Almanya ile Türkiye arasında diplomatik kriz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’da yapacağı toplantının iptal edilmesinin ardından Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı, duyulan rahatsızlık iletildi.

Almanya ile Türkiye arasında diplomatik kriz

Almanya’da diplomatik skandal…

Almanya’nın Stuttgart yakınlarındaki Gaggenau Belediyesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın perşembe akşamı için planlanan Türk vatandaşlarıyla buluşma toplantısını iptal etti. İptal gerekçesi olarak “Çok fazla dinleyici bekleniyor. Otopark ve girişi bunu kaldırmaz” denildi. Öte yandan Köln’de de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacağı bir toplantı iptal edildi.

vrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Gaggenau kentinde düzenleyeceği toplantı iznini belediye iptal etti. Toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşma yapacaktı. Almanya’da, gazeteci Deniz Yücel’in İstanbul’da tutuklanması ardından hükümetin ülkede kampanya yapmasının engellenmesi yoğun şekilde tartışılıyordu.


Anamuhalefet Sol Parti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşma yapmasının yasaklanmasını talep etti. Gaggenau kenti belediyesi önce toplantının UETD’nin Rastatt Şubesi kuruluş toplantısı olduğunu açıkladı. Ülke içinden gelen baskılar üzerine Gaggenau Belediyesi resmi bir açıklama yaparak, Festhalle Bad Rotenfels salonunda yapılacak toplantıyı iptal ettiklerini resmen açıkladı.

Çok geçmeden Dışişleri Bakanlığı adım atarak Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı, duyulan rahatsızlık iletildi.

“OTOPARK YETERSİZ” BAHANESİ SUNULDU

Açıklamada şöyle denildi: Bugün akşam UETD’nin Gaggenau’da kuruluş toplantısı yapılacaktı. Toplantı için Bad Rotenfels salonu tutuldu. Bu toplantıya Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da misafir konuşmacı olarak katılacağı haberi üzerine tüm ülkede yoğun bir medya ilgisi oluştu. Belediye, toplantıya ziyaretçi akını yaşanacağını tahmin ediyor ve Bad Rotenfels Salonu otoparkı ve girişi bu kadar kalabalığı kaldıracak kapasitede değil. Bu nedenle Gaggenau Belediyesi UETD’ye verdiği salonun iznini iptal etmiştir. Toplantının bir başka yerde yapılıp yapılmayacağı bilgimiz dışında.

KÖLN’DE BAKAN NİHAT ZEYBEKÇİ’YE DE İPTAL


Köln Pforz ilçe belediye Başkanı Henk van Benthem, pazar günü ilçe belediyesinde yapılacak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacağı UETD toplantısını iptal ettiklerini açıkladı. İlçe Belediye Başkanı Henk van Benthem, “Bir belediye çalışanımız, toplantıda kimin konuşacağını ortaya çıkarıp hemen belediye yönetimini bilgilendirmiş” dedi.

Doğan Medya’da ‘Karargah rahatsız’ depremi büyüyor

Financial Times: Erdoğan devrimini tamamlıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.