Donald Trump’ın zafer konuşması ve vaatleri

Donald Trump, ABD’nin 45’inci başkanı oldu. Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından bir zafer konuşması yapan Trump, “Bütün Amerika’nın başkanı olacağım” mesajını verdi.

ABD 45. Başkanı Donald Trump'ın zafer konuşması

ABD’nin 45. Baaşkanı Donald Trump’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Komplike bir süreç oldu. Clinton aradı ve bizi tebrik etti. Çok sıkı bir kampanya süreci oldu. Bir araya gelip bölünmüşlüğün yaralarını sarmamız gerekiyor. Her vatandaşa artık şu sözü veriyorum. Bütün ABD’nin başkanı olacağım. Artık hepimizin tek vücut olma zamanı. Amerikan rüyasını yenileyerek bu işe başlayacağız. Bu ülkede çok büyük bir potansiyel var. Her Amerikalının kendi potansiyelini gerçekleştirme imkanı olacak. Yollarımızı, tünellerimizi, hastanelerimizi yeniden inşa edeceğiz.

Büyük bir ekonomi planımız var büyümeyi iki katına çıkaracağız. Amerika artık azıyla yetinmeyecek. Ülkemizin kaderini yeniden ele alıp bundan sonraki süreçte çok iyi şeyler yapacağız.


Çatışma değil ortaklık

Dünyaya şu mesajı veriyorum. Süreçleri adil bir şekilde yürüteceğiz ve ortak zemin arayacağız. Herkesle çatışma değil ortaklık arayacağız. Tabi ki ABD’nin çıkarları ön planda olacak. Bizimle iyi anlaşan ülkelerle biz de iyi anlaşacağız.

Tartışmalı sözler, vaatlerde bulunmuştu

Donald Trump’ın seçim vaatlerinde göçmenler, Müslümanlar, güvenlik ve IŞİD ile mücadele konularındaki görüşleri ön plana çıktı.

Amerika’daki camilerin gözetim altında tutulması gerektiğini düşünen Trump, Müslümanların emniyet güçleri tarafından “terörle mücadele” kapsamında fişlenmesi gerektiğine inanıyor.

Trump, ülkesinin IŞİD örgütüyle mücadelede tutuklularda boğuluyormuş hissi uyandıran su işkencesi ve diğer “sert sorgulama” yöntemlerini kullanması gerektiğini söylemişti.

ABD’nin yeni başkanı seçilen Trump, tahminen yaklaşık 11 milyon yasadışı göçmenin sınır dışı edilmesini savunuyor. Trump ayrıca doğumla gelen vatandaşlık hakkını da sonlandırma yanlısı.

Ünlü iş adamı örneğin yasa dışı göçü önlemek için seçilmesi halinde ABD ile Meksika sınırına duvar öreceğini, duvarın parasını Meksika’ya ödeteceğini vurgulamıştı.


Rusya lideri Vlamidir Putin ile çok iyi geçineceklerini söyleyen Trump Çin ile ticaretin de daha eşitlikçi olmasını sağlayacak bazı adımlar atılması istiyor.

Trump, Irak ve Libya’da da durumun ölen iki diktatörün ardından “çok daha kötü” olduğunu düşünüyor. Bir keresinde, “Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi iktidarda olsaydı, dünya daha iyi bir yer olurdu” demişti.

Trump seçim sloganı olarak “Make America Great Again” (Amerika’yı yeniden yüceltmek) sloganını kullanmıştı ancak seçim sonuçlarında Clinton’un düşüşe geçmesiyle birlikte Amerikalıların endişeli olduğu belirtildi.

Amerikalılar Google’da ‘Kanada’ya nasıl göç edilir?’ diye aratmaya başladı

ABD’nin başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti adayı Trump’ın seçimi kazanmasıyla birlikte Amerikalılar Google’da ‘Kanada’ya nasıl göç edilir?’ diye aratmaya başladı. Trump seçim sloganı olarak “Make America Great Again” (Amerika’yı yeniden yüceltmek) sloganını kullanmıştı.

ABD’de başkanlık yarışını Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump kazanmasının belli olmasının ardından ABD halkının ise ülkeden kaçmanın yollarını aramaya başladığı gelen haberler arasında. Özellikle ‘Kanada’ya nasıl göç edilir?’ sorusu Google aramalarında bir anda yükselişe geçti. Kanada’nın ardından ise ikinci göç rotası olarak Yeni Zelanda’nın aratılıyor olması dikkat çekti.

Kanada’nın göçmenlik sitesi çöktü

Öte yandan Kanada Hükümetinin göçmenlik sitesinin de seçim akşamı çöktüğü bildirildi. Business Insider’da yer alan habere göre ABD’nin yerel saatiyle 22.30’da internet sitesinin çöktüğü aktarıldı.

‘Donald Trump ABD’nin 45. başkanı oldu’


Seçimden önce Hillary Clinton’ın şaşırtan mesajı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.