Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından orta öğretim müzik dersi taslağından adının çıkarılmasına sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çekici bir yanıt verdi: “Bir sanatçı müfredattan korkmaz. Müfredat nedir ki?”

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı taslak müfredatı 13 Ocak – 10 Şubat tarihleri arasında görüş ve önerileri açmasının ardından, lise müzik dersi programından dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile ilgili bölümün çıkarılması gündeme gelmiş ve tepkilere neden olmuştu.

Adının müfredattan çıkarılmasına ilişkin İnstagram hesabı üzerinden açıklama yapan Say, şu ifadeleri kullandı:


“Bana Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatından çıkarılmam soruluyor, pek çok dostum bu duruma çok üzüldüğünü sayfama yazmış.
Yani dostlar)))
Üzülecek bir durum yok.

CHP’li Zeynep Altıok, Fazıl Say’ın adının müfredattan çıkarılmasını Meclis gündemine taşımış ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Müfredat sadece okul değildir. Müfredat gönüllerde olan bir şeydir

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Müfredat anne ve babanızdır, sizi özgür bir birey olarak topluma kazandırmaya çalışan.
Size kitap veya müzik tavsiye edebilen aydın dostlarınızdır. Çevrenizdir, hayatla ve sanatla ilgili her şeyi tartışan, tartışarak öğrenen, bilinçlenen, hata yapa yapa doğruyu öğrenen.

Bütün bir internet evreni bilgi ile kültür ile doludur araştırmaya merak salanlar için, şu naçizane benim sosyal medya sayfam bile benim müziğimi ve bildiklerimi aktarma gayretinde olduğum bir mecradır bir yandan.


Bana Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatından çıkarılmam soruluyor, pek çok dostum bu duruma çok üzüldüğünü sayfama yazmış. Yani dostlar))) Üzülecek bir durum yok. Müfredat sadece okul değildir. Müfredat gönüllerde olan bir şeydir. Müfredat anne ve babanızdır, sizi özgür bir birey olarak topluma kazandırmaya çalışan. Size kitap veya müzik tavsiye edebilen aydın dostlarınızdır.

Çevrenizdir, hayatla ve sanatla ilgili herşeyi tartışan, tartışarak öğrenen, bilinçlenen, hata yapa yapa doğruyu öğrenen. Bütün bir internet evreni bilgi ile kültür ile doludur araştırmaya merak salanlar için, şu naçizane benim sosyal medya sayfam bile benim müziğimi ve bildiklerimi aktarma gayretinde olduğum bir mecradır bir yandan. …

“Üzücü” olan bir şeyler var elbet topluma söylenen; Yani şimdi birileri gelip de “Bu ülke komple değişti beyler, eskiden değer olarak sunulan şeyler değersizdir artık, bu toplumun sanatçısına değer vermesi gerekmez” diyor olabilir. Sanat, bilim ve pek çok şey çiğneniyor olabilir, binlerce akademisyen işinden uzaklaştırılıyor olabilir… Türkiye’nin kaybıdır.

Haksızlıklar ortadadır aynı hiç bir suçu olmayan sanatçı dostlarımızın ihraç edilmeleri gibi. Bu ülkede nice nice değerli sanatçı, aydın, hapisler yattı, öldürüldü, sürüldü, kovuldu. Bu yasakçılık, bu zihniyet kendisinin katilidir aslında. 60-70 yıl boyunca Nazım Hikmet’e “vatan haini” denilmesi Nazım’ı büyültmüş bunu yapanları küçültmüştür. Nazım nesiller boyu bir efsaneye dönüşürken bu yasakçılar tarihten silinmiştir.


Sözün sonu; Bir sanatçı müfredattan korkmaz. Müfredat nedir ki? Bir sanatçı yaratamamaktan, üretememekten korkar. Ha.. bir de; hiç bir dayanışma göstermeyen meslektaşlarından sakınmalıdır haliyle!

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Fazıl Say’ın açıklamasının ardından sosyal medyadan gelen bazı tepki ve yorumlar

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Fazıl Say adının müfredattan çıkarılması sonrası sordu: Müfredat nedir ki?

Fazıl Say referandumda evet diyeceklere 3 soru sordu

Video: Fazıl Say’ın İzmir konserinde baltalı saldırgan


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.