Göçmen Renkler / Ngjyra Emigrante resim sergisi

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kosovalı altı ünlü ressamı Beşiktaş Belediyesi Kültür Merkezi’nde 16 Ocak’ta açılacak “Göçmen Renkler / Ngjyra Emigrantë” Sergisi’nde bir araya getiriyor.

Resim sergisi: “Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrante”

Kosova’nın ünlü ressamları İsmet Bölükemini, Pesent Doğan, Daut Hamolar, Eşhref Qahili, Gültekin Serbest ve Fevzi Tüfekçi sergiye eserleri ile katılıyorlar.

Resim sergisi: “Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrante”

Kosova kültürünün tanıtımı için sosyo-kültürel etkinlikler gerçekleştiren Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Dernek, Kosovalı ressamları “Göçmen Renkler / Ngjyra Emigrantë” isimli karma sergi ile bir araya getiriyor.


Resim sergisi: “Göçmen Renkler

Sergide, Kosovalı ressamlar İsmet Bölükemini, Pesent Doğan, Daut Hamolar, Eşhref Qahili ve Gültekin Serbest ve serginin küratörlüğünü de üstlenen Fevzi Tüfekçi’nin eserleri yer alacak.

Resim sergisi: “Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrante”

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker, “Kosova’yı kardeş ülke Türkiye’de tanıtma faaliyetlerimizi hep üstüne koyarak devam ettiriyoruz. Bizimle aynı amaca gönül vermiş, uluslararası sergilerde eserleri yer alan, ödüllü Kosovalı ressamlarımızın destekleri bizim için çok değerli.

Resim sergisi: Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrante

Bu kapsamda dünya çapında tanınmış Kosovalı ressamlarımızı karma bir sergide Türkiye’deki sanatseverlere ulaştırmak için önayak olduk. Birbirinden değerli altı Kosovalı ressamın eserlerinden oluşan “Göçmen Renkler / Ngjyra Emigrantë” Sergisini Türk sanatseverlerin beğenisine sunmaktan çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda buna benzer başka sergiler de açacağız” dedi.

Resim sergisi: Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrante


6 sanatçıya ait 30 eserinin yer aldığı sergi 23 Ocak 2017 tarihine kadar Beşiktaş Belediyesi Kültür Merkezi’nde gezilebilir.

Süleyman Gündüz fotoğraf sergisi: Afrika’da Alın Teri


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.