Ana Sayfa Ekonomi İran: Türkiye’ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurduk

İran: Türkiye’ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurduk

İran’dan “Türkiye’ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurduk” açıklaması geldi. Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, İran’ın Türkiye’ye yaptığı elektrik ihracatının borç nedeniyle durdurulduğunu söyledi.

İran Türkiye'ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurdu

Ödenmeyen elektrik borçları

Felahetiyan, alıcı Türk firmasının İran’a olan 200 milyon dolar tutarındaki borcunu ödemediği için elektrik akışının kesildiğini ifade etti.

“İhracatı durdurmamızın ‘en önemli nedeni’ ödenmeyen borçlardır” diyen bir yetkili, “Ödenmemiş borçların alınması ve ihracatın yeniden başlaması için görüşmelere başlanmıştır” diye konuştu.

Felahetiyan, borçların ödenmesi konusunda güvence verilmesi durumunda elektrik satışını yeniden başlatabileceklerini kaydetti.

Türkiye mi istemedi?

Bazı iddialara göre, Türkiye’nin hidroelektrik yöntemlerle elde ettiği elektrik miktarının artması üzerine kendi isteğiyle İran’dan elektrik ithalatını durdurmuş olabilir.

Diğer yandan İran Enerji Bakan Yardımcısı Felahatian, 2015 yılında yaptığı açıklamada İran’ın Türkiye’ye elektrik ihracatının azaldığını açıklamıştı. Felahatian ayrıca, petrol fiyatlarının düşmesi elektrik fiyatlarının da düşmesine neden olduğunu ifade etmişti.

Bu bankalardan kredi çektiyseniz 115 bin lira tazminat alabileceksiniz!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.