İngiltere ve Almanya yeni bir ortak savunma anlaşmasına hazırlanıyor

İngiliz Financial Times gazetesi, İngiltere’nin Almanya ile yeni bir savunma işbirliği anlaşması imzalamaya hazırlandığını sayfasına taşıdı.

İngiltere ve Almanya yeni bir ortak savunma anlaşmasına hazırlanıyor
İngiltere ve Almanya savunma anlaşmasına hazırlanıyor

Financial Times: İngiltere ve Almanya yeni bir ortak savunma anlaşmasına hazırlanıyor

BBC Türkçe’nin de haberine taşıdığı gazetenin manşetinden duyurulan habere göre anlaşmayla İngiliz hükümeti, AB’den ayrılma kararına rağmen Almanya’yla ve AB’yle işbirliğini güçlü bir şekilde sürdürmek istediği mesajını vermek istiyor.

 

Financial Times, İngiliz Savunma Bakanlığı’nın anlaşma üzerine çalıştığını açıkladığını, Alman Savunma Bakanlığı’nın da bu bilgiyi teyit ettiğini belirtti.


Anlaşmanın siber güvenlik, askeri eğitim ve deniz güvenliği alanlarını kapsadığını belirten gazete, Almanya’nın da Brexit sonrası dönemde İngiltere ile, Avrupa’nın savunma ve güvenliğinde işbirliğine çok önem verdiğini yazdı.

Financial Times, hem Londra’nın hem de Berlin’in özellikle Ukrayna krizi ardından Doğu Avrupa’da birlikte hareket etmeye önem verdiğini belirtiyor.

İngiltere ve Almanya yeni bir ortak savunma anlaşmasına hazırlanıyor

Haberde, İngiltere Dışişleri Bakanı Michael Fallon’un, İngiltere’nin farklı AB ülkeleriyle askeri bağları güçlendirmek için görüşmeler yaptığını söylediği de aktarılıyor.

 İngiltere’de referandum sonrası ne olmuştu?

İngiltere’de referandumla seçmenin AB’den ayrılmaya karar vermesinin ardından bu karar nasıl uygulanacak, bundan sonra ne olacak soruları gündeme gelmişti.

İlk vurgu bu ayrılığın hemen gerçekleşmeyecek olması üzerineydi. İngiltere, bir süre daha AB üyesi olarak kalmaya devam edecek, ama ayrılık süreci hemen başlayacaktı.

Kararın resmileşmesinin ardından gözler Başbakan David Cameron’a çevrilmişti

Cameron, kampanya boyunca ayrılma kararı çıkmasının ardından istifa etmeyeceğini söyleyese de ilk açıklamasında Ekim ayına kadar görevden ayrılacağını açıklamıştı.

Sandıkların kapanmasından kısa bir süre sonra Muhafazakar Partili 84 milletvekilinin Cameron’un partinin ve hükümetin başında kalması çağrısı, kararını değiştirmemişti.


Bütün bu gelişmelerin ardından AB ile iki yıl sürmesi beklenen ayrılık müzakerelerini başka bir ismin yöneteceği anlaşılmıştı.

Almanya AB kapısını Türkiye’ye kapattı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.