Leonardo DiCaprio Altın Küre Gecesi’nin yıldızı oldu

Amerikalı yıldız Leonardo DiCaprio, beşinci defa aday olduğu Oscar Ödülü’nü bu yıl kazanabilecek mi?

leonardo dicaprio altın küre ödülü yerli halklara adadı

Leonardo DiCaprio Altın Küre ödülünü yerli halklara adadı

Leonardo DiCaprio, ‘The Revenant’ filmindeki rolüyle kariyerinin üçüncü Altın Küre Ödülü kazandı. Adı okunduktan sonra büyük bir mutlulukla sahneye çıkan ünlü sanatçı, başta yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu olmak üzere filme emeği geçen herkese teşekkür etti. Müzik eşliğinde yaptığı zafer konuşmasının sonunda, ödülünü yerli halklara adayarak Hollywood tarihine son derece duygusal ve bir o kadar da anlamlı bir teşekkür konuşması armağan etmiş oldu.

Ödülümü bu filmde temsil edilen ve tüm dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan tüm yerli halklarla paylaşmak istiyorum. Sizin tarihinizi tanıma ve yaşadığınız diyarları kurumsal ve kişisel çıkarları uğruna sömürmeye çalışanlardan koruma zamanı geldi, sesinizi duyma ve gelecek kuşaklar için bu dünyayı koruma zamanı geldi.

Çevre koruma etkinliklerine sık sık destek vermesiyle tanınan Leonardo DiCaprio’nun, sanatçı kimliğiyle üstlendiği toplumu geliştirme misyonunu küresel bir seviyeye taşıyarak yerli toplumların kültürel miraslarının korunması konusunda tüm dünyayı duyarlı olmaya davet etmesi büyük yankı uyandırdı.


Leonardo DiCaprio, kendi kuşağının en büyük oyuncusu

1993 yılında ‘What’s Eating Gilbert Grape’ filmiyle Oscar Ödülü’ne aday gösterilerek sinemaseverlerin dikkatini çeken Leonardo Di Caprio, 1997 yılında ‘Romeo & Juliet’ filminde canlandırdığı Romeo rolü ile Berlin Film Festivali’nde En İyi Oyuncu Ödülü’nü kazandıktan sonra Titanic’te oynayarak dünya çapında büyük üne kavuşmayı başardı. Bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla dünyanın en büyük oyuncularından birisi haline geldi.

Leonardo DiCaprio’nun başarısının sırrı, yakışıklı fiziği ve yeteneğinin yanında film seçiminde gösterdiği hassasiyetten de kaynaklanıyor. Kariyerinin ilk basamaklarını çıkmaya başladığı dönemde Batman Forever‘daki Robin ve Star Wars‘taki Anakin Skywalker rollerini reddetmesiyle dikkat çekmişti. Kariyerini, kısa yoldan servet ve ün kazandıran filmler ile değil, sanatsal değeri olan yapımlar ile geliştirme yolunu seçti. Bir başka deyişle; para için sanat yapmaktan kaçınıp, sanat için sanat yapmayı tercih ederek hizmet ettiği sanat dalını geliştirmeyi amaç edindi.

leonardo dicaprio

Genç yaşlarından itibaren büyük oyuncular ve büyük yönetmenler ile çalışarak medyanın sürekli altını çizdiği yakışıklılığını ikinci planda tutmaya gayret etti. Başarıları karşılığında dünya sinemasının en önde gelen ödüllerini kazandı. Defalarca zafer konuşmaları yaptı, hatırı sayılır bir servet edindi. Bugün, Leonardo DiCaprio’nun adının yakışıklı gişe şampiyonları arasında değil, oyunculuk yeteneğiyle takdir edilen saygın oyuncular arasında anılıyor olması, genç oyuncular için önemli bir noktadır.


Şimdi, tüm sinemaseverler 28 Şubat’ta Oscar ödüllerinin dağıtılacağı Akademi Ödülleri Töreni’ni bekliyor. Leonardo DiCaprio, beşinci adaylığında en iyi oyuncu heykelciğini kaldırabilecek mi? Ödülü kazanırsa, kabul konuşmasında neler söyleyecek? Oscar gecesi hep beraber izleyeceğiz.

İlgili yazılar

Tarantino’dan Yeni Bir Başyapıt: Zincirsiz

2015’te Sinema Dünyasında Neler Olacak?

2015 Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu


Quentin Tarantino sunar: The Hateful Eight

Inception filmi Tasavvuf incelemesi: Arafta kalmak


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.