Kimse kızmasın AKP işini yapıyor!

Siyaset kirli bir pazardır. Dün AKP’ye en muhalif olan insanlar olan Süleyman Soylu, bugün AKP’li ve AKP’nin İçişleri Bakanı oldu. Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş AKP’de başbakan yardımcısı oldu. Kimse kızmasın, AKP işini yapıyor!..

Kimse kızmasın AKP işini yapıyor!

AKP işini yapıyor!

Neydi o günler?

AKP iktidarı bir dönem Mevlana’yı andırıyordu. “Ne olursan ol yine de gel” diyordu…


Herkese kucak açıyordu…

Geçmişinde ne yaptığın önemli değildi. Sonuçta “tövbe” diye bir şey vardı. 60 – 70 yaşına kadar ne yaparsan yap ne halt yediysen önemli değil. Sonuçta olabilir, insandır; şaşardır, beşerdir. Önemli olan AKP ile ne yaptığın önemlidir…

Hiç unutulmadı, bundan sonra da unutulmaz. Kimler tarafından unutulmaz?

En azından laikler, Cumhuriyetçiler, demokratlar, solcular tarafından; sağcı demiyorum, aslında demek istemiyorum, dilim de söylemek istemiyor açıkçası. Neden söylemek istemiyor?

MHP başındaki Devlet Bahçeli‘den dolayı…

Ama, hadi genellemeyelim. MHP’de de Bahçeli ismini silip atan on binlerce MHP’li sağcı var…

Devlet Bahçeli için ‘yolundan döndü’ desek ne yazar?

AKP’de bugün Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş‘un HAS Parti‘nin başındayken söyledikleri… Ne demişti Kurtulmuş?

“Harun gibi geldiler, Karun oldular; biz AKP gibi Firavunlaşmayacağız!”

Ya İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu‘nun söyledikleri…

Tarih: 10 Aralık 2008; teğet (!) geçen kriz sırasında:

“AKP hükümeti, yanlış ekonomi politikası sonucu bayramları da millete zehir etti. İnsanlarımız gülmeyi unuttu. Beceriksizlik ve yetersizlikle, Türkiye’yi krizle karşı karşıya bıraktılar. Paçalarından yolsuzluk akıyor. Türkiye’de ihale ve yandaş belediyeciliği yapılmaktadır.”


Bu insanların AKP için daha sert sözleri var ama bunları es geçiyorum…

Bugün AKP’nin diğer bir Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş‘in AKP için söylediklerine ne demeli?

“Vallahi de billahi de o tırlar (MİT tırları için söylüyor) Türkmenlere gitmiyordu.”

Bir gün gelip de (örneğin Başkanlık sistemi geldi diyelim) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 23 Nisan’da bir çocuğun bir devlet büyüğünün koltuğuna oturtulması gibi Başkan Yardımcısı koltuğuna oturtulursa şaşırmayın!

AKP tarihinin geçmişi tamamen hezeyanla dolu bir tarihtir. Yukarıdaki siyasilerin bugün ne söylediğini bu topraklarda yaşayıp biraz okuyan ve sorgulayan her insan görmektedir…

AKP iktidarının futbolcu transferi gibi bu transferleri yapmasını çok görmemek gerekir. AKP iktidarının muhalif sesleri böyle susturduğunu biliyoruz ve kendisine “bir koltuk” ile gelecek birçok siyasetçi var…

AKP, siyasetin gereğini yaparken aynı zamanda da bazı insanların daha önce AKP için söylediklerini de kendisine yediriyor ve bu AKP için bir başarıdır.

Tıpkı daha önceki siyasi manevraları gibi…

Gülen ile sarmaş dolaş iken

Fethullah Gülen ile sarmaş dolaş oldular, can ciğer kuzu sarması oldular ve sonra baktılar ki iktidarı bunların elinden alacaklar bir anda Gülen, FETÖ oldu çıktı.

HDP ile yıllarca, halkın Kurban Bayramı’nda 7 kişi ile danaya girmesi gibi her yere birlikte girdiler, sonra baktık ki HDP’li milletvekilleri de terörist olmuşlar.

Esad ile kardeş oldular, vizeleri kaldırdılar, sonra gördük ki Esad da terörist olmuş!

Daha saymayım da sizleri de sinirlendirmeyelim…

Sonuçta siyaset kirli bir pazar ise AKP de, bu pazarı yöneten bir yönetici pozisyonunda…


Yani kimse kusura bakmasın AKP işini yapıyor!..

Karanlık, kıyım ve kıyam

Rahatla Türkiye! Başkanlık değilmiş gelecek olan


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…