YılPusulası: 2016’yı kapatmak, 2017’yi planlamak

Yeni yıl bizim için bir şey ifade ediyor mu? Takvimde bir gün; bir başlangıç, bir son. Aslında sadece ona ne anlam yüklersek o. YılPusulası, 2017’yi planlamak için harika bir rehber…

YılPusulası: 2016'yı kapatmak, 2017'yi planlamak

YılPusulası (YearCompass) nedir?

YılPusulası (yearcompass), bu yıl dönümünde geçtiğimiz yılı, 2016’yı kapatmak, yeni yıl 2017’yi planlamak için yardımcı nitelikte bir rehber. Neler yaşadığımızı büyük resmi görerek gözden geçirmek, en mutlu anlarımızı ve aldığımız en büyük dersleri fark etmek, geleceğe dair kurduğumuz hayalleri hedeflere dönüştürmek adına yardımcı sorulara sahip 20 sayfalık bir kitapçık. Aynı zamanda bugünlerde yapmak için keyifli bir etkinlik.

Bu soruları tek başınıza ya da bir araya gelip arkadaşlarınızla beraber cevaplandırabilirsiniz. Fakat söyleyeyim, biraz mesai gerektiren sorular. Ve aslında daha da önemlisi, kendine karşı dürüstlük gerektiren sorular.


YılPusulası (YearCompass) Macaristan’da bir grup arkadaşın başlattığı küresel bir hareket. 4 yıl önce başlayan bu farkındalık hareketi gönüllüler sayesinde büyüyerek bugün 19 dile çevrilmiş ve kitapçık geçen yıl 200.000 kez indirilmiş.

yearcompass yılpusulası ekip kurucular

Kitapçığa ücretsiz olarak buradan ulaşılabilir.

Aslında herhangi bir zamanda cevaplanabilecek olsa da 26 Aralık – 6 Ocak tarihleri arasında aynı anda yapmak için bir davet var. Çünkü ‘binlerce insanın aynı anda yapıyor olacak ve bunun güzel bir elektriği var’.


Etkinliğin Türkçe Facebook bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz. Böylece arkadaşlarınıza tek tek konuyu anlatmanıza gerek kalmadan sadece davet edebilir ve keşfetmeyi kendilerine bırakabilirsiniz. Aynı şekilde daha detaylı bilgiyi de bu sayfada edinebilirsiniz. Ama direkt kitapçığa girişmek isterseniz de hiç durmayın. Kitapçığın başında yazdığı gibi:

Bu ana gel.
Rahatlatıcı bir müzik aç.
Kendine sıcak bir içecek koy.
Tüm beklentilerini bırak.
Hazır olduğunda başla.

Yeni yılın ilk günü yenilenin: 10 Adımda 1 Ocak detoks