İran: Türkiye’ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurduk

İran’dan “Türkiye’ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurduk” açıklaması geldi. Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, İran’ın Türkiye’ye yaptığı elektrik ihracatının borç nedeniyle durdurulduğunu söyledi.

İran Türkiye'ye elektrik akışını borç nedeniyle durdurdu

Ödenmeyen elektrik borçları

Felahetiyan, alıcı Türk firmasının İran’a olan 200 milyon dolar tutarındaki borcunu ödemediği için elektrik akışının kesildiğini ifade etti.

“İhracatı durdurmamızın ‘en önemli nedeni’ ödenmeyen borçlardır” diyen bir yetkili, “Ödenmemiş borçların alınması ve ihracatın yeniden başlaması için görüşmelere başlanmıştır” diye konuştu.

Felahetiyan, borçların ödenmesi konusunda güvence verilmesi durumunda elektrik satışını yeniden başlatabileceklerini kaydetti.

Türkiye mi istemedi?

Bazı iddialara göre, Türkiye’nin hidroelektrik yöntemlerle elde ettiği elektrik miktarının artması üzerine kendi isteğiyle İran’dan elektrik ithalatını durdurmuş olabilir.

Diğer yandan İran Enerji Bakan Yardımcısı Felahatian, 2015 yılında yaptığı açıklamada İran’ın Türkiye’ye elektrik ihracatının azaldığını açıklamıştı. Felahatian ayrıca, petrol fiyatlarının düşmesi elektrik fiyatlarının da düşmesine neden olduğunu ifade etmişti.

Bu bankalardan kredi çektiyseniz 115 bin lira tazminat alabileceksiniz!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.