Muharrem İnce’den Hollanda çıkışı: Vizesiz Avrupa’ydı şimdi Bakan giremiyor

Muharrem İnce: Şu anda Hollanda, Almanya bizimle dalga geçiyor. Geçen sene ‘vizesiz Avrupa’ya gideceğiz’ diyorlardı şimdi Bakanlar düğün salonuna gidemiyor. Avrupa’ya rezil olduk.

Muharrem İnce: Vizesiz Avrupa'ydı şimdi Bakan giremiyor

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları için bulunduğu Yalova’da vatandaşlara hitap etti. Mitingde gündeme ilişkin konulara değinen İnce “Hayır diyenlere terörist diyen terbiyesizdir. Bu referandumu anlatamıyorlar bir türlü. Ya idam diyorlar ya da Almanya’yla kavga ediyorlar” diye konuştu.

Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile yaşanan ‘miting krizine’ de değinen Muharrem İnce “2008’de bir kanun çıktı. Kanun şu; ‘Yurt dışında temsilciliklerinde ve gümrüklerde propaganda yapılamaz’ Biz kendimiz yurt dışı propagandayı yasaklamışız. Şu anda Hollanda, Almanya bizimle dalga geçiyor. Meclis’te kanun çıkmış.  Almanya, Fransa bunu bilmiyor mu? Adam sana bunu hatırlatıyor.  Önce bunu değiştirmen lazım. Türkiye, Almanya ile bir problem yaşarsa biz Türk hükümetini destekleriz ama milleti kandırmak için yapıyorlar bunu. Geçen sene ‘vizesiz Avrupa’ya gideceğiz’ diyorlardı şimdi Bakanlar düğün salonuna gidemiyor. Avrupa’ya rezil olduk” dedi.


Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş izni iptal edildi

hollanda mevlüt çavuşoğlu uçuş izni iptal

Uçuş izni verilmediği haberini İstanbul’dan ayrılmadan alan Bakan Çavuşoğlu, ziyareti engellenmesiydi bugün, TSİ 20.00’de Rotterdam’daki Başkonsolosluk konutunda Türklerle buluşacaktı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda’da düzenlemek istediği başkanlık referandumu toplantılarının iptal edilmesi üzerine geri adım atmayarak bugün Rotterdam’a gideceğini açıklamıştı.


Çavuşoğlu sabah saatlerinde katıldığı canlı yayında, Hollandalı yetkililerin uçuş izni vermeyebileceklerini kendisine ifade ettiklerini belirterek, “uçuş iznimi iptal ederlerse bunun bedeli ağır olur” açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan’dan Hollanda’ya sert tepki: Uçaklarınız nasıl gelecek?

Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifi kabul edilmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk referandum açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na uçuş izni vermeyen Hollanda’ya çok sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Hollanda’ya hitaben “Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağına izin verme, bakalım senin uçakların buraya nasıl gelecek. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra Dışişleri Bakanlığı da Hollanda’nın maslahatgüzarını çağırdı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte: Çavuşoğlu laleleri görmeye gelebilir

Rutte, dün yaptığı açıklamada toplantıları iptal edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için “laleleri görmeye ya da müze gezmeye gelebilir” demişti.

Hollanda Başbakanı Rutte, dün yaptığı açıklamada toplantıları iptal edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için "laleleri görmeye ya da müze gezmeye gelebilir" demişti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Hollanda’da düzenlemek istediği başkanlık referandumu toplantıları iptal edilmişti. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Mesele Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi’ni ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama (siyasi) toplantılar yapmasını istemiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu CHP’nin tüm yurt dışı programlarını iptal etti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.