Türkiye’den Hollanda’ya misilleme: Büyükelçilik ve Başkonsolosluk kapatıldı

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Hollanda'ya misilleme

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu.

Hollanda yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da yaşayan Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek üzere bugün yapacağı ziyaretleri engellemişti.


Dışişleri Bakanlığı, Hollanda Büyükelçisi’nin Türkiye’ye girişine izin vermeyeceğini açıkladı

dışişleri bakanlığı hollanda çavuşoğlu açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan akşam saatlerinde yapılan flaş açıklamaya göre halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Büyükelçi’nin ülkeye girişine izin vermeyebileceği anlaşılıyor. Dışişleri’nin web sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Hollanda hükümetinin bu kararını protesto etmek üzere, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bugün Bakanlığımıza çağrılmıştır. Halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmesini arzu etmediğimiz bildirilmiştir. Türkiye ve Hollanda Türk toplumuna karşı alınan bu vahim kararın, Hollanda’yla diplomatik, siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki ilişkilerimiz açısından ciddi sonuçlar doğuracağı Hollandalı muhataplarımıza ifade edilmiştir.”

İstanbul, Ankara ve Rotterdam’da protesto

Hollanda’nın Türk Bakanları engellemesi Hollanda’da bulunan Türk vatandaşlarının tepkisini topluyor. Rotterdam’da gece saatlerinde toplanan kalabalık Hollanda’nın Türk bakanları engellemesini protesto ediyor.

hollanda rotterdam türkler protesto ediyor çavuşoğlu

Hollanda’daki Türkler havalimanında oturma eylemi başlattı

MHP’li Türklerin oluşturduğu “Türk Federasyonu” Hollanda Havaalanı’nda oturma eylemi başlattı. MHP’li yetkililer Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Havaalanı’na gelene kadar eylemlerini devam ettireceklerini söylediler.

Bugün neler yaşandı?

Kılıçdaroğlu CHP’nin tüm yurt dışı programlarını iptal etti

Kılıçdaroğlu CHP'nin tüm yurt dışı programlarını iptal etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda’ya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesi) Asla doğru değil. Demokrasiyi savunanlar böyle bir şey yapamazlar. Hem ‘demokratım’ diyeceksin hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının uçuş iznini iptal edeceksin. Asla bunu doğru bulmuyoruz, yanlış” dedi.


CHP’nin tüm yurt dışı programları iptal

Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türk bakanların programlarına izin vermemesinin ardından CHP de tüm yurt dışı programlarını iptal etti. CNN TÜRK’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Berlin’de yapmayı planladığı toplantıyı iptal ettiğini açıkladı.

Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etti. Çavuşoğlu bugün Rotterdam’a gideceğini açıklamıştı.
hollanda mevlüt çavuşoğlu uçuş izni iptal

Uçuş izni verilmediği haberini İstanbul’dan ayrılmadan alan Bakan Çavuşoğlu, ziyareti engellenmesiydi bugün, TSİ 20.00’de Rotterdam’daki Başkonsolosluk konutunda Türklerle buluşacaktı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda’da düzenlemek istediği başkanlık referandumu toplantılarının iptal edilmesi üzerine geri adım atmayarak bugün Rotterdam’a gideceğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu sabah saatlerinde katıldığı canlı yayında, Hollandalı yetkililerin uçuş izni vermeyebileceklerini kendisine ifade ettiklerini belirterek, “uçuş iznimi iptal ederlerse bunun bedeli ağır olur” açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan’dan Hollanda’ya sert tepki: Uçaklarınız nasıl gelecek?

Meclis Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifi kabul edilmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk referandum açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘dan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na uçuş izni vermeyen Hollanda’ya çok sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Hollanda’ya hitaben “Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağına izin verme, bakalım senin uçakların buraya nasıl gelecek. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra Dışişleri Bakanlığı da Hollanda’nın maslahatgüzarını çağırdı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Çavuşoğlu laleleri görmeye gelebilir” demişti.

Başbakan Rutte, dün yaptığı açıklamada toplantıları iptal edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için “laleleri görmeye ya da müze gezmeye gelebilir” demişti.

Hollanda Başbakanı Rutte, dün yaptığı açıklamada toplantıları iptal edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için "laleleri görmeye ya da müze gezmeye gelebilir" demişti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Hollanda’da düzenlemek istediği başkanlık referandumu toplantıları iptal edilmişti. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Mesele Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi’ni ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama (siyasi) toplantılar yapmasını istemiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

‘Hollanda’ ile kriz: Dışişleri Bakanlığı’ndan şok açıklama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.