CHP’ye göre 2,5 milyon oy sıkıntılı durumda

CHP’den sandık sonuçlarıyla ilgili bomba açıklamalar gelmeye devam ediyor. Erdal Aksünger, 2 buçuk milyon oyun sıkıntılı olduğunu söyleyerek gerekli itirazların yapıldığını belirtti ve “sandıkları terk etmeyin” çağrısında bulundu.

CHP'ye göre 2,5 milyon oy sıkıntılı durumda

Peki YSK’nın mührü bulunmayan zarfları kabul etmesi hukuka uygun mu? Kanuna göre YSK mührü bulunmayan zarfların kabul edilmesinin hukuka aykırı olduğu belirtiliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK’dan aldığımız verilere göre Hayır şu an önde.

CHP’li Bülent Tezcan, YSK’nın son dakika değişikliklerine tepki göstererek “Bu durum seçimlerde sahteciliğe YSK eliyle izin verilmesi demektir” ifadelerini kullandı. YSK’nın oy kullanma ve sayım aşamalarındaki uygulamaları ile sınıfta kaldığını söyleyen Tezcan sayımlar başladıktan sonra alınan kararları, maç başladıktan sonra kuralların değiştirilmesine benzetti.


Yanlış mühürler ve mühürsüz zarflar ile kullanılan oyların geçersiz sayılması gerektiğini vurgulayan Tezcan, hukuk mücadelesine devam edeceklerini sözlerine ekledi.


CHP’li Aksünger: YSK’nın ihlaliyle ilgili suç duyurusunda bulunduk

Oy kullanma işlemindeki sorunlara değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise “YSK’nın aldığı karar rağmen, ‘tercih’ yazacak olan mühürleri, ‘evet’ olarak yaptırıp, okullara gönderen ilçe seçim kurulu başkanları gördük. YSK ile konuştuğumuzda aslında bunların bir ihlal yaptığını da kendileri de itiraf ettiler. Bununla ilgili cezai işlem için savcılıklara suç duyurusunda bulunduk.” diye konuştu.

Ümit Özdağ: Bu iş bitmedi!

FOX Haber canlı yayınına bağlanan Ümit Özdağ, “CHP’nin Türkiye genelindeki sandıkların yüzde 60’ına itiraz etti. Bu iş bitmedi” dedi.

Ümit Özdağ’ın paylaştığı bilgiye göre Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürlü olmayan zarfları kabul etmesi şaibe yarattı. CHP Genel Merkezi’nin Özdağ’a verdiği bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye genelinde sandıkların yüzde 60’ına itiraz etmiş durumda.

YSK’nın tartışılan mühür kararı


YSK, mühürsüz oy pusulalarının da geçerli olması konusunda karar almıştı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bazı sandıklarda oy pusulası ve zarflarının sandık kurulu mührüyle mühürlenmeden verildiği iddiaları üzerine toplanarak, sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça, geçerli sayılmasına karar verdi. Mühürsüz oy pusulalarının kullanıldığına yönelik çok sayıda şikayet gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan referandum sonuçlarına ilişkin ilk açıklama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.