletide, Orhan Veli’nin dizelerini Metin Belgin okuyacak. Müzikle şiirin iç içe geçtiği dinletide, Serdar Yalçın’ın şairin şiirlerinden bestelediği yedi eserini de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek. Orhan Veli’nin en sevilen şiirlerinden derlenen dinleti, 14 Kasım, Pazartesi akşamı İş Sanat’ta…

Halk müziğinin usta isimlerinden türkü ziyafeti

iş sanat erdal erzincan

Halk müziğimizi ülke sınırlarının ötesine taşıyan sanatçımız Sabahat Akkiraz, bağlamanın iki duayen ismi Arif Sağ ve Erdal Erzincan ile İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. İsveç’ten Fas’a, Malezya’dan Meksika’ya uzanan çok geniş bir coğrafyada konserler veren Sabahat Akkiraz, bağlamanın yanı sıra kemençe, kaval ve ritim enstrümanları da çalan ve Avrupa’da verdiği senfonik konserlerle kültürümüzü tanıtan Arif Sağ, bağlamadaki güçlü yorumu ve virtüözitesi ile Erdal Erzincan izleyicileri 25 Kasım, Cuma akşamı Anadolu müzik tarihine tadına doyulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

iş sanat arif sag

Parlayan Yıldızlar serisinin ilk konukları genç sanatçılar Bade Daştan ve Batı Aktaş olacak

Genç müzisyenlerin yoğun ilgileri sonucunda bu sezon Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar sersisi kapsamında 12 parlayan yıldızın konseri gerçekleştirilecek. Yeni sezonun ilk Parlayan Yıldızları ise Grumiaux keman yarışmasında birincilik ve üçüncülük ödüllerini kucaklayan kemancı Bade Daştan ve yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konser veren ve 2014 yılından bu yana İstanbul Klarnet Korosunda çalan klarnetçi Batı Aktaşolacak. Konser, 21 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.30’da Milli Reasürans Konser Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilir.


5 Kasım 2016 Cumartesi, 20.30 Açılış Konseri: BİFO

Gürer Aykal: şef

Gülin Ataklı: obua

Doğukan Kuran: bariton

Ayşe Şenoğul : soprano

7 Kasım 2016 Pazartesi, 20.30 SFJAZZ Collective / Miles Davis Şarkıları

14 Kasım 2016 Pazartesi, 20.30 Orhan Veli Şiir Dinletisi / Gün Olur Alır Başımı Giderim

21 Kasım 2016 Pazartesi, 20.30 Parlayan Yıldızlar


25 Kasım 2016 Cuma, 20.30 / Sabahat Akkiraz & Erdal Erzincan & Arif Sağ

53. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali: ‘Mavi Bisiklet’e 3 ödül

19. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali başladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.