Kürdistan bayrağı yakıştı mı hiç?

Mesud Barzani’nin Türkiye ziyaretini nasıl değerlendirdiniz? İçinize sindi mi Kürt bölgesel yönetiminin sözde Kürdistan bayrağı? Bu sözde bayrağın, sağa sola asılmasının, dikilmesinin siyasi mesajının ne olduğunu herhalde biliyorsunuzdur? Bilmiyorsanız “iyi uykular Türkiye” demeye devam o zaman…

Kürdistan bayrağı yakıştı mı hiç?
Mesud Barzani ve Binali Yıldırım görüşüyor

Kürdistan bayrağı yakıştı mı hiç?

Bakalım bu ülke daha neler görecek?

Bakın, öncelikle bu yazımı okumadan önce sizden ricam bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce yani 5 Ekim 2015 tarihinde yazdığım “İyi uykular Türkiye!” yazımı okumanızı rica ediyorum. Çünkü bu yazıyı okumadan şu an yazdığım yazı biraz yalın kalacak!


Bölgedeki Kürt hareketinin ve Mesud Barzani’nin de bu yazımda ne yapmak istediğini, neyi amaçladığını, amaçladığı noktaya nasıl ulaşabileceğini yazmıştım. O yazının son cümlesinde de şunu ifade etmişim: “O yüzden değerli okurlar, bütün bunlar olurken kimsenin seçimlerde tek başına iktidar olmak için “İyi uykular Türkiye!” demesine izin vermeyelim!”

Bu cümleyi 7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Kasım seçimlerine yol alırken AKP’nin tek başına iktidar olmasını engellememiz gerektiğini vurgulamak için koymuşum; ancak nafile oldu ve AKP yine tek başına iktidar olup oyununa devam etti!

Buradan nereye geleceğim?

O dönemde bombalar patlıyor; bir PKK eylemi, bir IŞİD eylemi gerçekleşiyordu. Yani Türkiye yangın yeri olmuş, siyasiler oy peşinde koşturuyordu! 1 Kasım seçimlerine sayılı günler vardı…

O gün Türkiye’nin içerisinde şehitler veriyorduk, bugün ise Suriye’de…

O gün “tek başına iktidar” olmaması gerektiği vurgusunu yapmışız, bugün ise “başkanlık” olmaması gerektiği vurgusu yapıyoruz…


Düşünsenize o günden bugüne değişen ne oldu bu AKP Türkiye’sinde? Ne değişti? Siyaseten farklı bir yerde miyiz; ekonomik olarak çok daha ilerde miyiz? Evet, nerdeyiz?

Mesud Barzani gibi Peşmerge lideri olan bir adamı, yani Irak’taki terör destekçisini Türkiye’de ağırladık. Bu adam Irak’ın kuzeyinde “kürt lider” olabilir; ancak Türkiye sınırlarına girdiğinde bu adamın sıfatı bellidir!

Kürdistan bayrağı yakıştı mı hiç?
Mesud Barzani ve Abdullah Öcalan

Kürdistan bayrağı göğe çekildi

Bugün bu siyasi iktidar çıkmış, bu adamların sözde bayraklarını göğe çekebiliyor! Bu ne demek oluyor? “Siyaseten seni tanıyorum” demek oluyor!

Bu adamın PYD, PKK ile kardeş olduğunu bilmiyor mu bu iktidar? Biliyor!

AKP iktidarı için ülkeyi yangın yerine çeviren terörün hiç ama hiç bir anlamı yok! O gün tek başına iktidar olmak için Kürtçülükten Türkçülüğe dönüş yaptılar; bugün ise bu Türkçülük oyununa devam ediyorlar!

Geçtiğimiz günlerde Mesud Barzani’nin Türkiye gelişi ile AKP’nin bölgeye (doğuya) bakışının ne olduğunu, gelecekte ne halde olabileceğini düşünmek zor olmasa gerek! Bu kadar sert ve keskin dönüşler yapan yani Çözüm Süreci’nden Türkçülük kartını bu kadar hızlı oyuna sokan bir partinin başkanlığı devreye sokması ile birlikte neler yapabileceği birçok kesim tarafından herhalde tahmin ediliyordur!


Eğer, AKP iktidarının bizi getirdiği bu noktada; siz, bugün susarsanız, yarın birileri de çıkar ve sizinle dalga geçer gibi size “(Sözde) Kürdistan bayrağı da kana bulanmış Türk bayrağının yanında yakıştı ha!” der…

Çözüm Sürecine Karşı Çıkanların Nedenleri ve Diren Barış

Çözüm Sürecinin 1993’ten Alması Gereken Dersler


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…