TEGV: Nitelikli eğitim her çocuğun hakkı

Yirmi bir yıldan bu yana imkanları kısıtlı çocuklara okul içi ve dışı zamanlarda eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllleri Vakfı, Acıbadem Birimi’nde düzenlediği Basın Toplantısı’yla Kasım ayında başladığı kampanyasını tanıtmasının yanı sıra, eğitimin önemine ve sorunlarına bir kez daha dikkat çekerken, eğitimle desteklenen çocukların hayallerine kavuşmasının önemine değindi.

TEGV Basın Toplantısı: Nitelikli eğitim, her çocuğun hakkı!

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu ‘nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Solakoğlu; araştıran, sorgulayan çok yönlü çocuklar için nitelikli eğitim desteği amacıyla çalıştıklarını söyleyerek, TEGV’de eğitimin temeline sevgiyi koyduklarını belirtti.

İmkanları kısıtlı çocukların kader diye adlandırdıkları hayatlarını umutlu bir geleceğe çevirmek için çalıştıklarını belirten Cengiz Solakoğlu; 21 yılda 2,5 milyona yakın çocuğu eğitim desteği verildiğini kaydetti.


Çağımızda eğitimin ülkelerin kaderini belirleyen en önemli alan olduğunu belirten Cengiz Solakoğlu; Vakfın eğitim alanında en yaygın ve etkin çalışan sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi.

Çocukların bilgiyi değil, öğrenmeyi öğrendikleri bir dünya

Türkiye Eğitim Gönüllleri Vakfı Eğitim Programları Müdürü Yaprak Sarıışık ise sunumuyla devam eden Basın Toplantısı’nda TEGV’in çocukların bilgiyi değil, öğrenmeyi öğrendikleri bir dünya yaratmaya çalıştığının altını çizdi. Uluslararası araştırma sonuçlarından örnekler veren Sarıışık; ülkemizdeki 15 yaşındaki çocukların yarısının en temel matematik becerilerine sahip olmadığını belirtti.


TEGV’in çocuk dostu mekanlar yaratarak; aktif öğrenmeyi merkeze koyduğunu söyleyen Sarıışık, yılda 150 bin çocuğa eğitim desteği veren Vakfın amacının, kendi yeteneklerini keşfeden, sosyal becerileri yüksek çocuklar yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

TEGV: Hiç Bana Sordunuz Mu?

tegv basın toplantısı

Son olarak söz alan  Yönetim Kurulu Üyesi Nesteren Davutoğlu ise, yaptığı konuşmada TEGV’in “Hiç Bana Sordunuz Mu?” kampanya filminde TEGV’de eğitim desteği alan çocukların eğitimsizlik nedeniyle zorluk yaşayan yaşıtlarını canlandırdıklarını söyledi.

Türkiye Eğitim Gönüllleri Vakfı’nın iki nesil yetiştirmiş, üçüncü nesli büyüten bir vakıf olduğunu belirten Davutoğlu; “Bu yüzden eski çocuklarımız gönüllü, eski gönülllerimiz yönetici olabiliyor. Çocuklarımız, bir gün kendi çocuklarını elinden tutup getirdiğine göre, bu yolda devam etmek için çok sebebimiz var” diye konuştu.


Toplantının sonunda söz alan Türkiye Eğitim Gönüllleri Vakfı Genel Müdürü Mete Meleksoy ise; Nobel Kimya Ödülü’nü alan Aziz Sancar’dan yola çıkarak bir hayalinden bahsetti. Mardin Savurlu olan Aziz Sancar’ın çocukluğu sırasında TEGV’in faaliyette olmadığını söyleyen Meleksoy, “Hayalim bir TEGV çocuğunun bir gün Aziz Sancar gibi Nobel Ödülü almasıdır” dedi.

Eğitim masrafları artacak! Eğitime ek vergi sürprizi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.