Avrasya Tüneli: Katlı yollar kat kat ücretler

Bir deniz düşünün, denizin dibine ineceksiniz ve orada bir tünel görünecek. İki katlı bu tünelde, denizin altından karayolu ile karşı kıtaya geçeceksiniz. Hayal gibi öyle değil mi?

Avrasya Tüneli: Katlı yollar kat kat ücretler

Temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atılan, Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nde mutlu sona ulaşıldı. Temeli atıldığı sıralarda insanlara düşüncesi dahi zor gelen Avrasya Tüneli, 22 Aralık 2016 tarihi itibariyle hizmete açıldı. Uzmanlar, Tünelin İstanbul’un trafiğini %30 oranında rahatlatacağını düşünüyor.

Yakın zamanda boğazın üçüncü incisi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ardından kıtalar karayolu ile bir kez daha birleşti.


Tünelden hafif tonajlı araçların geçişine izin verilecek. Otomobiller için geçiş ücreti 4 dolar + KDV iken minibüsler için 6 dolar + KDV şeklinde olacak. Dolar, 1 Ocak kuru ile yıl boyunca kullanılacak. Her yılın 1 Ocak günü tünel geçiş ücreti güncellenecek.


Tüneli günde 100 bin – 120 bin aracın kullanması tahmin ediliyor. Tünelden geçen araç sayısı günlük 68.500’ü geçerse bu sayının üzerindeki gelirin %30’u devlete aktarılacak. Avrasya Tüneli 30 Ocak 2017 tarihine kadar 07:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecekken, bu tarihten itibaren 24 saat açık olacak.

Avrasya Tüneli: Katlı yollar kat kat ücretler

Avrasya Tüneli geçiş ücreti, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretlerinden biraz daha fazla olduğu için geçiş talebinin ne oranda olacağı merakla bekleniyor. İnsanlar paralarını mı feda edecek yoksa zamanlarını mı? Bireysel araçların yanı sıra kurum servislerinin de tüneli kullanıp kullanmayacağı geçiş sayısı için ciddi bir ölçü olacak. Eğer büyük turizm şirketleri, kurum servislerinin bu tünelden geçmesini onaylarsa hem çalışanlar hem de servis şoförleri zamandan tasarruf sağlayacaklar.


Tünelin en büyük tartışma konularından birisi ise güvenlik ile ilgili konuları kapsıyordu. Avrasya Tüneli’ni yapmak için 2009 yılında kurulan ATAŞ (Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.) 9 şiddetindeki olası bir depremde dahi tünelin zarar görmeyeceğini açıkladı. Ayrıca acil durumlar için itfaiye, sağlık ekipleri, polis vb. önlemlerin alındığı belirtiliyor.

Avrasya Tüneli hangi güzergahtan geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar?

Avrasya Tüneli’nden araç geçişi başladı

Avrasya Tüneli isyanı: Adamlar bize yolu parayla satıyor!