Simpsons çizgi filmi Trump’ı 16 yıl önce tahmin etti

Dünyaca ünlü The Simpsons çizgi filmi, 16 yıl önce Donald Trump’ı ABD Başkanı olarak göstermişti. Çizgi filmin senaristi, o bölüm ABD’ye uyarıydı açıklamasında bulundu.

2016 ABD Başkanlık Seçimleri tüm anketlerin ve beklentilerin aksi yönünde gelişti. Posta gazetesi bile büyük risk alarak Hillary Clinton’ın Amerikan Başkanı olarak bugünün manşetine taşıdı. Hem Amerikan medyası hem de onlarca anket şirketi yanıldı. Yanılmayan iki kişi vardı. Biri 1984’ten beri başkanlık seçimlerinde hangi adayın kazanacağını doğru tahmin eden siyasi tarihçi Allan Lichtman. Diğeriyse The Simpsons çizgi filminin senaristi Dan Greaney.

Öyle ki The Simpsons çizgi filmi 2000 yılında yani bundan tam 16 yıl önce Donald Trump’ı açık ve net bir şekilde ABD Başkanı olarak göstermişti. Donald Trump’ın New York’taki Trump Binası balo salonuna girerken yürüyen merdivenden inme görüntüsü ve kürsüdeki duruşu birebir The Simpsons’da yer alan sahnelerle aynı.


the simpsons donald trump

“ABD’ye uyarıydı”

Simpsonlar çizgi filminin 19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan bölümünde, Donald Trump ABD Başkanı olarak gösterilmişti. 16 yıl sonra öngörüsü bire bir gerçekleşen Simpsonlar’ın senaristi Dan Greaney, The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada, “O bölüm ABD’ye uyarıydı” diye konuştu. The Simpsons çizgi filmi, yakın tarihteki önemli olayları önceden tahmin etmesiyle defalarca gündeme gelmişti.

Tarihçi Alan Litchman da doğru tahminde bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1984’ten beri gerçekleşen tüm başkanlık seçimlerini kimin kazanacağını doğru tahmin eden siyasi tarihçi Allan Lichtman ise daha Eylül ayında favorisini açıklamıştı. Litchman, Donald Trump’ın Amerikan Başkanı olacağını tahmin ettiğini açıklamıştı.

Trump kazanırsa gerçekleşebilecek 10 senaryo

Hillary Clinton 1 ila 5 puan önde görünüyordu

ABD başkanlık seçimleri öncesi düzenlenen son anketler, Demokrat aday Hillary Clinton’ı Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın önünde gösteriyordu.

Washington Post-ABC News tarafından 1-4 Kasım tarihlerinde yapılan ankete göre, Clinton yüzde 48’e yüzde 43 ile Trump’ın beş puan önündeydi. Bu sonuç, hafta başında Clinton’la arasındaki farkı kapatan Trump’ın tekrar geriye düştüğüne işaret ediyordu. Washington Post, Clinton’ın yükselişine gerekçe olarak, “beyaz olmayan seçmenlerden aldığı desteğin artmasını” ve “bağımsız seçmenleri kendi safına çekmesini” göstermişti.


CNN International yayınladığı ve 1 – 3 Kasım tarihlerinde yapılan McClatchy-Marist anketine göre Hillary Clinton yüzde 44, Donald Trump ise yüzde 43 seviyesinde gösterilmişti.

Piyasalarda Donald Trump depremi: Dolar 3.23

Trump, zafer konuşmasında dünyaya ne mesaj verdi?

Ankara’dan Trump’a ilk mesaj; Erdoğan Trump hakkında ne demişti?

Hillary Clinton’ın seçimden önce paylaştığı şok mesaj


Trump kazanırsa gerçekleşebilecek 10 senaryo


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.