Yakın dönem İspanyol Sineması Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat, 12 – 28 Ocak 2017 tarihleri arasında, Yakın Dönem İspanyol Sineması’na ev sahipliği yapıyor.

Yakın dönem İspanyol Sineması: Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamında İstanbul Cervantes Enstitüsü, İspanya Ankara Büyükelçiliği ve AECID’in işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte; Minik Ada,Kasa 507, Hepimiz Ölüyüz, Loreak ve Sen Uyurken isimli beş film İspanyolca orijinal ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yakın dönem İspanyol Sineması

Etkinlik: Akbank Sanat Sinema Kuşağı – Yakın Dönem İspanyol Sineması


Yer: Akbank Sanat

Program:

  • 12 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00 Minik Ada (La Isla Minima)
  • 14 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00 Kasa 507 (La Caja 507)
  • 19 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00 Hepimiz Ölüyüz (Todos Estan Muertos)
  • 21 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00 Loreak
  • 28 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00 Sen Uyurken (Mientras Duermes)

Tüm filmler İspanyolca orijinal ve Türkçe altyazılı gösterilecektir.

Etkinlik ücretsizdir. Salon kapasitesi kadar davetiye film gösterim saatinden bir saat önce Akbank Sanat Danışma’dan dağıtılmaya başlanacaktır.

Minik Ada (La Isla Minima)

minik ada

Tarih: 12 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00

Yönetmen: Alberto Rodríguez

Oyuncular: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez

Yapım ve Format: 2014, DVD

Süre: 99′

İspanya’da 1980’li yılların başında farklı ideolojik görüşe sahip iki polis memuru, iki genç kızın ortadan kaybolmasını araştırmak üzere Madrid’ten güneydeki Guadalquivir bataklıkları civarında bulunan uzak bir köye gönderilir. Geçmişe demirlemiş bir toplum içerisinde sadece zalim bir katille değil, aynı zamanda kendi hayaletleri ile de yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

Kasa 507 (La Caja 507)

Kasa 507

Tarih: 14 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Enrique Urbizu

Oyuncular: Antonio Resines, José Coronado, Goya Toledo

Yapım ve Format: 2002, DVD

Süre: 104′

Costa del Sol’daki bir banka şubesinin yöneticisi, mütevazi, dürüst ve çalışkan bir adamdır. Bir gün bankaya soyguncular gelir, güvenlik kasalarını açar ve onu da içeriye hapsederler. 507 no’lu kasanın içerisine baktığında, birkaç yıl önce ölen kızının ölümünün tesadüfi olmadığını keşfeder. Bu kutunun içerisinde yer alan belgeler, güvenliğini sağlamak için yolsuzluklara başvuran vicdansız eski polis memuru Rafael için de gereklidir.

Hepimiz Ölüyüz (Todos Estan Muertos)

Hepimiz Ölüyüz

Tarih: 19 Ocak 2017, Perşembe saat: 19.00


Yönetmen: Beatriz Sanchis

Oyuncular: Elena Anaya, Angélica Aragón, Nahuel Pérez Bicayart

Yapım ve Format: 2014, DVD

Süre: 88′

Lupe acımasız bir agorafobinin pençesinde evine bağımlı halde yaşamaktadır. Her şeyi annesinden bekleyen ve ondan nefret eden genç bir oğula sahip, bornoz ve terliğe bağlı bu kadını gören hiç kimse, 80’lerde onun bir rock yıldızı olduğuna inanamaktadır.

Bencil bir baş belası haline dönüşen kızını bu halde görmekten yorgun düşen annesi, Ölüler Günü’nde oğlu Diego ile konuşmaya karar verir. Yirmilerindeki Diego, her zaman olduğu gibi boş bakışlarla eve gelir: Ancak bu defa özel bir durum söz konusudur; o da Diego’nun ölmüş olmasıdır.

Loreak

Loreak

Tarih: 21 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: José María Goneaga

Oyuncular: Nagore Aramburu, Itziar Aizpuru, Itziar Ituño

Yapım ve Format: 2014, DVD

Süre: 105′

Ane’nin hayatı bilinmeyen bir kişiden her hafta evine bir buket çiçek gelmeye başlamasıyla değişir. Bu arada Lourdes ve Tere’nin yaşamları da bu gizemli çiçeklerden etkilenir. Hayatlarında çok önemli olan birinin anısına, bilinmeyen bir kişi tarafından her hafta bir buket gönderilmektedir. Çiçekler unutulmuş duygularını filizlendirir. Ama sonunda onlar sadece çiçektir.

Sen Uyurken (Mientras Duermes)

Sen Uyurken

Tarih: 28 Ocak 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Jaume Balagueró

Oyuncular: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan

Yapım ve Format: 2011, DVD

Süre: 107′

Cesar işini çok severek yapan bir apartman görevlisidir. Apartmanda yaşayan kiracıların hayatlarını kontrol etmekten; onların tüm hareket alanlarına, alışkanlıklarına ve en derin sırlarına erişmekten haz duyar.


Sadece insanları acı içerisinde gördüğünde kendisini mutlu hisseder. Bu defa yeni hedefi 5B’de yaşayan ve her daim gülümseyen, iyimser kızın hayatını çekilmez hale getirmektir. Cesar, yeni oyunu ve takıntısını bulmuştur.

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.