74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Oscar’ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. Altın Küre’de 14’ü sinema, 11’i ise televizyon olmak üzere 25 kategoride ödüller dağıtıldı. Geceye damgasını ise filmler açısından Aşıklar Şehri ve yaptığı konuşmaları ile Meryl Streep vurdu!

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Sinema dünyasının prestijli ödülleri arasında yer alan ve Oscar ödüllerinin de müjdecisi olarak kabul edilen Altın Küre ödülleri, dün gece yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu. Türkiye saatiyle 03.00’da başlayan töreni dünyaca ünlü komedyen ve ünlü talk show sunucusu Jimmy Fallon sundu.

Aşıklar Şehri (La la Land)

Gecenin açılışı özellikle Aşıklar Şehri (La la Land) filmine yapılan keyifli bir girişle başladı. Ödül kazanan isimler duygu dolu konuşmalar yaparken Jimmy Fallon da Amerikan seçimlerine gönderme yapmayı ihmal etmedi.


Meryl Streep’in duygusal konuşması

Teşekkür konuşmasından sonra gecenin ilerleyen saatlerinde tekrar sahneye çıkan Viola Davis, Florence Foster Jenkins ile yine yeniden aday olan efsane oyuncu Meryl Streep için derlenen özel klibi sundu. Klibin ardından Streep oldukça uzun bir teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmasında Hollywood’da dünyanın her yanından insanlar olduğunu belirten Streep basının öneminin de altını çizerek yeni başkan seçilen Trump’ı eleştirmeyi de ihmal etmedi. Tüm salon efsane oyuncuyu ayakta alkışladı. Florence rolüyle adaylar arasında da yer alan Streep’ e Cecil B. DeMille ödülü takdim edildi.

Moonlight, drama dalında “En İyi Film” ödülünü alırken, komedi/müzikal dalında ise La La Land “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.


Drama dalında Casey Affleck “En İyi Erkek Oyuncu”, Isabelle Huppert “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanırken, komedi/müzikal kategorisinde ise “En İyi Erkek Oyuncu” Ryan Gosling, “En İyi Kadın Oyuncu” da Emma Stone seçildi.

1950’lerin Pittsburgh’unda geçen ‘Fences’teki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü alan Viola Davis, ödülü kabul konuşmasında 6 yıl önce aynı rolü Broadway’deki müzikalde oynadığını anlatarak, daha fazla oyunun Hollywood tarafından perdeye aktarılması gerektiğini söyledi.

Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünde sürpriz

Yardımcı Erkek Oyuncu rolünde ise bir sürpriz yaşandı. Moonlight’taki Mahershala Ali’nin alması beklenen ödül, Nocturnal Animals’daki rolüyle Britanyalı aktör Aaron Taylor-Johnson’a verildi.


“En İyi Yönetmen” ödülünü, La La Land filmini yöneten Damien Chazelle alırken, onur ödülü olan Altın Küre Cecil B. DeMille Ödülü’ne Hollywood’un ünlü oyuncusu Meryl Streep layık görüldü.

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Leonardo DiCaprio Altın Küre Gecesi’nin yıldızı oldu

Altın Küreler Sahiplerini Buldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.