İngilizce konuşabiliyor musunuz? 10 soruda kendinizi test edin

Her ne kadar İngilizce gramerine bütünüyle hakim olsak da, iş konuşmaya geldiğinde çoğumuz kendimizi yetersiz görüp iletişim kurmaktan kaçınırız.

İngilizce konuşabiliyor musunuz? 10 Soruda kendinizi test edin

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki İngilizceyi kullanma becerisinde Türkiye, 72 ülke arasında maalesef 51’inci sırayla en düşük kabiliyete sahip ülkeler arasında. Avrupa sıralamasında ise 26 ülke içinde sondan ikinciyiz.

Bu sonuç gösteriyor ki ülkemizde İngilizce bilmek ve konuşmak neredeyse ayrıcalık haline gelmiş durumda.


‘Biliyorum ama konuşamıyorum’ cümlesinin arkasına saklanıyorsanız, uyaralım, ‘sosyal İngilizce fobisi’ne yakalandınız. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim bünyesindeki Konuşma Kulübü’nün hazırladığı testi uygulayarak sosyal İngilizceye yatkınlığınızı ölçmeye ne dersiniz?

İngilizce

İngilizce konuşabiliyor musunuz testi:

1- İşyerinde telefonu açtığınızda karşınızdaki kişi İngilizce konuşuyorsa;

  1. a) Telefonu hemen kapatırım
  2. b) Cevap veririm

2- Yolda yürürken bir yabancı size doğru soru sormak üzere hamle yaptığında;

  1. a) Görmezden gelir yoluma devam ederim
  2. b) Yardımcı olmaya çalışırım

3- Tatilinizi yabancıların çoğunlukta olduğu yerlerde geçirmek konusunda;

  1. a) Tamamen isteksizim
  2. b) İstekliyim

4- İşyerinde yurtdışında fuara katılacaklar seçilirken sizin adınız geçtiğinde;

  1. a) Geriliyorum ve vazgeçiriyorum
  2. b) Gitmek için sabırsızlanıyorum

5- Yalnız başına seyahat edenleri;

  1. a) Kıskanıyorum
  2. b) Ben de yapıyorum

6- İşyerinde toplantıya yabancılar geldiğinde ve yöneticiniz sizi de davet ettiğinde;

  1. a) Ortadan kayboluyorum
  2. b) Toplantıya katılıyorum

7- İş görüşmesi esnasında, insan kaynakları sorumlusu ‘Görüşmemize İngilizce devam edelim’ dediğinde;

  1. a) Görüşme benim için bitiyor
  2. b) ‘Of course we can’ diyorum

8- İngilizce bilginiz sorulduğunda;

  1. a) Orta diyorum
  2. b) İyi diyorum

9-  Gördüğünüz bir iş ilanında iyi derecede İngilizce ibaresi yer alıyorsa;

  1. a) İlanı görmezden gelirim
  2. b) Hemen başvururum

10-  İngilizce bir web sitesine girdiğimde, Google bu siteyi çevirsin mi? Sorusuna;

  1. a) Evet diyorum
  2. b) Hayır diyorum.

Yukarıdaki sorulara çoğunluk cevaplarınız;

A seçeneği ise; maalesef konuşamıyorsunuz. Ama İngilizce konuşturmaya odaklı eğitim programı düzenleyen Konuşma Kulübü sayesinde, neredeyse özgüven sorunu haline gelmiş yabancı dil sorununu çözebilirsiniz.


B seçeneği ise; tebrikler İngilizce konuşabiliyorsunuz.

Neden İngilizce konuşamıyoruz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.