Kasap Yetiştirme Programı’na İngiltere’den birincilik ödülü

Migros, mağazaları ve MİGET Et İşleme Tesisi’ndeki kasap ihtiyacına sürdürülebilir bir çözüm sunmak amacıyla yürüttüğü Kasap Yetiştirme Programı ile Learning Ödülleri’nde ‘Yılın Çalışan Gelişimi Programı’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

"Kasap Yetiştirme Programı"na İngiltere’den birincilik ödülü

Migros, Kasap Yetiştirme Programı kapsamında, Türkiye’deki kayıtlı kasapların yüzde 25’i kadar kasabı sektöre kazandırdı. Yetiştirdiği 211 kadın kasap ile Türkiye’de yüzde 1’in altında olan kadın kasap oranını bünyesinde yüzde 10’a kadar yükseltti. Migros, Türkiye’den bu ödülü alan ilk ve tek şirket oldu.

“Yılın Çalışan Gelişimi Programı” ödülü

Migros, 62 yıllık köklü geçmişinde, kendisi ile birlikte Türk perakende sektörüne de yön veren öncü uygulama ve çalışmalara imza attı.


Bugüne kadar, ürün ve hizmetleriyle ulusal ve uluslararası pek çok organizasyon tarafından ödüle layık görülen Migros’un Perakende Akademisi (MPA), gıda perakende sektöründeki en önemli ihtiyaca çare sunmak amacıyla yürüttüğü Kasap Yetiştirme Programı ile İngiltere menşeili Learning Ödülleri’nde “Yılın Çalışan Gelişimi Programı” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Dünyanın bir çok yerinden eğitim profesyonellerinin üye olduğu global bir platform olan Learning & Performance Institute tarafından düzenlenen Learning Ödülleri’nde bugüne kadar Türkiye’den ödül almaya hak kazanan ilk ve tek şirket Migros oldu.

Demir Aytaç: “Türkiye ortalamasında yüzde 1 olan kadın kasap oranını Migros bünyesinde yüzde 10’a yükseltti”

"Kasap Yetiştirme Programı"na İngiltere’den birincilik ödülü

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Migros Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, Migros’un her yıl ortalama 200 mağaza açarak organik ve sürdürülebilir büyüme yoluna devam ettiğini hatırlattı.

Migros’un giderek genişleyen mağaza ağının da etkisiyle her saat başı 6 kişiyi ailesine kattığını belirten Demir Aytaç, “Bu büyüme trendi içerisinde, mağazalarında yetişmiş eleman ihtiyacını en yoğun hisseden perakende şirketlerinin başında geliyoruz.

Çalışanlarımızın kişisel ve mesleki eğitimlerine yönelik çalışan Migros Perakende Akademisi bünyesinde hayata geçirdiğimiz Gıda Teknolojileri Eğitim Merkezi (GATEM) ile kendi elemanlarımızı kendimiz yetiştiriyoruz” dedi.

Demir Aytaç, kasaplığın nitelikli uzmanlık gerektiren bir iş kolu olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan 18 sene önce GATEM Kasap Yetiştirme Programı’nın temellerini atarak kendi kasaplarımızı kendimiz yetiştirmeye başladık.


Üniversite işbirlikleri ile desteklenen sertifika programında teorik ve pratik eğitimi bir arada sunuyoruz. Bugüne kadar 3.800 kasap bu eğitim programını tamamlayarak görevlerinin başına geçti.

Sektöre kazandırdığımız kasap sayısı ile Türkiye’deki kayıtlı kasapların yüzde 25’ine denk gelen bir sayıya ulaştık. Ayrıca, Türkiye’de kadın kasap oranı 1’in altında iken, program sayesinde eğitim alan 211 kadın kasabımız Migros bünyesinde görev aldı. Bu sayı, Migros’un toplam kasaplarının yüzde 10’unu oluşturuyor” dedi.

Migros’un Learning Ödülleri’nde Türkiye’den ödüle değer görülen ilk ve tek şirket olduğunun altını çizerek, “Başarısını yıllardır kanıtlayan Programımızın uluslararası otoriteler tarafından da takdir ile karşılanmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Üç aşamalı programda 240 saat mesleki eğitim aldılar…

Learning & Performance Institute tarafından ödüle layık görülen Migros’un Kasap Yetiştirme Programı, Migros Perakende Akademisi’nin çalışanlarının gelişimine yönelik hayata geçirdiği pek çok programdan biri.

Migros’un, Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazaları ve Türkiye’nin en büyük et işleme tesisi olan MİGET’teki kasap ihtiyacına yönelik başlattığı Kasap Yetiştirme Programı aynı zamanda sektördeki yetişmiş eleman eksikliğine de çözüm sunuyor.

1999 yılında ilk öğrencilerini alan program, üniversite işbirlikleri ile geliştirildi. Programa katılan kasap adayları 3 yıl süren bir eğitim ile toplamda 240 saat mesleki eğitim görüyor. 3 aşamalı programın birinci aşamasında Kasap Eğitimi, ikinci aşamasında Uzman Kasap Eğitimi ve son aşamasında ise Şef Kasap Eğitimi gerçekleştiriliyor.


Katılımcılar, Türkiye çapında geçerli sertifika almaya hak kazanıyor. Program kapsamında, eğitim merkezlerindeki teorik eğitimin yanında, iç eğiticilerin mağaza ziyaretlerinde sağladığı koçluk ve et işleme tesislerinde uygulamalı eğitimler düzenleniyor. Programda ürün eğitimlerinin yanı sıra satış, hizmet, müşteri memnuniyeti eğitimleri de veriliyor.

2017’de yatırımcının gözdesi olacak sektörler hangileri?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.