Dünyanın en iyi 5 gece kulübü hangileri?

Bazıları eğlenceyi cumartesi günüyle sınırlamaz, haftanın her günü onlar için eğlence ve dans günüdür. İşte dünyanın en iyi 5 gece kulübü…

Dünyanın en iyi 5 gece kulübü hangileri?

Işıklar açıldığında ve güneş battığında hayat onlar için yeni başlar. RedBull.com ‘dans pistlerinin taçsız kralları ve kraliçeleri’ için harika bir liste hazırladı. Ibiza’dan Berlin’e dünyanın en iyi 5 gece kulübü meraklısı için sıralandı.

Giderek ciddileşen dünyada belki de en çok ciddiye alınması gereken şeyi ‘eğlenceyi’ geri plana atıyoruz.


Gece hayatının vazgeçilmez kulüpleri birer birer kapanıyor. Arches (Glasgow), Verboten (New York), Plastic People (Londra) ve Sankeys (Manchester) son birkaç yıl içerisinde kapılarını kapatmış kulüplerden sadece birkaçı.

Schimanski (New York), Printworks (Londra) ve Sankeys East (Londra) ise kulüp işlevini yitirip pahalı birer apartman dairesine dönüştüler.

Orada olan orada kaldı, yaşandı ve bitti. Ancak hala ziyaret edebileceğiniz ve anın bir parçası olabileceğiniz harika kulüpler var. Bulundukları kentte gecenin yıldızı olmayı sürdüren bu kulüpleri Redbull.com sizler için derledi.

İşte ölmeden önce deneyimlenmesi gereken 5 gece kulübü:

1- Kentin eğlence açığını kapattı: De School, Amsterdam

De School, Amsterdam

Trouw kapandığında Amsterdam gece hayatında gerçekten dev bir boşluk oluşmuştu. Neyse ki, aynı ekip tarafından açılan De School o açığı kapattı.

700 kişi kapasiteli kulüp, minimal aydınlatması ve ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor. Haftanın 7 günü açık ve 24 saatlik alkol ruhsatı olan De School, bir spor salonu, bir kafe ve bir sanat galerisiyle birden fazla etkinliği bir arada barındırıyor.


Ancak proje yalnızca beş yıllığına hayata geçirildi. Mekanı görmek isteyenler elini biraz çabuk tutmalı.

2- House müzik köklerini saldı: SmartBar, Chicago

SmartBar, Chicago

House müziğin çıkış noktası Chicago’da o ruhu yaşatan SmartBar, basit bir tasarıma, ahşap dans pistine ve Funktion-One ses sistemine sahip. Yeraltında bulunan kulüpte house müziğin öncülerinden Frankie Knuckles da sahne almıştı. Smartbar, Resident Advisor’ın en iyi kulüpler listesinde yer alıyor.

3- İspanyol uykusuzluğu: Amnesia, Ibiza

Amnesia, Ibiza

İspanya’nın turizm başkenti Ibiza’da yer alan Amnesia, 5 bin kişilik devasa salonuyla ve günün ilk ışıklarını görebileceğiniz cam tavanıyla ziyaretçilerine unutamayacakları bir deneyim sunuyor. Amnesia ayrıca çeşitli müzik yelpazesiyle de ön plana çıkıyor. Techno, house, trance ve elektronik müziğin tüm diğer türleri atmosfere göre değişiyor.

4- İngiliz elektroniğini kim sevmez? Fabric, Londra

Fabric, Londra

Fabric, İngiliz elektronik müziğinin tarihine tanıklık etmiş önemli mekanlardan biri olarak göze çarpıyor. 1999 yılında kapılarını açan kulüp, her dönem kentin en gözde mekanı olmayı sürdürdü. Fabric’te her biri kendi ses sistemine sahip üç oda bulunuyor.

Üstelik odalardan biri ‘bodysonic’ ses sisteminden faydalanılarak tasarlandığından sesi düşük frekanslar aracılığıyla ayaklarınızda ve tüm bedeninizde hissetmenize olanak sağlıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında kapanan kulüp, müdavimlerinin tepkileriyle birkaç aylık aranın ardından yeniden açıldı.

5- Techno müziğin başkenti: Berghain, Berlin

 Berghain, Berlin

Eski bir enerji santralinde kurulan Berghain, dans üzerine belgeseller çeken Philip Sherburne tarafından techno müziğin başkenti olarak tanımlanıyor. Berlin lilerin popüler mekanı iyi müzikleriyle ve kapıdaki ‘bodyguard’larıyla ünlü.


Sven Marquardt adlı bodyguard’ı iyi bir bahaneyle aşmayı başarabilirseniz mekanın size sunduğu ‘mahremi’ kazanıyorsunuz. Berghain’de yaşanan Berghain’de kalıyor çünkü kulüp içerisinde fotoğraf çekmek kesinlikle yasak!

Seyahat planlamanızı hemen yapın! 2017’de düzenlenecek 6 özel etkinlik!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.