Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki hafriyat alanı yakınında bulunan mezarlık duvarının altına PKK’lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, bugün saat 16.30’da polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 4 polis şehit oldu, 2 polis ise yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Merkez Sur İlçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce bırakılan patlayıcı, devriye gezen polis aracının geçişi sırasında saat 16.30’da patlatıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Diyarbakır Valiliği açıkladı: 4 şehit 1’i ağır 2 yaralı

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesindeki terör saldırısında 4 polisin şehit olduğunu, 1’i ağır 2 polisin de yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüsün saat 16.30 sıralarında geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu yere önceden tuzaklanmış patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi suretiyle saldırı düzenlenmiştir.

Meydana gelen saldırıda 4 polis memurumuz şehit olmuş, 1’i ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehit çevik kuvvet polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmış olup, terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

Bombalı saldırıda yaklaşık 200 kilo patlayıcı kullanılmış

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde hafriyat alanında görevli polis memurlarına yönelik, düzenlenen bombalı saldırıda yaklaşık 200 kilo patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Saldırıya uğrayan polis zırhlı aracı yapılan incelemeden sonra vinç yardımıyla bölgeden kaldırılırken, patlayıcının da uzaktan kumanda düzeneği ile infilak ettirildiği ihtimali üzerinde duruluyor. Şehit olan 4 polis memuru için yarın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenleneceği belirtilirken, tedavisi süren 2 polis memurundan birinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Olay yerinde 2 motosiklet bulundu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği alanda, araştırma ve incelemeleri yapan güvenlik güçleri, patlamanın olduğu yerden 500 metre uzaklıkta 2 motosiklet bulduğu öğrenildi. Terkedilmiş olarak bulunan motosikletler, incelenmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma geniş çaplı sürdürülüyor.

1 metre derinliğinde, 5 metre genişliğinde çukur oluştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polise yapılan saldırıda son durum

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’ndeki hafriyet alanında görevli polislere yönelik gerçekleştirilen ve 4 polisin şehit olduğu, 2 polisin yaralandığı patlama noktasında 1 metre derinliğinde, 5 metre çapında bir çukurun açıldığı ve patlayıcının yerleştirildiği mezarlık duvarının bir kısmının yıkıldığı görüldü.

Daha önceden yer kazılarak yerleştirilen patlayıcının şiddetiyle tonlarca ağırlığındaki zırhlı midibüsün, patlama noktasından yaklaşık 8 metre uzağa fırlayıp devrildiği görüldü.

Şehitlerin kimlikleri belirlendi

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 4 polisin kimlikleri belirlendi.


Saldırıda şehit olan polis memurlarının Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Kadir Miraç Özcan olduğu belirtildi.

Hafize Şule Albayrak: Laikçiler ile IŞİD birbirine benziyor

Diyarbakır’da patlama: Son Durum


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.