Marmaris Duatlonu: Tutku ve macera dolu bir yarışma

Marmaris 4 – 5 Mart tarihlerinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce sporcunun duatlon mücadelelerine sahne oluyor. Marmaris Duatlonu’na katılan sporcular önce koşacak, ardından bisiklete binip, son olarak tekrar koşacak.

Marmaris Duatlonu: Tutku ve macera dolu bir yarışma

“Sağlıklı Yaşam Bisiklet Yolu”

Marmaris Belediyesi’nin son dönemde ses getiren prestij projelerinden biri olan, şehrin tam kalbinde yer alan “Sağlıklı Yaşam Bisiklet Yolu” olarak lanse edilen bisiklet yolu ile ilgi çekiyor. 10 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu ve doğa içinde 710 kilometrelik bisiklet rotası ile Marmaris, Avrupalı bisiklet ve doğa yürüyüşü tutkunları için cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Marmaris Duatlonu: Tutku ve macera dolu bir yarışma

Marmaris Duatlonu

Duatlonun ülke çapında ses getirmesinin beklendiği belirtiliyor. Marmaris Belediyesi, Marmaris Duatlonu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yayınladı.


Organizasyonuna yönelik açıklamada şu sözlere yer verildi: Triatlon Federasyonu’nun 2017 takviminde yer alan Marmaris Duatlonu 4 – 5 Mart tarihlerinde koşulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlik ulusal müsabaka statüsüyle elit, genç, yıldız, minikler, yaş grupları, takım yarışları ve halk duatlonu kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Marmaris Duatlonu: Tutku ve macera dolu bir yarışma

Dayanıklılık ve iyi bir strateji gerektiren duatlonda sporcular önce koşacak, ardından bisiklete binip, son olarak tekrar koşacak.

Atatürk Meydanı ve Siteler güzergahında gerçekleştirilen mücadele kapsamında 4 Mart’ta saat 09.00’da başlayan yarışlarda minikler, yıldızlar, gençler, paralimpik ve elitler mücadele ediyor.

Marmaris Duatlonu: Tutku ve macera dolu bir yarışma
Karamanlı sporcular

5 Mart’ta ise yine saat 09.00’dan itibaren yaş grupları ve halk duatlonu koşulacak.”

Triatlon nedir, nasıl yapılır?

Triatlon: 
Triatlon aslında kişisel bir spordur. Sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir branştır.


Olimpik tarzda rekor denemelerinin yapılmadığı hava ve zemin koşullarına göre derecelerinin değişebildiği bir spor olması insanların bu spora ilgisini arttırıyor.

Triatlon Sporu, kuvvet, dayanıklılık ve dayanıklılık becerilerinin çok iyi olmasını gerektirdiğinden ve çevresel koşullardan ( rüzgar, yağmur, dalga v.b ) kolayca etkilenebildiğinden dolayı elde edilen derecelerde rekor kırma gibi bir süre kavramı bulunmamaktadır. Ancak en iyi derece diye adlandırabileceğimiz ve bir önceki sene aynı yerde ve aynı parkurda yapılan yarışma ve yarışmaların tekrarında alınan derecelerin kıyaslanması sonucu tutulan zaman toplamı vardır.

Triatlon sporu bir felsefik spordur. Azimle çalışan gereklerini yerine getiren herkes bir diğerini geçer mutlak birincilik ikincilik üçüncülük çok uzun süreli yoktur. Ama sağlam istikrarlı triatlet vardır. Hemen hemen mevcut tüm yarışmalara başarıyla katılan ve bitiren bir önceki derecesinden 1 saniye ve dakika önce bitiren minimum 10 yıl maksimum 20 – 25 yıl Triatlon sporuna gönül veren kişi gerçek triatlet gerçek şampiyondur.

Özetle, Triatlon ufak ufak çakıl taşlarını sabırla bir araya getirmek sonunda yıllara yayılan, yıkılmayan, devrilmeyen bir piramit yapmaktır.

Bugüne kadar olimpiyatların açılışı geleneksel olarak binicilik ile başlar binicilikle son bulurdu.

Ancak artık dünya yeni sporlar ve yeni heyecanlar peşinde olduğu için Uluslararası Olimpiyat Komitesi de hareketli sporlarla oyunları başlatma karar almış ve bildiğimiz gibi Sydney Olimpiyatlarını Tiratlonla başlatmıştır.

Triatlon, ilk olarak 2000 Sydney Olimpiyat Oyunlarına Olimpiyat Komitesince bağımsız olarak alındı


Triatlon yarışlarında organize edildiği yörenin (yerin) coğrafi ve iklim koşullarına göre değişiklik yapılabilir. Örneğin yüzmenin mümkün olmadığı yerlerde, yüzme yerine başka bir spor disiplini konulabilir. Ancak ilk defa 2002 Sydney Olimpiyat Oyunlarında, Olimpik spor olarak kabul edilen Triatlon’ un Olimpiyatlarda kabul gördüğü şekli yüzme, bisiklet ve koşu disiplinlerinden oluşmaktadır.

Spor yapmadan önce muayene: Kimler hangi sporu yapmamalı?

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Fethiye – Marmaris etabı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.